29 Σεπτεμβρίου 2022

Η Amazon βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε εταιρείες που θα αναπτύξουν το πρότυπο του ψηφιακού ευρώ για την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκάλυψε τους συνεργάτες που επέλεξε για να συνεργαστούν στο πρωτότυπο του ψηφιακού ευρώ. 
Η Amazon θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό των πληρωμών ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η άσκηση δημιουργίας πρωτοτύπων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2022.  
 
Την επιλογή πέντε νέων εταίρων για την υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτότυπου ψηφιακού ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).  
 
Κάθε μία από τις εταιρείες θα αναλάβει διαφορετικό ρόλο στη συγκρότηση του πρωτοτύπου. Μεταξύ αυτών είναι και ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη πληρωμών ηλεκτρονικού εμπορίου στα πλαίσια του έργου.  
 
Η ισπανική τράπεζα CaixaBank θα αναπτύξει online peer-to-peer πληρωμές για μια εφαρμογή για κινητά, ενώ η γαλλική πολυεθνική υπηρεσία πληρωμών Worldline είναι υπεύθυνη για την offline έκδοση.  
 
Οι πληρωμές στα σημεία πώλησης από τον εντολέα και τον παραλήπτη βρίσκονται στα χέρια της υποστηριζόμενης από την ΕΚΤ Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πληρωμών και της ιταλικής εταιρείας paytech Nexi, αντίστοιχα.  
 
Η ΕΚΤ προκήρυξε την πρόσκληση συμμετοχής για συνεργασία στα τέλη Απριλίου και έλαβε 54 αιτήσεις από εθνικές τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Οι πέντε επιλεγμένοι πάροχοι υπηρεσιών επιλέχθηκαν με βάση τη συμμόρφωσή τους σε «ειδικές λειτουργίες», οι οποίες αποτελούσαν πλεονέκτημα πέραν των βασικών απαιτούμενων κριτηρίων.  
 
Η διαδικασία δημιουργίας του πρωτοτύπου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.  
 
Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης φάσης έρευνας που έχει διάρκεια δύο ετών. Η ΕΚΤ αναμένει να ολοκληρώσει τη φάση αυτή έως τον Μάρτιο του 2023 αξιολογώντας τα παραγόμενα πρωτότυπα καθώς και την επιτυχία της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων.  
 
Η ΕΚΤ ξεκίνησε την έρευνα για το ψηφιακό ευρώ τον Ιούλιο του 2021, χωρίς να υποσχεθεί ότι θα εκδώσει το ψηφιακό νόμισμα στο τέλος.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.