29 Σεπτεμβρίου 2022

Συγγνώμη, λάθος

Αφού η υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου έφτασε στον εισαγγελέα, η ΜΚΟ που έκανε τον χαμό, η Human Rights 360, είδε ξάφνου το φως το αληθινό και μας είπε ότι έσφαλε.
 
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
 
Όντως δεν φαίνεται να υπάρχει νεκρό κορίτσι, όπως μας σκότιζαν εξαρχής οι αλληλέγγυοι. Εσφαλμένα θεώρησαν ελληνικό έδαφος τη νησίδα, ενώ ανήκε στην Τουρκία, όπως, άλλωστε, είχαν πει εξαρχής οι ειδικές υπηρεσίες του Στρατού. Η Human Rights 360, όμως, ήξερε καλύτερα, γι’ αυτό και διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό και σε διεθνείς θεσμούς, οι οποίοι βασίστηκαν στους ιδιώτες των ΜΚΟ και όχι στο τι έλεγε το ελληνικό Κράτος. Για τέτοια σοβαρότητα μιλάμε.
 
Οι ΜΚΟ έχουν δημιουργήσει ένα παρακράτος. Μάλλον η νομοθεσία έχει θεσμοθετήσει τη δημιουργία ενός παρακράτους, το οποίο κινείται στις ευαίσθητες και διαρκώς απειλούμενες περιοχές ων συνόρων. Ο ρόλος του παρακράτους αυτού είναι να διασφαλίζει τις συνεχείς ροές λαθρομεταναστών και την κατάλυση των συνόρων, να ασκεί ένα διαρκές bullying στις Αρχές, να εποικίζει τη χώρα και να ασκεί ένα κανονικό πογκρόμ στον ελληνικό πληθυσμό, στον οποίο το παρακράτος διακηρύττει με κάθε τρόπο ότι είναι ανεπιθύμητος. 
 
Οι ΜΚΟ είναι ιδιώτες χρηματοδοτούμενοι από διάφορους φορείς με κίνητρα και διασυνδέσεις που δεν γνωρίζουμε. Οπως δεν γνωρίζουμε και τι άλλου είδους συνεργασίες και τι άλλου είδους κίνητρα υπάρχουν πίσω από τη βιτρίνα του ψευτοανθρωπισμού. Όλως περιέργως, πάντως, φαίνονται σε πλήρη ταύτιση με τις επιδιώξεις της Τουρκίας, και αυτό μας κάνει να αμφισβητούμε τις καλές και αγαθές προθέσεις τους. 
 
Οι κρατικές υπηρεσίες υπηρετούν τη χώρα και το Εθνος, και οι υπάλληλοί τους ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους. Οι ΜΚΟ τι ακριβώς υπηρετούν; Σε τι ορκίζονται πίστη αυτά τα περίεργα Δ.Σ. και οι υπάλληλοί τους; Η παράνοια με τις υπεραρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι ΜΚΟ έχει φτάσει σε σημείο να τους επιτρέπεται να βρίσκονται και να επιχειρούν στα σύνορα, να ελέγχουν τις Αρχές και να υποδέχονται λαθρομετανάστες. 
 
Ενώ θα έπρεπε να απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς η οποιαδήποτε παρουσία τους στα σύνορα και η οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη διαχείριση πληθυσμών που έχουν παραβιάσει τα σύνορά μας. Το οποιοδήποτε κώλυμα, το οποιοδήποτε πρόβλημα που δημιουργούν, και έχουν δημιουργήσει πολλά, έπρεπε να τους οδηγεί στη φυλακή. Γιατί η δράση τους είναι αντεθνική και είναι επικίνδυνη. Έχουμε επιτρέψει σε ένα παρακράτος να στέκεται πάνω από το Κράτος. Η Human Rights 360 ελπίζει ότι θα γλιτώσει με ένα «συγγνώμη, λάθος», λες και κάλεσε λάθος αριθμό τηλεφώνου. Το ελληνικό Κράτος, ωστόσο, οφείλει να τελειώνει με το παρακράτος. 
 
*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle-Paris III 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΑΟΥ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.