28 Σεπτεμβρίου 2022

Χριστός - Μαρξ - Σβαμπ

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Ο κ. Τσίπρας σε κάποια ομιλία του χρησιμοποίησε το απόφθεγμα «ο καθένας να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του και να παίρνει ανάλογα με τις ανάγκες του». Που αναφέρεται στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο του Μαρξ» (1848).
 
Ο παπάς όμως, που ήταν παρών στην ομιλία του, παρατήρησε πως τα ίδια λένε και οι Πράξεις των Αποστόλων (Δ, 32-35), προκαλώντας την έκπληξη του κ. Τσίπρα.  
 
Και ασφαλώς δεν τίθεται, θέμα για το ποιος πήρε από ποιον το χωρίο. Δεδομένου ότι οι Απόστολοι, έζησαν δεκαοχτώ αιώνες πριν από το Μαρξ. Και δεν υπήρχε περίπτωση να αντέγραψαν εκείνοι το Μαρξ. Το θέμα τίθεται από κάποιους, που υποστηρίζουν ότι το απόφθεγμα αυτό είναι ουτοπικό. Που σημαίνει ότι είναι ανεφάρμοστο στην πραγματικότητα.  
 
Η πραγματικότητα όμως φαίνεται να τους διαψεύδει. Μπορεί το γνωμικό να είναι ουτοπικό στην περίπτωση του κομμουνισμού. Δεδομένου ότι ο κομμουνισμός, όπως και ο ετεροθαλής αδελφός του, ο καπιταλισμός, είναι ουτοπίες. Αφού ο κομμουνισμός χρησιμοποιεί ως δόλωμα τη δικαιοσύνη, καταργώντας την ελευθερία, ενώ ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί ως δόλωμα την ελευθερία, καταργώντας τη δικαιοσύνη.  
 
Αλλά, ούτε δικαιοσύνη χωρίς ελευθερία, ούτε ελευθερία, χωρίς δικαιοσύνη μπορεί να υπάρξει. Άλλωστε στις μέρες μας αποδείχτηκε ότι οι, λεγόμενες, Αριστερά και Δεξιά είναι «πουκάμισα αδειανά», λέξεις κενές περιεχομένου. Που, εντούτοις στοίχισαν χιλιάδες θυμάτων στον τόπο μας.  
 
Αντίθετα ο χριστιανισμός είναι ρεαλιστικός. Γεγονός που επιβεβαιώνεται κι απ’ την δισχιλιετή του ιστορία. Δεδομένου ότι συνδυάζει δικαιοσύνη και ελευθερία. Ή μήπως δεν λέει ο Χριστός, «Ζητείτε, πρώτα την βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη αυτού και όλα τ’ άλλα θα σας δοθούν»; Που σημαίνει ότι, αν θέλετε να λύσετε το κοινωνικό πρόβλημα και να έχετε επάρκεια υλικών αγαθών και ειρήνη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ το δρόμο της δικαιοσύνης.  
Κι όσο για την ελευθερία, είναι πασίγνωστο το «ει τις θέλει», που ο Χριστός απηύθυνε σε όσους επιθυμούν να τον ακολουθήσουν. Που αποδεικνύει τον απόλυτο, εκ μέρους του, σεβασμό της ελευθερίας, με την οποία ο ίδιος τον προικοδότησε τον άνθρωπο.  
 
Και δεν παρέλειψε να τους ενημερώσει ότι ο δρόμος ο δικός του δεν είναι ανθόσπαρτος, αλλά γεμάτος περιπέτειες και διωγμούς, που μπορεί να φτάσουν και μέχρι το μαρτύριο. Και είναι αξιοθαύμαστο το ότι, παρόλα αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι τον ακολούθησαν.  
 
Το φάρμακο, που συνιστά ο χριστιανισμός για την αντιμετώπιση του πάθους της πλεονεξίας είναι το να έχουν οι άνθρωποι «μια ψυχή και μια καρδιά». Γιατί, στην περίπτωση αυτή, δεν μπορεί ο άνθρωπος να νιώθει ευχαριστημένος με το να έχει αυτός περισσεύματα και οι συνάνθρωποί του να στερούνται τα απαραίτητα.  
 
