15 Σεπτεμβρίου 2022

Η πρωθυπουργική συνέντευξη τύπου

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στα πλαίσια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη τύπου. Από τις 300 ερωτήσεις που δέχθηκε και απάντησε, μία αναφερόταν στην Αλβανία, στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα και στον Αλβανό πρωθυπουργό. Πιο κάτω θα γίνει μία προσπάθεια να αναλυθεί η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού.
 
Να σημειώσουμε ακόμα πως δεν υπήρξε ούτε μία ερώτηση για την Κύπρο!
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  
 
Γιώργος Γιαννάκης (Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων):
Κύριε Πρόεδρε, είπατε εχθές «νταηλίκια γιοκ» στον Erdoğan. Εγώ θα σας πάω κατά Ήπειρο μεριά και θα σας πάω στην γειτονική Αλβανία, όπου Πρόεδρος της Αλβανίας είναι ένας δορυφόρος του Erdoğan. Έτσι συμπεριφέρεται. Μάλιστα είχε επίσκεψη πριν από κάμποσο καιρό ο Erdoğan κι έφτασε και μέχρι τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας. Εσείς, ύστερα από αυτή την εικόνα θα πείτε «yes» στην είσοδο του κ. Rama στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πόσο κοντά είστε να το πείτε αυτό; Κι επειδή σας άκουσα, πριν από λίγο είπατε για τον ΒΟΑΚ και χαίρομαι γι’ αυτό, αλλά μήπως η Ιόνια Οδός πάει κατά Αλβανία μεριά, Κακαβιά, να συναντήσει, όπως λένε, τον διευρωπαϊκό άξονα, που θα πηγαίνει από Αλβανία προς Μαυροβούνιο; Ευχαριστώ πολύ.  
 
Κυριάκος Μητσοτάκης: 
Κατ’ αρχάς ο δρόμος Γιάννενα-Κακαβιά θα γίνει. Δεν θα είναι στο μέγεθος που ενδεχομένως κάποιοι φαντάζονταν, διότι δεν θα υπήρχε δυνατότητα να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για ένα δρόμο τόσο μεγάλο. Θα είναι πάντως ένας σύγχρονος ασφαλής δρόμος που θα καλύπτει τις ανάγκες της Ηπείρου και όσων θέλουν να επικοινωνήσουν με τα σύνορα και από εκεί και πέρα να κινηθούν στην Αλβανία. Κοιτάξτε, η πρόσδεση της Αλβανίας στο ευρωπαϊκό άρμα είναι προς όφελός μας. Και γι’ αυτό και προσωπικά υποστήριξα την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και για την Αλβανία και για τη Βόρεια Μακεδονία, για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και με κάποιο ουσιαστικό τρόπο να προσδέσουμε την Αλβανία στο ευρωπαϊκό άρμα.  
 
Αλλά ξέρετε ότι αυτή είναι μία διαδικασία η οποία κρατάει πάρα πολύ χρόνο και σε κάθε κεφάλαιο το οποίο ανοίγει έχουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο να επιβάλουμε τις δικές μας απόψεις και να συζητήσουμε θέματα τα οποία ενδεχομένως να αφορούν τον διμερή χαρακτήρα των σχέσεών μας.  
 
Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Προσωπικά έχω μια καλή σχέση μαζί του, θέλω να είμαι ειλικρινής, και νομίζω ότι είναι προς όφελός μας να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τις διμερείς μας σχέσεις, ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια Εθνική Ελληνική Μειονότητα η οποία πρέπει να τυχαίνει προστασίας.  
 
Κι αυτό είναι κάτι το οποίο έχω καταστήσει απολύτως σαφές στον Αλβανό Πρωθυπουργό και προφανώς θα καθορίσει και τη στάση μας κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Κατά συνέπεια, έχουμε πλήρη αίσθηση της περιπλοκότητας αυτής της σχέσης, αλλά νομίζω και της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής ανάγκης να μπορέσουμε να λύσουμε εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν. Θέλω να αναφέρω ενδεικτικά ότι και για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει μία επί της αρχής συμφωνία με την Αλβανία να πάμε στη Χάγη. Αφού όμως έχουμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Είναι καλό αυτό, διότι δείχνει ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. Είναι σημαντική εξέλιξη εφόσον μπορέσουμε να το πετύχουμε.  
 
