28 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν «καταντήσει» η Ελλάδα «off-shore» της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου* 
 
(Το συγκεκριμένο άρθρο φιλοξενήθηκε εδώ το καλοκαίρι αλλά το επαναφέρω στη δημοσιότητα και παρακαλώ να το αναρτήσετε καθώς διάβασα ότι «έκλεισε» το θέμα SIEMENS χωρίς να τιμωρηθεί κανείς!..)
******************************** 
 
Ψάξτε σε έντυπες και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για δεδομένα που αφορούν ιστορία, πολιτισμό, κλίμα, φυσικές καλλονές, φιλότιμο, μπέσα και κιμπαριλίκι και εάν βρείτε μια άλλη χώρα και έναν Λαό που να ξεπερνά την Ελλάδα και τους Έλληνες, σας παρακαλώ να το κοινοποιήσετε!… 
Μη με κατηγορήσουν κάποιοι για Εθνοκεντρισμό!.. 
 
Είμαι γιος προσφύγων, γεννημένος στην Κατερίνη από Πόντιο εκ Ρωσίας πατέρα και Θρακιώτισσα – Μικρασιάτισσα Σμυρνιά μητέρα και αφού αποφοίτησα από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης ξενιτεύτηκα από τα 18 μου στην Νέα Υόρκη με υποτροφίες και δηλώνω δημοσίως ότι με διακατέχει πράγματι εντονότατος Εθνοκεντρισμός, που τον απέκτησα αρχικά ως φοιτητής και αργότερα ως καθηγητής σε Αμερική και Ευρώπη και τους προλαβαίνω!.. 
 
Ψάξτε για «ξετσίπωτους» και ανεύθυνους πολιτικούς, καταχραστές εξουσίας, κακούς διαχειριστές του Εθνικού πλούτου σε Υπουργεία, και από δίπλα τους «κλέφτες παρατρεχάμενους» της Εξουσίας σε Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία και ΔΕΚΟ, και θα βρείτε πολλούς σε άλλες χώρες του Πλανήτη μας οι οποίοι, όμως, κάποια στιγμή εντοπίζονται, δικάζονται και… ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!.. 
 
Ψάξτε για «ξετσίπωτους» πολιτικούς και παρατρεχάμενους που υπερχρέωσαν οικονομικά και ευτέλισαν ηθικά τη χώρα που είχαν εκλεγεί να Κυβερνήσουν και ακόμη ΔΕΝ εντοπίστηκαν, αλλά αναζητούνται σε εναλλασσόμενες πράσινες, μπλε, πολύχρωμες Εξεταστικές Επιτροπές και φυσικά ακόμη ΔΕΝ τιμωρήθηκαν, αλλά μη βιαστείτε να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδος… 
 
Ενταύθα, ή απλά εντός Ελληνικών συνόρων, θα βρείτε… μπόλικους!.. 
 
Θέλω να θυμίσω σήμερα στους φίλους και φίλες αναγνώστες και αναγνώστριες των απόψεων μου ότι ήμουν και εγώ ένας από εκείνους που «βγάλαμε γλώσσα» στους πολιτικούς το 2010 όταν τόσο πρόχειρα και αβίαστα μας σέρβιραν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την τρόικα και δεν έχω σταματήσει έκτοτε συνεχίζοντας κάθε φορά που κρίνω ότι οφείλω να το κάνω ως ενεργός πολίτης.
https://www.youtube.com/watch?v=TU4VIspMe-Q 
 
Με τα χρέη που μας φόρτωσαν αυτοί που Κυβέρνησαν όλες τις δεκαετίες μετά το καλοκαίρι του 1974 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αυτή η Ελλάδα του 2022, αφού πλήρωσε πολλά δισεκατομμύρια σε τοκοχρεολύσια συνεχίζει να χρωστάει 394,547,18 δισεκατομμύρια ευρώ, ζει με πρωτόγνωρη λιτότητα, ανεργία, φτωχοποίηση και με τον μόνιμο εφιάλτη ότι μετά την Πανδημία και τον συνεχιζόμενο Ρώσο-Ουκρανικό «πόλεμο φθοράς» τα πράγματα θα χειροτερέψουν το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα!.. 
 
