30 Σεπτεμβρίου 2022

180.000 Ρώσοι στρατιώτες προωθούνται σε Λευκορωσία και Ντονμπάς – Ξεκινά η μεγάλη επίθεση. Ταυτόχρονα μεγάλη ρωσοκινεζική αρμάδα πλέει εντός της ΑΟΖ των ΗΠΑ!!!!!

Μεγάλες ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται στην Λευκορωσία και απ’ότι φαίνεται το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ετοιμάζεται να ανοίξει και τρίτο μέτωπο προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κιέβου, μετά από αυτά του Ντονμπάς και Νικολάγιεφ.
 
Βασικά, θα ανοίξει πάλι το μέτωπο του Κιέβου που είχε κλείσει στα τέλη Μαρτίου.
Τουλάχιστον 30.000 άνδρες από τις μονάδες της Ασίας μεταφέρονται αυτή την στιγμή προς την Λευκορωσία και ετοιμάζονται άλλες 20.000 άνδρες από τις μονάδες που είναι αναπτυγμένες στα σύνορα με την Κίνα. 
 
Οι μονάδες που αναχωρούν για Λευκορωσία θα αντικατασταθούν από επίστρατους. 
Αυτή την φορά πρώτος στόχος θα είναι το Volyn, περιφέρεια στη βορειοδυτική Ουκρανία, προκειμένου να αποκοπούν οι κύριες διαδρομές στα σύνορα με Πολωνία  
 
Η ρωσική Αεροπορία από το πρωί μετασταθμεύει Su-30SM στο λευκορωσικό αεροδρόμιο Baranovichi. 
 
Τρία ρωσικά Su-30SM (αριθμοί RF-81772, RF-81760 και RF-81758) προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο. Ακολούθησαν τρία Su-34 και πέντε Su-24. 
 
Περί τα 600 άρματα μάχης και 1200 ΤΟΜΑ ρωσικά από την Άπω Ανατολή μεταφέρονται για την επιχείρηση και ήδη έχουν αρχίσει να αφικνούνται τα πρώτα τρένα με εφόδια στην Λευκορωσία. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 διαβίβασε πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας και στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχετικά με τον σχεδιασμό μεγάλης ρωσικής επίθεσης. 
 
Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται τουλάχιστον 100.000 (!) άνδρες στην Δυτική Ρωσία από τους νυν υπηρετούντες, στο Μπέλγκοροντ, το Κούρσκ και το Ροστόφ, για να «καθαρίσει» την υπόθεση Ντονμπάς. 
Ήδη έχουν αφιχθεί οι πρώτοι 3.000 Τσετσένοι μαχητές. 
 
Aυτή την φορά πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή και λευκορωσικών δυνάμεων, τουλάχιστον σε ρόλους επιμελητείας. 
 
Σε όλες τις ρωσικές μονάδες της Λευκορωσίας έχει αποκατασταθεί οπλισμός. 
Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για όλο τον πλανήτη…

 
Ρωσο-κινεζική αρμάδα με πυρηνικούς πυραύλους έφτασε έξω από τις αμερικανικές ακτές και τις βάσεις των F-22! 
 
Μοίρα τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων (1 φρεγάτα, 3 κορβέτες με πυραύλους cruise Kalibr) κι ενός σκάφους υποστήριξης, μαζί με μία Μοίρα δύο κινεζικών πολεμικών πλοίων κι ενός πλοίου υποστήριξης, έπλευσαν εντός της ΑΟΖ των ΗΠΑ, βόρεια του νησιού Κίσκα της Αλάσκας σε μια επίδειξη δύναμης των δύο χωρών.
 
Να σημειώσουμε ότι το νησί βρίσκεται στις Αλεούτιες Νήσους οι οποίες είχαν καταληφθεί από τους Ιάπωνες στον Β’ΠΠ (ήταν το μοναδικό αμερικανικό έδαφος το οποίο καταλήφθηκε).
 
Τα οκτώ πλοία έπλευσαν αιφνιδιαστικά στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες κι εντοπίστηκαν από τα αμερικανικά πλοία επιφυλακής κι εν συνεχεία τους δορυφόρους όταν το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Renhai CG 101, κινήθηκε περίπου 75 ναυτικά μίλια βόρεια του αμερικανικού νησιού Kiska στην Αλάσκα, δηλαδή όσο απέχει ο Πειραιάς από την Τήνο.
 
Εδώ στόχος είναι καθαρά οι βάσεις των αμερικανικών μαχητικών stealth F-22 στην Αλάσκα, ένα όπλο που σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανένα αντίστοιχο ρωσικό ή κινεζικό μαχητικό, πριν τουλάχιστον δούμε τι μπορεί να κάνει στην πράξη το ρωσικό Su-57.
 
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι εντοπίστηκαν και δύο υποβρύχια, ένα ρωσικό κι ένα κινεζικό να παρέχουν προστασίας στα σκάφη.
 
Εν συνεχεία εντόπισαν μέσω δορυφόρου δύο ακόμη κινεζικά πλοία και τα τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία, όλα σε έναν ενιαίο σχηματισμό μάχης επιφανείας που επιχειρούσαν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των ΗΠΑ (ΑΟΖ)!
 
Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ που σχηματισμός μάχης πλοίων εμφανίζεται τόσο κοντά στα αμερικανικά εδάφη.
Μετά τον εντοπισμό τους, ο σχηματισμός «άπλωσε», καθώς φάνηκε να εκτελούν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.
 
Από τα έξι, συνολικά, πολεμικά πυραυλοφόρα πλοία τα τρία μετέφεραν, πυραύλους Kalibr με πυρηνικές κεφαλές.
 
Την ίδια στιγμή καταγράφονται κινήσεις διασποράς των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων:
  • Τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 με πυρηνικά αναπτύχθηκαν στο Μουρμάνσκ κοντά στα σύνορα με Φινλανδία. Η ανάπτυξή τους έχει να κάνει με πυρηνικά πλήγματα στις ΗΠΑ, καθώς ο Βόρειος Αρκτικός Κύκλος είναι ο συντομότερος δρόμος προς τις ΗΠΑ 
  • Τρία MiG-31 με Kh-47M2 Kinzhal οπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο Chkalovsk Καλίνινγκραντ. Ο πύραυλος Kh-47M2 Kinzhal φτάνει σε ταχύτητες τα 10-12 Mach με εμβέλεια 2.000 χλμ. μπορεί να καταστρέψει όλες τις μεγαλουπόλεις τις δυτικής Ευρώπης. 
  • Ταυτόχρονα, μεταστάθμευσαν στα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS στην περιοχή Amur της Σιβηρίας στα σύνορα με την Κίνακαι προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα. Τα αεροσκάφη εκτελούν μια ποικιλία ρόλων από ανθυποβρυχιακά με την χρήση πυρηνικών όπλων, μέχρι πλατφόρμες πυραύλων cruise. Είναι τα αντίστοιχα, από πλευράς ηλικίας, ρόλων και ικανοτήτων με τα αμερικανικά B-52H.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.