31 Μαρτίου 2019

Απάντηση στις ύβρεις του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε δημοσίευμα του thestival που αναφέρει μια (υποτίθεται) ανακοίνωση από το δήμο Καλαμαριάς ως δήθεν "απάντηση" στην αίτηση μας για παραχώρηση χώρου στον πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν ισχύει η ανακοίνωση αφού ο δήμος Καλαμαριάς ΔΕΝ μας έχει απαντήσει στο αίτημα που καταθέσαμε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που έχει στην ιστοσελίδα του.

Είτε όμως ισχύει ως ανακοίνωση από το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς είτε όχι, εμείς

α) ως νόμιμο σωματείο θα καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προς πάσα κατεύθυνση και
β) στις 7/4 θα ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας (άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος) να συναθροιζόμαστε ως ελεύθεροι Έλληνες.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη μέρος του στρατοπέδου τελεί υπό κατάληψη από βουλγαρορομά ρακοσυλλέκτες που εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τον χώρο σε εστίες μόλυνσης από τα σκουπίδια που μαζεύουν και εμπορεύονται!

Όμως για αυτούς ο Δήμος Καλαμαριάς δεν ενοχλείται. Ούτε ενοχλείται από την εικόνα εγκατάλειψης του πρώην στρατοπέδου. Τον Δήμο Καλαμαριάς πειράζει μόνον ο Ιερός Λόχος 2012!

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναγράφει η ανακοίνωση ότι απαγορεύει στον Ιερό Λόχο 2012 να κάνει χρήση του Στρατοπέδου. Κάνει λόγο η ανακοίνωση ότι "δεν θα διευκολύνει την φασιστική φιέστα ο δήμος Καλαμαριάς", ότι "δηλώνουν την αντίθεση τους", "ότι δεν χωράνε οι ναζί στην Καλαμαριά" κτλ

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την χρήση του Στρατοπέδου Κόδρα, προφανώς γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ΔΕΝ ανήκει μόνο σε αυτούς!

Η απόφαση φυσικά και είναι πολιτικού τύπου -το αναφέρει και ο επίλογος της ανακοίνωσης.

Είναι αδιανόητο λοιπόν για αυτούς που έχουν αλλεργία σε οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα να δώσουν άδεια χρήσης σε εμάς, ενός εγκαταλειμμένου στρατοπέδου που έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ερειπίων με σκουπίδια.

Για αυτό επί της ουσίας, όλες αυτές οι ύβρεις που μας προσάπτουν είναι πιθανόν όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την δική τους απολυταρχική ιδεολογία, και που έχουν βαθιά ριζωμένα στα μονολιθικά μυαλά τους.

Στις 7/4/2019 ΟΛΟΙ στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα.

ΕΛΛΑΣ Εναντίον ΟΛΩΝ! 

Ιερός Λόχος 2012 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς όπως την διαβάσαμε στο Thestival

"Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς, κατηγορηματικά δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του «Ιερού Λόχου2012», την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφασίζει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Οι πολίτες της μαρτυρικής και ηρωικής Καλαμαριάς των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, της προσφυγιάς και της εργατιάς, του πολιτισμού και της μνήμης οφείλουν να εκπληρώνουν κάθε μέρα το Χρέος τους απέναντι στην Ιστορία.

Στην Καλαμαριά του Μπλόκου, των αγωνιστικών παραδόσεων και των λαϊκών αγώνων δεν χωράνε οι νεοναζί, ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.

Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας, και ειδικότερα, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τοίχος στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού.

Η Καλαμαριά πρέπει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Είναι πρέπον ο δήμος μας να είναι ένας Δήμος που θα μπαίνει μπροστά σε ζητήματα ιστορικής μνήμης, μπροστά σε ζητήματα υπεράσπισης της ιστορίας αυτής της πόλης, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των αγώνων που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι για την απελευθέρωση από το φασισμό.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχει χώρος στην Καλαμαριά για αυτούς που διχάζουν.
Για πολιτικούς, κοινωνικούς και νομικούς λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή του στρατοπέδου «Κόδρα» σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού".
 

Οι φωτογραφίες του πρώην στρατοπέδου από σχετικά άρθρα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Διαβάστε το αρχικό ΚΑΛΕΣΜΑ μας

Ανακοίνωση για το street party "Makedonian Pride ΄19" :
https://ierosloxos2012.blogspot.com/2019/03/street-party-makedonian-pride-19.html 


ierosloxos2012.blogspot

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι ιδιαιτέρως τραγικό το κατάντημα των Καλαμαριωτών μικρασιατών και ποντίων προσφύγων να έχουνε στον Δήμο τους, κομμουνιστικά αποβράσματα...
Μην ξεχνάμε ότι τουρκικά αεροπλάνα κατά την Μικρασιατική εκστρατεία πετούσαν στους Ελληνες στρατιώτες εφημερίδες του "Ριζοσπάστη" που έγραφαν ότι ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός ήταν ιμπεριαλιστικός.... και ο πόλεμός του κατακτητικός!!!!

Σιχάματα απόγονοι των τότε προδοτών έχουν εγκατασταθεί στον Δήμο Καλαμαριάς εδώ και δεκαετίες.... νομίζοντας ότι είναι δημοκράτες και προοδευτικοί...
Απεναντίας πρόκειται για νεοταξικά μαρξιστικά σιχάματα και πραγματικά φασιστόμουτρα.....

Και να τονίσουμε εδώ ότι ο Ιερός Λόχος 2012 δεν είναι ούτε κόμμα ούτε και ανήκει σε καποιο κόμμα....
Είναι απλά πατριώτες που ΜΟΝΟΙ τους αντιστέκονται στην προδοσία της Μακεδονίας μας... 

Ο Δήμος Καλαμαριάς τι είδους αντίσταση έχει προβάλλει στην προδοσία της Μακεδονίας μας από τους συντρόφους του;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.