Και εδώ τα δικά μας σχόλια  
 
Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό που ο Πρωινός Λόγος και ο εξαίρετος συντάκτης, ο κ. Γιαννάκης έθεσαν θέματα που αγγίζουν την Ήπειρο, τα ελληνοαλβανικά και πάνω από όλα την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, όπως είναι δυστυχώς ο πολιτικά ορθός λόγος για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.  
 
Ακούσαμε τον κύριο πρωθυπουργό να αναφέρει με άλλα λόγια πως ο δρόμος Γιάννενα – Κακαβιά θα είναι ένας καλός δρόμος, όμως όχι αυτοκινητόδρομος.  
 
Ο δρόμος που υπάρχει τώρα καλός είναι, πριν λίγα χρόνια τελείωσε, ενώ προηγουμένως υπήρχε ένας στενός φιδωτός και άκρως ακατάλληλος δρόμος. Όμως χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Η διαδρομή Ιωάννινα – Κακαβιά έχει μεγάλη κίνηση, έχει πολλές νταλίκες και λεωφορεία, έχει δύσκολες προσπεράσεις και τους χειμώνες έχει πάγους, χιόνια και πολλή ομίχλη.  
 
Χρειαζόμαστε λοιπόν δρόμο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και νησίδα στην μέση, τέτοια που να μην τυφλώνονται τα αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα και κλειστά στα πλάγια, ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν ζώα ή ότι άλλο, με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα. Άρα θέλουμε έναν αυτοκινητόδρομο.  
 
Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.  
Μοιάζουν σε αρκετά σημεία με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, και ίσως αυτό δείχνει μία ουσιαστική αλβανοτουρκική σχέση με πολλούς Τούρκους συμβούλους να προτείνουν στην Αλβανία διάφορες αλλαγές. Για παράδειγμα βλέπουμε πως η αντιμετώπιση ορισμένων Ελλήνων, Β. Ηπειρωτών και Ελλαδιτών, μοιάζει αρκετά με την αντιμετώπιση των Κούρδων στην Τουρκία.  
 
Οι αλβανικές κυβερνήσεις, όπως και οι τουρκικές, λένε ωραία λόγια, υπόσχονται πολλά, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλα υπόψη τους. Ότι υπόσχονται δεν το τηρούν. Στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αυτό το βλέπουμε διαχρονικά από το 1914 μέχρι και σήμερα.  
 
Όταν το 1923 στην Λωζάνη η Τουρκία υποσχόταν πως θα σεβαστεί τους Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, είδαμε αργότερα πόσο τους σεβάστηκε, ενώ η Ελλάδα σεβάστηκε απόλυτα την υπογραφή της.  
 
Όταν το 1914 στην Κέρκυρα οι Αλβανοί αποδέχοντο ενώπιον όλων των μεγάλων δυνάμεων την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου εντός της αλβανικής επικράτειας. Όταν το 1921 υπόσχοντο, για να μπορέσουν να ενταχθούν στην Κοινωνία των Εθνών πώς θα σεβαστούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και πως θα σεβαστούν τα αρχαία προνόμια της Χιμάρας, όλοι νόμιζαν πως το εννοούν. Όλοι όμως πλανήθηκαν.  
 
Πριν από μερικά χρόνια ο κ. Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στο αλβανικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε στο σχέδιο ΝΕΑ ΧΙΜΑΡΑ, με το οποίο όπως είχε δηλώσει θα απαλλαγούμε μια για πάντα από τους Χιμαριώτες που όλο τους βρίσκουμε μπροστά μας με αυτά που ζητάνε. Αυτό ο κ. Ράμα το εννοούσε και προσπαθεί να τα εφαρμόσει όπως δείχνουν οι ενέργειές του.  
 
