29 Σεπτεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα που δίνουν οι Ρώσοι για τα δημοψηφίσματα: Από 82% έως 98% υπέρ της ενσωμάτωσης

Συντριπτικά υπέρ της ένταξης στη Ρωσία από 82% έως 98% Donetsk, Luhansk, Zaporizyhe, Kherson – Επικυρώνει η Ρωσία 4 Οκτωβρίου
 
 
Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν το καθολικό αίσθημα αυτοδιάθεσης των πολιτών της Ανατολικής Ουκρανίας. Οι κάτοικοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, καθώς και των περιοχών Zaporozhye και Kherson ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.
 
Στο Luhansk «υπέρ» τάχθηκε το 98,42% των ψηφοφόρων, στη Zaporozhye το 93,11% και στη Kherson το 87,05%. Στο Donetsk, στο 82% των ψήφων, το 99,06% των κατοίκων είχαν ψηφίσει υπέρ της προσάρτησης με τη Ρωσία. 
 
Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος δεν υπήρξαν παραβιάσεις ή παρατυπίες.Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν το καθολικό αίσθημα αυτοδιάθεσης των πολιτών της Ανατολικής Ουκρανίας και δικαιώνουν πλήρως την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Putin να σχεδιάσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση που στόχο είναι την απελευθέρωση των εδαφών αυτών. 
 
Η Ρωσική ομοσπονδία κατά πάσα πιθανότητα θα επικυρώσει στις 4 Οκτωβρίου 2022 την ένταξη των 4 περιοχών της Ουκρανίας στην Ρωσία, θα ενσωματώσει τα εδάφη και ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας στα νέα εδάφη που προσάρτησε μετά από δημοκρατικές διαδικασίες…
 
Τα δημοψηφίσματα είναι νόμιμα…
 
Μπορεί η Δύση να σαμπόταρε τα δημοψηφίσματα και να τα χαρακτήρισε fake, εντούτοις η καθολική πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάθεσης, κοινώς δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τα δημοψηφίσματα με ποσοστά της τάξης του 98% ως μη έγκυρα.
 
Δεν μπορεί η Ελβετία για ασήμαντο αφορμή να πραγματοποιεί δημοψηφίσματα και οι πολίτες μιας περιοχής της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας που καταπιέζονται από το 2014… να ψηφίζουν υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία με ποσοστά ρεκόρ και η Δύση να μην τα αναγνωρίζει. 
 
Από το 2014 και πριν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2022 η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, οι Ουκρανοί είχαν σκοτώσει 14.500 πολίτες στο Donbass… 
 
Η συμμετοχή
 
Η συμμετοχή των ρωσώφωνων Ουκρανών, έφθασε στο 92,6% στα δημοψηφίσματα 
 
Έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2022 το 86,89% των πολιτών συμμετείχε στο δημοψήφισμα του Donetsk, το 63,58% στην Περιφέρεια Kherson και το 66,43% στην Περιφέρεια Zaporizhia. Μέχρι τις 12:00 στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, το 90,64% είχε ψηφίσει στο Luhansk. 
 
Το δημοψήφισμα θεωρείται έγκυρο άπαξ και ξεπέρασε η συμμετοχή το 50% των πολιτών και παρά τις προσπάθειες των Ουκρανών να τα σαμποτάρουν. 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή του Donetsk βομβαρδίστηκε κατά την περίοδο διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων 23 με 27 Σεπτεμβρίου 2022 πάνω από 150 φορές. 
 
Η αντίδραση των παρατηρητών
 
Διεθνείς παρατηρητές από τη Βουλγαρία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία, τη Σερβία, τη Μοζαμβίκη, τη Γαλλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν κατέγραψαν παραβιάσεις, εκτός από απειλές και βομβαρδισμούς από την Ουκρανία…. 
 
Οι απειλές της Ουκρανίας ήταν η μοναδική παραβίαση στο δημοψήφισμα της Kherson σύμφωνα με Γερμανό παρατηρητη
 
Ο Thomas Roeper τόνισε ότι δεν είδε παραβιάσεις σχετικά με την την διαδικασία ψηφοφορίας.
Ο μοναδικός τύπος παραβιάσεων που καταγράφηκαν στην περιοχή της Kherson κατά το δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία ήταν οι απειλές από την Ουκρανία. 
«Οι απειλές από την Ουκρανία ήταν το μόνο είδος παραβιάσεων που είδα.
Υπήρξαν προσπάθειες να μας επιτεθούν.
Είδαμε βομβαρδισμό.
Αλλά δεν είδα καμία παραβίαση σχετικά με την ίδια τη διαδικασία ψηφοφορίας.
Όλα τα έγγραφα ελέγχθηκαν καθαρά, οι κάλπες σφραγίστηκαν.
 
