23 Μαρτίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία, την κυβέρνηση, την Κύπρο, την ΑΟΖ και την Εθνική Επέτειο

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η αποτυχημένη απόπειρα στη Μακεδονία 

Με τα προβλήματα που έχουν οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος στη βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους, όπως λέει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, έγινε μια απόπειρα στη Μακεδονία για να υποστηριχθούν από το βαρύ πυροβολικό του σκληρού πυρήνα. Όμως αυτή η απόπειρα ήταν μια απόλυτη αποτυχία και όχι μόνο λόγω απουσίας του κοινού, αλλά και με τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε κάθε πόλη. Διότι οι Μακεδόνες έχουν σιχαθεί αυτήν την πολιτική που προσπαθεί πάση θυσία να ξεπουλήσει τα πάντα από τη στιγμή που υπάρχει ίχνος πολιτισμού που αναφέρεται στον Ελληνισμό. Στέλνοντας στελέχη που δεν εκλέγονται στη Μακεδονία θεώρησε το επιτελείο του Πρωθυπουργού ότι θα ήταν λιγότερο το κόστος, αλλά φάνηκε η ωμή αλήθεια. Δεν υπάρχουν μάζες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση στη Μακεδονία και όσο πάει το κόστος μεγαλώνει. Διότι κανένας δεν ξεχνά το έγκλημα του Προσυμφώνου και σιγά σιγά έχει αρχίσει η μάχη για την ακύρωσή του. Έτσι πυκνώνουν και οι σύλλογοι και οι σύνδεσμοι που παίρνουν θέση για αυτό το νέο όραμα του Ελληνισμού, δηλαδή την ακύρωση από την επόμενη Βουλή των Ελλήνων. Έτσι μετά την αποτυχημένη απόπειρα στη Μακεδονία, το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο. 

πηγή

Το Barbaros είπε τα δικά του κι άλλαξε πορεία 

Όπως πάντα το Barbaros ακολουθεί την τουρκική τακτική του και κάνει τις ανακοινώσεις του, αλλά στο τέλος αυτό κάνει πίσω όταν οι άλλοι δεν υποχωρούν. Έτσι έγινε και τώρα όταν ζήτησε από εμπορικά πλοία να αλλάξουν την πορεία τους γιατί το ενοχλούσαν για τις έρευνες του, αυτά επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου, οι οποίες τους απάντησαν ότι είναι η πάγια τακτική και να μη φύγουν από την περιοχή στην οποία βρίσκονται και να μην ανησυχούν. Και παρόλο που πρόκειται και πάλι για μια προκλητική ενέργεια του Barbaros στο τέλος το ίδιο από μόνο του άλλαξε πορεία. Αυτό το νοητικό σχήμα εφαρμόζεται απόλυτα και στους λεονταρισμούς της Τουρκίας. Έχουν κάποια αξία μόνο όταν κάποιος τους πιστεύει, αλλιώς παραμένουν λόγια στον αέρα. 

Θα ήταν καλό λοιπόν να ακολουθούμε ακριβώς την ίδια τακτική με την ίδια την Τουρκία, γιατί της δίνουμε πολύ σημασία χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Όσοι είναι στην κυβέρνηση, είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα, καλό είναι να το ξέρεις για να μην γονατίζεις τόσο εύκολα όσο κάνουν μερικοί που δεν μπορούν να σηκώσουν το ανάστημα και να κρατούν το μέτωπο ψηλά λόγω ιδεολογίας. Έτσι η Κύπρος συνεχίζει ακάθεκτα την αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ, ξεπερνώντας ένα ένα τα εμπόδια. 

πηγή

Η κυβέρνηση αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ 

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να επιλύσει απλά προβλήματα εξουσίας και διαχείρισης, ήθελε ν’ ασχοληθεί με το Σκοπιανό κι είδαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα που πέτυχε αλλά τώρα θέλει ν’ αναμειχθεί και με το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ. Δεν επαρκούσε στην κυβέρνηση που θέλησε ν’ ακυρώσει το μεγάλο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, επειδή δεν ήξερε καν ότι ήταν πλέον ευρωπαϊκός διαγωνισμός, ούτε που έκανε τα πάντα για να μην έχουμε υποψήφιες πετρελαϊκές εταιρείες, τώρα θέλει να παραδώσει κομμάτια της ελληνικής ΑΟΖ στην Τουρκία. Ήδη παραχώρησε στα Σκόπια το δικαίωμα πρόσβασης στην Ελληνική ΑΟΖ για την αλιεία μέσω του απαράδεκτου Προσυμφώνου των Πρεσπών, ενώ δεν έχουμε θεσπίσει την ΑΟΖ μας. 

Τώρα θέλει να την μοιραστεί με την Τουρκία για να μην την αδικήσει, όπως δεν ήθελε να ταπεινώσει τα Σκόπια. Τι άλλο θέλει ένας ψηφοφόρος για να καταλάβει πόσο μακριά βρίσκεται από τις αξίες του Ελληνισμού; Αν δεν αντιστεκόταν ο ελληνικός λαός θα τα είχε δώσει όλα για να μπορέσει να μειώσει την αξία του Ελληνισμού. Αλλά είμαστε εδώ κι όχι μόνο θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο, αλλά θα προστατέψουμε και την ΑΟΖ μας από τα χέρια της. 

πηγή

Η Εθνική Επέτειος ενάντια στην κυβέρνηση 

Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, όποια μέτρα και να παίρνει, όποιες απαγορεύσεις και να εκδίδει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, δεν αλλάζει τίποτα γιατί ο Ελληνισμός δεν την φοβάται. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πλέον σε όλο του το φάσμα ότι η κυβέρνηση μισεί τον Ελληνισμό, επειδή αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα και το Έθνος και την Ιστορία. Έτσι η Εθνική Επέτειος που θα είναι η πρώτη μετά από το έγκλημα που διέπραξε η κυβέρνηση κατά της Μακεδονίας μέσω του απαράδεκτου Προσυμφώνου των Πρεσπών, θα πάρει άλλες διαστάσεις γιατί κάθε Έλληνας θα θελήσει να εκφραστεί και γι' αυτό το θέμα. 

Και δεν θα πρέπει να ξαφνιαστεί η κυβέρνηση αν ακούσει πολλές φορές το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή διότι όλοι θα ενωθούν εναντίον της, διότι δεν αποδέχονται ούτε τις θέσεις για το Αιγαίο, την Κύπρο και τις ΑΟΖ. Σιγά σιγά ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα φύγει αν δεν την διώξουμε, διότι αγαπά πολύ τις καρέκλες της. Η Εθνική Επέτειος θα γίνει η αρχή αυτής της απελευθέρωσης από τον βάρβαρο ιδεολογικό ζυγό που καταπατά τις αξίες του Ελληνισμού. Έτσι θα ακουστεί αλλιώς το Ζήτω το Έθνος! 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης
Ν. Λυγερός: Η συμβολή των Συλλαλητηρίων. Στρατηγική ακύρωσης Προσυμφώνου. Μακεδονικός Σύνδεσμος, Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου γωνία. Λάρισα, 15/03/2019 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.