Δημήτρης Περδίκης Πρόεδρος του Κ.Α.Β.Η.



Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Εν αρχή σημειώθηκε ότι δεν υπήρξε καμιά ερώτηση για την Ελληνική Κύπρο....
Εύλογο ερώτημα... Και έπρεπε να υποβληθεί ερώτηση, για να γίνει μνεία στην μικρή ΕΛΛΑΔΑ ημικατεχόμενη πολύπαθη ΚΥΠΡΟ, που ανά τους αιώνες αγωνίζεται μόνη για να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;;;;
Το δόγμα του προδότη Μπονάνου το 74, ότι "οι Τούρκοι την Κύπρο χτυπούν εμείς είμαστε Ελλάς", αλλά και του Καραμανλή ότι "η Κύπρος κείται μακράν" ζει και βασιλεύει και σήμερα για τις Ελληνικές κυβερνήσεις και για τα Ελληνικά ΜΜΕ !!!;;;
Τελικά ορισμένες φορές εγώ ο ΕΛΛΗΝΑΣ της Κύπρου, που από τα γενοφάσκια μου αγωνιζόμουν για την ΕΝΩΣΗ και που θρήνησα στενούς συγγενείς-φίλους, τον ήρωα αδελφό μου, που έπεσαν και αυτοί για την πολυπόθητη ΕΝΩΣΗ, αισθάνομαι ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρος θεωρείται νόθα θυγατέρα από την μητέρα πατρίδα.

Αφιερώνω σε όλους, που την Κύπρο λησμονούν εσκεμμένα, το πιο κάτω απόσπασμα, από λυρικό - επικό αφήγημα μου και ο νοών νοείτω...

Και εσύ αδελφέ Έλληνα, σαν ο δρόμος σου,
στη Κύπρο σ΄ οδηγήσει, μαζί σου φέρε,
τον «Κάλχα», που την Κύπρο, εθυσίασε
και ποτέ στα ματωμένα κυπριακά,
χώματα, το πόδι δεν επάτησε,
για να εξιλεωθεί, να τα προσκυνήσει,
φόρο τιμής ν΄ αποδώσει και να τα τιμήσει.
Λευτεριάς και αυτοθυσίας, θα βρεις,
μονοπάτια, μοναχικέ Έλληνα αδελφέ,
που από μακριά ήρθες, Ελληνικές σημαίες,
από σφαίρες, διάτρητες, φθαρμένες,
μισοσβησμένα συνθήματα της Ένωσης,
σ΄ ερειπωμένα μετερίζια, αντίστασης κι΄ ελευθερίας.
Τα μονοπάτια οδηγούν σε Θερμοπύλες,
στα «ελεύθερα φυλακισμένα μνήματα».
Και όταν διαβάτη Έλληνα θα φτάσεις,
στα μνήματα τα φυλακισμένα,
σ΄ αυτόν της Κύπρου τον ιερό χώρο,
την αγχόνη κοίταξε και εσύ κατάματα,
τους σταυρούς, των ηρώων Κυπραίων άγγιξε.
Δεν θ΄ αντέξεις, θα λυγίσεις, ρίγη,
αναφιλητά, τα δάκρυα σου ποτάμια,
λάβας θα ρέουν, θα σε καίνε,
θ΄ αχνίζουν πέφτοντας στο
καθαγιασμένο χώμα των θαμμένων ηρώων.
Και νοερά θα ακούς, τα ποιήματα τους,
π΄ απάγγελλαν και τα εμβατήρια,
π΄ αλύγιστα περήφανα τραγουδούσαν..,
ακόμη και στο ικρίωμα, δεν λυγούσαν,
όταν την νεκρική θηλειά, τους περνούσαν.
Και τον εθνικό ύμνο θ΄ ακούς,
που τις τελευταίες τους στιγμές,
στα χείλια είχαν και υμνούσαν….
Και όταν αδελφέ Έλληνα,
στην Ελλάδα, επιστρέψεις, το μήνυμα δώσε,
« Ω Ξειν αγγέλλειν….,
ότι η Κύπρος εγκαταλείφθηκε, προδόθηκε,
αλλά ποτέ της δεν λιποψύχησε!
Ελληνικές Θερμοπύλες φύλαττε,
..τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη…»,
πάντα με ηρωισμό και αυτοθυσία,
μόνη κ΄ έρμη, χρυσοπράσινο φύλλο,
των κυμάτων έρμαιον ριγμένο,
στο φουρτουνιασμένο μακρινό πέλαγος…..
Η Κύπρος, θ΄ αναστηθεί διαβάτη αδελφέ Έλληνα.
Σ΄ όλους τους χαλεπούς αιώνες,
ποτέ της δεν ελύγισε
βάρβαρους κατακτητές,
ποτέ της δεν προσκύνησε!
Μισοσβησμένα συνθήματα,
ύμνους Ελληνισμού και Ένωσης,
διαβάτη Έλληνα στη Κύπρο,
θα συναντούσες.
Τώρα, συνθήματα δεν θα δεις,
θυσία απ΄ τον Κάλχα,
σε ελληνικούς βωμούς εγίναν,
μαζί με τα προδομένα όνειρα χαθήκαν.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ. Ηρωικός Δτης ΕΛΔΥΚ Σταυρουλόπουλος.
Μήπως το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα;

