28 Σεπτεμβρίου 2022

Οι καλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που τιμούν την Ελευθερία του Λόγου και το απόρρητο των χρηστών

18 Σεπτεμβρίου 2022, RevealedEye Διάβαστε το εδώ. 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube, θεσμοθετούν όλο και περισσότερο την τεχνητή σκιώδη απαγόρευση, τη λογοκρισία, την απαγόρευση, το μπλοκάρισμα και την ακύρωση οτιδήποτε και οποιουδήποτε τολμά να αμφισβητήσει τις "επίσημες" αφηγήσεις τους. Συλλέγουν επίσης όλο και περισσότερο και συσκευάζουν δεδομένα χρηστών προς πώληση σε διαφημιστές και άλλους τρίτους. 
 
Έτσι, πολλοί άνθρωποι αναζητούν ενεργά πιο φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που τιμούν την Ελευθερία του Λόγου και την ιδιωτικότητα των χρηστών περισσότερο από ό,τι οι μεγάλοι αδελφοί τεχνολογικοί γίγαντες. Ακολουθούν ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν ακριβώς αυτό. 
 
Το Minds είναι παρόμοιο με το Facebook με ομάδες, συζητήσεις και ένα κρυπτογραφικό νόμισμα. Απευθύνεται σε παραγωγούς περιεχομένου που επιθυμούν να κερδίζουν κρυπτογραφικά από τις αναρτήσεις τους. Διαθέτει ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι με κρυπτογραφικά κουπόνια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τις αναρτήσεις και να στείλει ή να λάβει κουπόνια ανταμοιβής. Οι λογαριασμοί Minds+ μπορούν να κερδίζουν μάρκες για τη δημοσίευση δημοφιλούς περιεχομένου. Το Minds μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή της εφαρμογής Apple/Google.
 
Η Gab είναι σαν ένας συνδυασμός του Facebook και του YouTube. Το κύριο τμήμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι παρόμοιο με το Facebook και περιλαμβάνει ομάδες και συζητήσεις. Το περιλαμβανόμενο GabTV είναι παρόμοιο με το YouTube και περιλαμβάνει κανάλια και συνδρομές αγαπημένου περιεχομένου. Το Gab τιμά επίσης την ελευθερία του λόγου. Έχουν διαφημίσεις με χορηγούς, αλλά δεν είναι τόσο παρεμβατικές όσο οι διαφημίσεις στο Facebook. Η Gab έχει επίσης διαθέσιμο το δικό της πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής με την ονομασία Dissenter και έχουν δημιουργήσει τη δική τους υποδομή, ώστε να μην μπορούν να ακυρωθούν από την τεχνολογία του μεγάλου αδελφού. Η πρόσβαση στο Gab γίνεται μόνο από τον ιστότοπο. Δεν διαθέτουν εφαρμογή ώστε η Apple/Google να μην μπορούν να το λογοκρίνουν ή να το απαγορεύσουν. 
 
Το MeWe είναι παρόμοιο με το Facebook, αλλά χωρίς τα ζητήματα λογοκρισίας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Αυτοαποκαλούνται ως το αντι-Facebook. Το MeWe πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και τιμά την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Δεν έχουν διαφημίσεις και χρηματοδοτούν τον ιστότοπο μέσω αναβαθμίσεων σε premium λογαριασμούς και πρόσθετα στον βασικό δωρεάν λογαριασμό χρήστη. Το MeWe διαθέτει συζητήσεις, ομάδες, σελίδες και εκδηλώσεις, Το MeWe ξεκίνησε το 2016 και έχει περίπου 15,5 εκατομμύρια χρήστες με πρωτοφανή ανάπτυξη διπλασιάζοντας το καθένα από τα τρία τελευταία χρόνια. Το MeWe μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή της εφαρμογής Apple/Google.
 
Το Gettr είναι η νεότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με ελεύθερη έκφραση, την οποία διευθύνει ο Jason Miller, πρώην ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Trump. Το Gettr είναι παρόμοιο με το Twitter χωρίς τη λογοκρισία ή το όριο χαρακτήρων, οπότε μοιάζει περισσότερο με το Parler παρά με το Twitter. Το Gettr μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής Apple/Google. 
 
Το FreeTalk 45 είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται το OAN, One America News Network. Το FreeTalk είναι επίσης παρόμοιο με τις άλλες εναλλακτικές λύσεις ελεύθερης έκφρασης του Twitter ή του Facebook. Διαθέτει όριο χαρακτήρων δημοσίευσης παρόμοιο με το Twitter. Οι αναρτήσεις του FreeTalk 45 περιορίζονται σε 260 χαρακτήρες, οι οποίοι είναι λίγο πολύ σύντομοι σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ελεύθερου λόγου. Διαθέτει επίσης σελίδες, ομάδες και εκδηλώσεις όπως το Facebook. Το FreeTalk 45 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής Apple/Google. 
 
Το Telegram είναι μια κρυπτογραφημένη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων ελεύθερης ομιλίας που πολλοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση στο Twitter. Υποστηρίζει ομάδες, κανάλια και συνδρομές. Το Telegram έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη πρόσφατα. Το Telegram μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου, της εφαρμογής για την επιφάνεια εργασίας σε πολλά λειτουργικά συστήματα ή της εφαρμογής Apple/Google.
 
Το Bit Chute είναι μια άλλη πλατφόρμα ροής βίντεο ελεύθερης ομιλίας, εναλλακτική του YouTube. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση βίντεο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λογοκρισία του YouTube. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ενοχλητικό. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση βίντεο και την ενσωμάτωσή τους σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο ή τη διαμοίρασή τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.*** 
 
***Σημ.: Το Bit Chute όμως τελευταία φαίνεται να έχει υποκύψει στις επιταγές της (Α)ελιτ για ανελέητη λογοκρισία. 
 
Το Rumble είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα ροής βίντεο με ελεύθερο λόγο στο YouTube. Υποστηρίζει ζωντανές ροές, κανάλια και συνδρομές, καθώς και τη νομισματοποίηση των βίντεό σας. Με το Rumble μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από βίντεο που δεν πληρούν τα νέα εμπόδια του YouTube για τους δημιουργούς. Το Rumble μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή των εφαρμογών Apple/Google. 
 
Το Parler είναι παρόμοιο με το Twitter χωρίς την πολιτική λογοκρισία. Οι αναρτήσεις του Parler, που ονομάζονται Parlays, έχουν πολύ υψηλότερο όριο χαρακτήρων, 1000 χαρακτήρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας ή της ειδικής εφαρμογής Parler. Η εφαρμογή μπορεί να έχει περισσότερη λογοκρισία για να παραμείνει στις τεχνολογικές πλατφόρμες του μεγάλου αδελφού της Apple/Google. Το Parler έκλεισε προσωρινά όταν όλοι οι μεγάλοι αδελφοί τεχνολογικοί τιτάνες συνωμότησαν όλοι μαζί για να διώξουν τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους για την ελευθερία του λόγου εκείνη την εποχή εκτός σύνδεσης. Το Parler ξαναχτίστηκε σε νέους παρόχους φιλοξενίας και έχει νέα εφαρμογή.
*********** 
 
Δικτυογραφία
Best Social Media Platforms That Honor Freedom of Speech and User Privacy
https://revealedeye.substack.com/p/social-media-platforms-for-freedom-of-speech




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.