Ένας παρατηρητής από τη Μοζαμβίκη, ο Jose Matemulane, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με όλα τα πιθανά πρότυπα.
«Δεν κατέγραψα παραβάσεις.
Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι θεμιτά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει».  
 
Ο Medvedev χαιρέτισε τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων: «Καλώς ήλθατε σπίτι σας, στη Ρωσία». 
 
Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Luhansk, στις περιφέρειες Zaporizyhe και Kherson de facton φέρνουν πίσω τις περιοχές αυτές στη Ρωσία. 
 
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev έγραψε σχετικά την Τρίτη στο κανάλι του στο Telegram. 
 
«Τα δημοψηφίσματα τελείωσαν.
Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα.
Καλώς ήλθατε στο σπίτι, στη Ρωσία!» είπε ο Medvedev.
 
Κίεβο: Οι ψηφοφορίες για την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία “δεν θα αλλάξουν τίποτα” στις ενέργειές μας
 
Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την προσάρτηση που διοργάνωσε η Μόσχα σε τέσσερις ουκρανικές περιοχές «δεν θα αλλάξουν τίποτα» στις ενέργειες του Κιέβου απέναντι στον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Dmytro Kuleba. 
 
«Αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα στην πολιτική μας, στη διπλωματία μας και στις ενέργειές μας στο στρατιωτικό πεδίο», δήλωσε ο Kuleba σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με τη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Colonna. 
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, «με τις αποφάσεις της, η Ρωσία δείχνει πως δεν επιδιώκει την ειρήνη» ενώ οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα βρίσκονται σε νεκρό σημείο εδώ και πολλούς μήνες. 
 
«Η Ρωσία δεν θέλει διαπραγματεύσεις, σταματήστε να παίζετε αυτό το παιχνίδι», είπε ακόμη, απευθυνόμενος στις χώρες που λένε πως θέλουν να οργανώσουν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως η Τουρκία. 
 
Στο θέμα των παραδόσεων γαλλικών όπλων στο Κίεβο, ο Κουλέμπα είπε, στο πλάι της Catherine Colonna, πως ένα «νέο βήμα» έχει γίνει σήμερα «στην επίλυση του προβλήματος μεταφοράς νέων Caesar στην Ουκρανία». 
 
Ο Ουκρανός υπουργός δεν διευκρίνισε ωστόσο για ποιες υλικοτεχνικές δυσκολίες μιλούσε, ούτε αν η Γαλλία θα παράσχει και άλλα Caesar, τα γαλλικά κανόνια που τοποθετούνται σε φορτηγά και έχουν εμβέλεια 40 χλμ. και τα οποία χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εδώ και αρκετούς μήνες απέναντι στους Ρώσους. 
 
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε από την πλευρά της πως η Γαλλία θα είναι στο πλευρό του Κιέβου “μέχρι η Ουκρανία να ανακτήσει την πλήρη κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητά της.” 
 
Η Colonna αναφέρθηκε σε ένα ποσό “άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ” που χορήγησε το Παρίσι στο Κίεβο τους τελευταίους μήνες για “πολιτική και διπλωματική δράση, ανθρωπιστική δράση και ανοικοδόμηση και τη μάχη κατά της ατιμωρησίας” για εγκλήματα που αποδίδονται στη Ρωσία. 
 
Η Γαλλίδα υπουργός προειδοποίησε, τέλος, τη Ρωσία με “κυρώσεις”, αν προσαρτήσει επίσημα τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό της τις επόμενες ημέρες. 
 
Τα μέτρα αυτά “θα είναι βεβαίως ατομικά, για να στοχεύσουν τους αξιωματούχους αυτών των παράνομων επιχειρήσεων” και “θα πλήττουν χωρίς αμφιβολία άλλους τομείς που δεν ήταν ακόμη υπό καθεστώς κυρώσεων”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. 
 
Η Δύση δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βlinken
 
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αnthony Blinken δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» την προσάρτηση στη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
 
«Εμείς οι ίδιοι και πολλές άλλες χώρες ήμασταν σαφείς. 
Δεν θα αναγνωρίσουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ, την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία» τόνισε ο Βlinken, καθώς η Ρωσία και οι αρχές των περιοχών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία δήλωσαν ότι το «ναι» είχε μεγάλο προβάδισμα στα «δημοψηφίσματα» για την προσάρτηση. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.