ΑΑ Αδελφός εθνομάρτυρα με καταγωγή από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, γη ηρώων, που μαχόμενοι έπεσαν υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

300 Ερωτήαεις και καμία περί Ελληνικής Κύπρου ... ε;

ΑΧ ΚΥΠΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ...

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ!» Στρατηγός Γρ. Μπονάνος, Αρχηγός Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
14η Αυγούστου. Β΄ Εισβολή – Αττίλας 2.
«Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!» Κ. Καραμανλής.
Και μεταξύ πολέμου και ντροπής επελέγη το δεύτερο ...

Και παλαιότερα ....

Νικόλας Πλαστήρας: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!» (ΕΝΩΣΗ)
«Υπομονή και τήρηση εφεκτικής (επιφυλακτικής), στάσης για να μην συγκρουσθώμεν με τους Άγγλους συμμάχους!»

Γεώργιος Παπανδρέου: Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον Αγγλικό και τον Αμερικανικό. Λόγω του Κυπριακού Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει από ασφυξία!
Αν μη τι άλλο ο Γέρος της Δημοκρατίας επανόρθωσε αργότερα έστειλε την Ελληνική Μεραρχία στην Ελληνική Κύπρο αντιλαμβανόμενος πλέον ότι η Κύπρος θα αλωθεί από βαρβάρους...
Η Χούντα κατόπιν τελεσιγράφου των Τούρκων την απέσυρε εντός 3 ημερών τον Νοέμβριο 1967, μετά την νικηφόρο μάχη της Κοφίνου της Εθνικής Φρουράς υπό την αρχηγία του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο οποίος και αυτός εξοστρακίσθηκε στην Ελλάδα στις 19 Νοεμ.( Π. Πιπινέλλης)
Και η Κύπρος παρέμεινε ανοχύρωτη πολιτεία και το 1974 ΕΑΛΩ ...

Σοφοκλής Βενιζέλος: «Δια τους γνωστούς διεθνείς λόγους δεν δυνάμεθα να ζητήσωμεν την ευόδωση και επίλυση της Πανελλήνιας αυτής αξίωσης!» (Ένωσης)

Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Εθνική γάγγραινα το Κυπριακό, που πρέπει να θεραπευθεί σε συνεργασία με τους Τούρκους…και αυτονόητο συμπερασματικά με τους άσπονδους φίλους συμμάχους μας!» Πιο συγκεκριμένα:

«Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» ( Στην Κοινοβουλευτική του ομάδα 14-12-1958.)
Και η Ελληνική Κύπρος αλώθηκε από βαρβάρους ... Μήπως κατόπιν συνεννόησης;

Τελικά η Κύπρος ναι, απ όλους προδόθηκε εκτός από τον αδελφό απλό Ελληνικό λαό, που πάντα συμπαραστεκόταν....
Μ.Ρ.





Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.