Κι ακόμη πιο πέρα: Ας μην ξεχνούμε το «μη μεριμνάτε για την αύριο» και το «δος ημίν σήμερον» του Πάτερ ημών». Κι ακόμη πως ο Παύλος συνιστά την ολιγάρκεια, λέγοντας: «Αν έχουμε τροφές και σκεπάσματα, να αρκεστούμε σ’ αυτά». Που σημαίνει ότι το Ευαγγέλιο είναι ρεαλιστικό και ασφαλώς δεν συνιστά ουτοπικές και εξωπραγματικές επιδιώξεις.  
 
Και υπάρχουν και τα εξαιρετικά παραδείγματα ανθρώπων, που θυσίασαν την επιστημονική τους επάρκεια και τη ζωή τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων τους. Γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν τους συνανθρώπους τους να πεθαίνουν και αυτοί να θησαυρίζουν. Όπως οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Παντελεήμων και πολλοί άλλοι. Ακόμη και στις μέρες μας.  
 
Υπάρχουν, δυστυχώς, και αυτοί, που προσπαθούν να συνδυάσουν τον χριστιανισμό με τον καπιταλισμό. Όταν ο Χριστός ξεκαθαρίζει «ου δύνασθε δουλεύειν Θεώ και μαμωνά». Πράγμα που διατείνονται κάποια κόμματα της Δεξιάς ή χριστιανοδημοκρατικά. Τα οποία μέχρι τώρα προσποιούνταν ότι έχουν ως ιδανικό τους το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Που τώρα ξετσιτσιδώθηκαν και αποδείχτηκαν απλά δούλοι του μαμωνά και του σατανά.  
 
Και ασφαλώς υπάρχουν απέναντι στους χριστιανούς κάποιοι, που δεν αρκούνται στα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, αλλά σωριάζουν υλικά αγαθά, ωσάν να πρόκειται να ζήσουν χιλιετίες. Και, όχι μόνο αδιαφορούν για το αν οι συνάνθρωποί τους πεθαίνουν απ’ την πείνα και τις κακουχίες, αλλά εφευρίσκουν ασθένειες και πολέμους και παντός είδους «κρίσεις», προκειμένου να εξοντώνουν τον παγκόσμιο πληθυσμό (Ροκφέλερ, Ρότσιλδ, Σόρος, Γκέιτς, κλπ).  
 
Συγκρίνατε τώρα τις θέσεις του χριστιανισμού, με αυτές του κομμουνισμού, καπιταλισμού, Νέας Τάξης. Και ιδιαίτερα, με το φρικιαστικό ιδεώδες της «Μεγάλης Επανεκίνησης» του Σβάμπ και των τόσων άλλων διεστραμμένων νεοταξιτών «σωτήρων». Οι οποίοι θέλουν να εξοντώσουν τα 9/10 του παγκόσμιου πληθυσμού με τις ασθένειες και τα δήθεν «σωτήρια» εμβόλιά τους.  
 
Και αυτούς, που θα περισσέψουν απ’ το ιατροφαρμακευτικό τους μακελειό, θα τους τερατοποιήσουν και θα τους καταστήσουν χωρίς ελεύθερη βούληση. Σε τρόπον ώστε να μην είναι ούτε καν ένα κοπάδι ζώων, που καθοδηγούνται απ’ το ένστικτο, αλλά αγέλη ηλιθίων. Εξαιρώντας βέβαια τους «περιούσιους» εαυτούς τους (σιωνιστές, ναζιστές, κλπ). Που θα τους καταστήσουν χιλιόχρονους υπερανθρώπους. Ή και αθάνατους.  
 
Και υπάρχουν πολιτικοί, ενδεχομένως και κληρικοί και άλλοι της οικονομικής και γενικότερα της επιστημονικής ελίτ (=αλητείας) οι οποίοι έχουν την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» του Σβαμπ ή το «Κεφάλαιο» του Μαρξ σε περίοπτη θέση στα γραφεία ή τις βιβλιοθήκες τους. Και καμαρώνουν γι’ αυτό!  
 
Ας μου επιτραπεί όμως να ξαναπώ πως αληθινό στολίδι για το γραφείο μας και πυξίδα για το παρόν και το μέλλον του λαού μας είναι μόνο το Ευαγγέλιο.  
 
Γιατί μας προσφέρει το κλειδί της απόδρασης απ’ τα Άουσβιτς και Γκούλακ, ληστάρχων καπιταλιστών, ανελεύθερων κομμουνιστών και νεοταξιτών, (σιωνιστών και ναζιστών) δολοφόνων! 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.