27 Σεπτεμβρίου 2022

Οι τρομοκράτες του κλίματος: Η Μεγάλη Απάτη με τους πάγους της Αρκτικής

23 Σεπτεμβρίου 2022, Paul Homewoodr Διάβαστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Για χρόνια οι "ειδικοί" μας έλεγαν ότι η Αρκτική σύντομα θα είναι ελεύθερη από πάγους το καλοκαίρι. 
 
Ο Al Gore διαβόητα μας προειδοποίησε το 2009 ότι : "υπάρχει 75% πιθανότητα ολόκληρο το βόρειο πολικό κάλυμμα πάγου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να είναι εντελώς ελεύθερο πάγου μέσα σε πέντε έως επτά χρόνια". 
 
Ήταν, φυσικά, απλώς ένας πολιτικός.  
 
Αλλά μια ολόκληρη σειρά από υποτιθέμενους επιστήμονες της Αρκτικής ήταν όλοι απασχολημένοι με την έκδοση παρόμοιων προειδοποιήσεων εκείνη την εποχή.
 
Το 2007, για παράδειγμα, ο καθηγητής Wieslaw Maslowski μας είπε ότι τα βόρεια πολικά ύδατα θα μπορούσαν να είναι ελεύθερα πάγου τα καλοκαίρια μέσα σε μόλις πέντε έως έξι χρόνια.
 
Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Jay Zwally της Nasa συμφώνησε, δίνοντας στους πάγους χρόνο μέχρι το 2012. Ένα χρόνο αργότερα, το 2008, ο καθηγητής David Barber προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι πάγοι θα εξαφανίζονταν όλοι εκείνο το καλοκαίρι. 
 
Για την απόλυτη επιμονή του να κάνει λάθος, ωστόσο, το βραβείο πρέπει να πάει στον Peter Wadhams, καθηγητή και επικεφαλής της Ομάδας Φυσικής των Πολικών Ωκεανών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge: 
 
· - Το 2012, προέβλεψε ότι η Αρκτική θα ήταν ελεύθερη από πάγους μέχρι το 2015/16. 
· - Το 2014, πίστευε ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2020.
· - Το 2016, προέβλεψε με σιγουριά ότι η Αρκτική θα ήταν ελεύθερη από πάγους εκείνο το καλοκαίρι (αν και περιέργως τώρα όριζε ως "ελεύθερη από πάγους" λιγότερο από 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα). 
 
Όλες αυτές οι δηλώσεις είχαν σχεδιαστεί για σκοπούς πολιτικής προπαγάνδας, όχι για επιστημονικούς λόγους, και διαδόθηκαν ευρέως από τα αφελή μέσα ενημέρωσης. 
 
Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο στην εφημερίδα Independent τον Ιούνιο του 2016 (συνοδευόμενο από φωτογραφίες μιας χαριτωμένης πολικής αρκούδας πάνω σε ένα κομμάτι πάγου που λιώνει), ο Wadhams υποστήριξε με αυτοπεποίθηση: 
"Η πρόβλεψή μου παραμένει ότι οι πάγοι της Αρκτικής μπορεί κάλλιστα να εξαφανιστούν, δηλαδή να έχουν έκταση μικρότερη από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Ακόμα και αν οι πάγοι δεν εξαφανιστούν εντελώς, είναι πολύ πιθανό ότι αυτή θα είναι μια χρονιά με χαμηλό επίπεδο ρεκόρ. Νομίζω ότι υπάρχει μια λογική πιθανότητα να πέσει στο ένα εκατομμύριο φέτος και αν δεν το κάνει φέτος, θα το κάνει του χρόνου". 
 
Δυστυχώς για τον καθηγητή Wadhams, οι θαλάσσιοι πάγοι δεν λιώνουν όπως έχει οριστεί. Αντιθέτως, υπήρξαν εντυπωσιακά ανθεκτικοί. 
 
Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής έφτασε την ελάχιστη έκταση αυτή την εβδομάδα, όπως ακριβώς συμβαίνει πάντα τον Σεπτέμβριο, και τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα 4,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. 
 
Όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, φέτος και πέρυσι είχαμε τη μεγαλύτερη έκταση από το 2013 και το 2014, και φέτος υπάρχει σημαντικά περισσότερος πάγος από ό,τι το 2007 και το 2008. 
 
 
Υπήρξε μια κλιματική αλλαγή στην Αρκτική το 2007, όταν θερμά νερά του Ατλαντικού εισήλθαν στην αρκτική λεκάνη και τα ωκεάνια ρεύματα έσπρωξαν πολλούς από τους παχύτερους πολυετείς πάγους έξω από το στενό Fram, που βρίσκεται μεταξύ της Γροιλανδίας και του Σβάλμπαρντ, στον ανοιχτό Ατλαντικό Ωκεανό, όπου όπως ήταν αναμενόμενο έλιωσαν. 
 
Από το 2007, μεγάλο μέρος του πάγου είναι συνεπώς λεπτότερος, νέος πάγος, ο οποίος φυσικά τείνει να λιώνει το καλοκαίρι. 
 
Οι επιστήμονες του κλίματος που έχουν να πλασάρουν μια ατζέντα πήδηξαν στο άρμα και προέβλεψαν ότι οι πάγοι θα συνεχίσουν να λιώνουν. Ωστόσο, αγνόησαν το μάθημα της ιστορίας. 
 
Ο Ατλαντικός Ωκεανός περνά τακτικά από τέτοια κυκλικά γεγονότα, με ψυχρές και θερμές φάσεις που διαρκούν περίπου 50 έως 60 χρόνια. Ο κύκλος ονομάζεται Atlantic Multidecadal Oscillation (Πολυδεκαδακτυλική Ταλάντωση του Ατλαντικού), ή AMO, και είναι γνωστό ότι συμβαίνει τουλάχιστον τα τελευταία 1.000 χρόνια. 
 
Στη δεκαετία του 1970, οι επιστήμονες του κλίματος ανησυχούσαν έντονα για την αύξηση των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, η οποία εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια της ψυχρής φάσης της ΑΜΟ. Ο κορυφαίος κλιματολόγος της εποχής του, ο H H Lamb, έγραψε το 1982: 
"Μια σημαντικά αυξημένη ροή του ψυχρού ρεύματος της Ανατολικής Γροιλανδίας έφερε σε αρκετά χρόνια (ιδίως το 1968 και το 1969, αλλά και το 1965, το 1975 και το 1979) περισσότερους θαλάσσιους πάγους της Αρκτικής στις ακτές της Ισλανδίας από ό,τι εδώ και 50 χρόνια. Τον Απρίλιο-Μάιο του 1968 και του 1969, το νησί ήταν κατά το ήμισυ περικυκλωμένο από πάγο, όπως είχε να συμβεί από το 1888". 
 
Η δορυφορική παρακολούθηση των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής άρχισε το 1979, στο βάθος της ψυχρής περιόδου. Η κλιματική μαφία χρησιμοποιεί πάντα αυτή την περίοδο ως βάση, προσποιούμενη ότι ήταν ο "κανόνας". 
 
Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν το κοινό ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική και η απώλεια των πάγων από τότε οφείλεται στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη. 
 
Το εκπληκτικό είναι ότι αυτοί οι καραγκιόζηδες εξακολουθούν να εργάζονται και να ζουν από τους φορολογούμενους. Σε οποιονδήποτε άλλο επιστημονικό τομέα, το να είναι κανείς τόσο σταθερά λάθος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα είχε οδηγήσει γρήγορα στην καλοπληρωμένη λήθη.
*********** 
 
Δικτυογραφία
The Climate Scaremongers: The Great Arctic Sea Ice Scam - Climate Change Dispatch
https://climatechangedispatch.com/the-climate-scaremongers-the-great-arctic-sea-ice-scam/
Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ Κ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ .
ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ [ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ ] ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΑΜΑΣΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΕΙΔΗΣΕΩΝ ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.