27 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ (ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ)

Γράφει ο Χρίστος Γούδης
 
Πριν από πολλά χρόνια, απέδωσα μέσα από τον ποιητικό λόγο την έλευση της παγκοσμιοποίησης, της βίαιας δηλαδή επιβολής ενός παγκόσμιου φυλετικού μίξερ στον πλανήτη, όπου η ανθρώπινη ταυτότητα, το ανθρώπινο φύλο, η ανθρώπινη ιδιοπροσωπία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατήθηκαν, πολτοποιήθηκαν για την ακρίβεια, στο όνομα ψευδεπίγραφων φιλελεύθερων ιδεών και μιας απατηλής δημοκρατίας, στο όνομα της υπέρβασης των παραδοσιακών αξιών, που κατά τους αρχιτέκτονες της κυνικής κοινωνικής μόχλευσης αποτελούσαν τροχοπέδη στο δικό τους όνειρο. Ώ της θρασύτητας και της υποκρισίας! Διότι, το δικό τους όνειρό ήταν ο δικός μας εφιάλτης.
 
Με την είσοδο του 21ου αιώνα, η Νέα Τάξη Πραγμάτων μας είχε επιβληθεί, χωρίς ωστόσο οι επινοητές της, παρά την φαινομενική τους επικράτηση, να ένιωθαν στο βάθος του μυαλού τους ασφαλείς έναντι της Ιστορίας, που τους ειρωνεύονταν με πικρία, χλευάζοντάς τους παράλληλα, και λοιδορώντας τους:  
 
Απαγορέψτε τις σημαίες ν’ ανεμίζουνε
Κάψτε τα λάβαρα αυτών που στασιάσαν
Στείλτε επείγον σήμα νικητήριο στις φίλιες δυνάμεις
Εις τον καιρόν η επιστράτευσις
Τα τεθωρακισμένα να γυρίσουνε στις βάσεις τους
Και τ’ αεριωθούμενα πίσω στ’ αεροπλανοφόρα
Μόλις ανακοινώθηκε πως απεσύρθη ο εχθρός
Και εισερχόμαστε ταχέως στον αστερισμό της διαρκούς ειρήνης 
 
Καθένας πάντως να κρατήσει το προσωπικό περίστροφο
Έτοιμος να πυροβολήσει στον αέρα προς εκφοβισμό
Μόλις σημάνουν οι καμπάνες
Και σηματοδοτήσουν την Ανάσταση
Και εγερθούν νεκροί αιώνων και αιώνων
Και προσπαθήσουν να μας πνίξουνε
Με τις αρχές και τις αξίες τους
Από έναν κόσμο μυθικό που ’χει οριστικά εκλείψει 
 
Απαγορέψτε τις σημαίες ν’ ανεμίζουνε
Και τους ιππείς να εφορμούν πάνω στις μηχανές τους
Τους καπνιστές να κάνουν τα τσιγάρα τους
Τους άντρες να ερωτεύονται γυναίκες
Τα θηλυκά να θέλγουνε με τη σαγήνη τους
Και να επιθυμούν διακαώς ν’ αρέσουν 
 
Απαγορέψτε τους ανθρώπους να ελπίζουνε
Διατάξτε τους να μην καρδιοχτυπούν
Κι απαγορέψτε τους να αναπνέουν, γιατί ενοχλούν
Και μπείτε νικητές στις πόλεις των νεκρών
Να βασιλέψετε διηνεκώς και αιωνίως 
 
Όμως τελικά και οι νεκροί αναστένονται, και ζητούν το δικό τους δίκαιο και την δική τους δικαίωση για όλα όσα μεθόδευσαν εις βάρος της ζωής τους οι κοσμοκράτορες του σκότους του κόσμου τούτου. Και όπως σε κάθε Ανάσταση, σε κάθε Επανάσταση και σε κάθε Ανατροπή, ακολουθούν έγκαιρα τους δικούς τους προφήτες που ψέγουν τα κακώς κείμενα και απαιτούν μέσα από μια μείζονα κοινωνική ανατροπή την αφύπνιση των ανθρώπων και την επάνοδο στην κανονικότητα, σε πείσμα της προκρούστειας αντίληψης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 
 
Μια τέτοια προφητική φωνή, μια Σίβυλλα, ακούσθηκε ζωντανά από την Ιταλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο του 2021, μέσα από μια εκπομπή-αφιέρωμα του Τρίτου Δρόμου του Αλέξανδρου Καρρά, με ελληνικούς υπότιτλους που απέδιδαν σε δική μου μετάφραση τα λεγόμενα στην ιταλική, της ορμητικής και διορατικής αυτής λαλέουσας πηγής  
 
«Τώρα εκείνοι ξανασυζητάνε ανοιχτά, να απαλείψουνε τον όρο πατέρας και μητέρα από τα επίσημα έγγραφα της πολιτείας, διότι η οικογένεια είναι εχθρός, η εθνική ταυτότητα είναι εχθρός, η ταυτότητα του φύλου είναι εχθρός, όλα όσα προσδιορίζουν εμάς, γι αυτούς είναι εχθρός. Είναι το παιχνίδι της μονόδρομης σκέψης, θέλουν να μας αφαιρέσουν όλα όσα είμαστε, γιατί όταν πλέον δεν θα έχουμε μια ταυτότητα και δεν θα έχουμε πλέον ρίζες, θα αποστερηθούμε από την συναίσθησή μας, ανίκανοι να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας, και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι τους. Θέλουν να είμαστε γεννήτορας αριθμός 1, γεννήτορας αριθμός 2, να έχουμε φύλο λοάτκι, να είμαστε πολίτες χ, ψ, ζ, κωδικοί αριθμοί, αλλά εμείς δεν είμαστε κωδικοί αριθμοί, είμαστε πρόσωπα και θα υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας!»
 
»Εγώ είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, είμαι μητέρα, είμαι ιταλίδα, είμαι χριστιανή, αυτό δεν θα μου το στερήσετε, όχι, δεν θα μου το στερήσετε. Ντρέπομαι, ντρέπομαι για ένα κράτος που δεν κάνει τίποτε για την οικογένεια, ντρέπομαι, για ένα κράτος στο οποίο όλοι μιλάνε για άσυλο και δωρεάν σπίτια… Θέλω να σας πω ότι δεν πιστεύω σε ένα κράτος που δίνει προτεραιότητα στην επιθυμία νομιμοποίησης ενός ομοφυλόφιλου να υιοθετήσει ένα παιδί, θέτοντάς την μπροστά από το δικαίωμα αυτού του παιδιού να έχει πατέρα και μητέρα, απλά και μόνον διότι ο ομοφυλόφιλος ψηφίζει, ενώ το παιδί όχι. Όμως, ένα δίκαιο κράτος ενδιαφέρεται για τον πιο αδύναμο, εκείνον που δεν μπορεί να αυτοπροστατευθεί». 
 
Χθές, 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις ιταλικές εκλογές η Σίβυλλα Τζόρτζια Μελόνι, αμέσως μετά την περίλαμπρη νίκη της, απήγγειλε θριαμβευτικά, με νόημα, την πρώτη στροφή του Εθνικού Ύμνου της Ιταλίας: Fratelli d'Italia, l'Italia s'è desta, Αδέρφια της Ιταλίας, η Ιταλία αφυπνίσθηκε. 
 
Καιρός είναι να παίρνουμε κι εμείς σειρά Παιδιά, της Ελλάδος Παιδιά…
 
27 Σεπτεμβρίου 2022
Χρίστος Γούδης



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.