25 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχιερατική σχιζοφρένεια

Διαβάζουμε για την θερμή υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από εκατοντάδες πιστούς στην πόλη της Μεσσήνης. 
 
Η μεταφορά της εικόνας γίνεται «σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο.»
 
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας «απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.» 
 
Δεν γνωρίζουμε αν ο Ιεράρχης που καλεί το ποίμνιό του σε μετάνοια, αν μετανόησε ο ίδιος πρώτα που δεν λιτάνευσε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης την εποχή της κορωνίτιδας. 
 
Ο Μητροπολίτης που μας καλεί στην διατήρηση της πίστεώς μας, δεν γνωρίζουμε αν έπαυσε να αμφισβητεί και άρχισε να πιστεύει και ο ίδιος, καθότι στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει την κάτωθι εγκύκλιο σε όλους τους ενοριακούς ναούς και στις μοναστικές αδελφότητες: 
 
α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,
β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), και
γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα. 
 
Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού.» 
 
Τέλος, δεν γνωρίζουμε τι εννοεί όταν λέει «να παραμείνουμε Άνθρωποι» καθότι ο ίδιος θεωρούσε πράξη ανθρωπιάς και φιλανθρωπίας το τρύπημα με το πειραματικό μπόλι των ανθρώπινων κυτταρικών σειρών.  
 
Το «ανθρωπιστικό» μπόλι σήμερα μετράει νεκρούς και σακατεμένους, σαν τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους των ΗΠΑ.  
Είναι αυτό πράξη «ανθρωπιάς»; Έτσι παραμένουμε άνθρωποι δέσποτα;  
Με το να δεχόμαστε τα ματωμένα πειραματικά τους σκευάσματα και να τα προτείνουμε και στους συνανθρώπους μας για να αρρωστήσουν και να πεθάνουν;  
 
Όταν μάλιστα έχουν αρχίσει και μας λένε ανοιχτά ότι η m-RNA τεχνολογία που εισήγαγαν στο σώμα μας επεξεργάζεται τα γονίδιά μας (Μπουρλά) και ότι στην 4η βιομηχανική επανάσταση ο άνθρωπος θα υποστεί αλλαγές με την συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής του ταυτότητας μέσω της γονιδιακής επεξεργασίας (Κλάους Σβάμπ), [ΕΔΩ] τότε για ποιον άνθρωπο μας μιλάει ο μητροπολίτης;  
 
Εκτός αν τα γνωρίζει όλα αυτά και εκ των υστέρων μας κουνάει το μαντίλι για να μας ευχηθεί «καλό ταξίδι».
Είναι πραγματικά σκέτος γρίφος να καταλάβει κανείς τί λένε οι ιεράρχες μας την σήμερον ημέραν.
Διότι λένε ξελένε, άλλα λένε, άλλα κάνουν, άλλα εννοούν.  
 
Αυτό που μάλλον έχει ξεκαθαρίσει για τους περισσότερους είναι ότι θέλουν μία «εκσυγχρονισμένη», όπως αρέσκονται να την αποκαλούν, ψευτο-εκκλησία, μακριά από το Μυστήριο για να την διοικούν όπως μία εταιρεία και τίποτ’ άλλο.  
Κι εμάς μας θέλουν να βάλουμε νερό στο κρασί, στην Πίστη, και να συμπορευθούμε μαζί τους με αυτό το αφήγημα. 
Έχουμε καταλάβει τί σημαίνει αυτό; Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα για όλους μας. 
 
ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
πληροφορίες από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ news agencyShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.