 
Θυμίζω ότι για να αποφύγουμε την ταπεινωτική «Στάση Πληρωμών» και την πιθανή «Πτώχευση» το 2010, όπως μας ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και επαναλάμβανε η Κυβέρνησή του, μετά η Κυβέρνηση Παπαδήμου, στη συνέχεια η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, υπογράψαμε επισήμως ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θα «ξέσκιζε» μόλις γινόταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετά ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ υπέγραψε λένε κάποιοι ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αλλά υπέγραψε «μεταχρονολογημένες συμφωνίες και γραμμάτια» ως «νέες ρυθμίσεις» με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, εκποίηση εθνικών πόρων, λιτότητα και ανεργία… 
 
Με σφιγμένη την καρδιά, θα ευχηθώ σήμερα σε όλους τους συμπάσχοντες Έλληνες, Ελληνίδες, στα παιδιά και στα εγγόνια μας 4 λέξεις: 
 
ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΝΤΟΧΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΔΥΝΑΜΗ!.. 
 
Φοβάμαι (και ειλικρινά το απεύχομαι) ότι από εδώ και μπρος «τα δύσκολα» είναι μπροστά μας, οπότε οι 4 ευχές μου είναι απαραίτητο στήριγμα… 
 
Η ΕΛΠΙΔΑ που εκφράζεται από το λαϊκό αίσθημα στη διαχρονική μέριμνα της Παναγιάς για τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, πιστεύω ότι θα μας ενισχύσει ακόμη μια φορά… 
 
Αλλά και ως Έλληνας, κατά το «συν Αθηνά και χείρα κίνει…», θα προτρέψω την Πολιτική Ηγεσία του τόπου, επιτέλους, να προχωρήσει στην ΤΙΜΩΡΙΑ των καταχραστών του Δημοσίου πλούτου και των ευνοημένων από μίζες και αμοιβές αποσιώπησης σκανδάλων, στην καθομιλουμένη των «κλεφτών» ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση… 
 
Το στυλ ζωής, η νοοτροπία, η εγκληματική αδιαφορία για τις επιπτώσεις από την ανέντιμη διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού λαού ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΜΠΛΕ και για μια πενταετία πρόσφατα ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ Κυβερνήσεων και των χιλιάδων «στελεχών» τους (που μας έφεραν στην τωρινή απίστευτη οικονομική κατάντια) ΔΕΝ θα αλλάξουν εάν οι ένοχοι ΔΕΝ τιμωρηθούν και εάν δεν κληθούν ταυτόχρονα να επιστρέψουν τα κλεμμένα! 
 
Είναι οδυνηρό για επιστήμονες με πτυχία και για επαγγελματίες με αποδεδειγμένες δεξιότητες να είναι άνεργοι και να κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό διαμέρισμα που αγόρασαν όταν ήταν οικονομικά ενεργοί με κάποιο τραπεζικό στεγαστικό δάνειο και να ξενιτεύονται σε αναζήτηση πόρων για την επιβίωσή των ίδιων και των οικογενειών τους… 
 
Είναι, εξίσου, οδυνηρό για μεροκαματιάρηδες να μην μπορούν πλέον να συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο αριθμό ημερομισθίων για την εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους… 
 
Και θα μείνω εμφαντικά στην παρατήρηση αμέτρητων συνομιλητών και συμπολιτών μου στην απίστευτα χυδαία και ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ η δημοσίευση στο «δήθεν πόθεν έσχες» ενώ πρόκειται απλώς και μόνο για δημοσιοποίηση του «έσχες» των μελών της ΒΟΥΛΗΣ των Ελλήνων όπου: 
οι «πτωχοί» δηλώνουν μια χούφτα ΑΚΙΝΗΤΑ και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια σε καταθέσεις, 
οι «μεσαίοι» δέκα και είκοσι ΑΚΙΝΗΤΑ και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δολάρια σε καταθέσεις και
οι «εύποροι» αρκετές σεκάδες ΑΚΙΝΗΤΑ και 7ψήφια ποσά σε τραπεζικές καταθέσεις και μετοχές!.. 
 
Κάπου εκεί, στη «γειτονιά» των Εθνικών μας Εκπροσώπων, στη ΒΟΥΛΗ, είναι και οι ακίνητες και κινητές περιουσίες των χιλιάδων golden boys «παρατρεχάμενών» τους! 
 
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κυρίες και Κύριοι πολιτικοί, Κυρίες και Κύριοι Δικαστές, πρέπει ΑΜΕΣΑ να κλείσει αυτό το αίσχος του ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΥ πλούτου στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ Δημόσιων λειτουργών αλλά κα «επώνυμων» πολιτών που οι δίκες τους αναβάλλονται επί σειρά ετών ενώ όπως διαβάζουμε κάποιοι «επώνυμοι» που τελικά καταδικάζονται δεν φυλακίζονται!.. 
 
Και ενώ μείνανε με στόματα ανοιχτά πείτε μας γιατί η NOVARTIS -HELLAS πλήρωσε πρόστιμο $225 εκατομ. Δολαρίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις πρακτικές της στην Ελλάδα (και αφού αφορούσε την Ελλάδα ζητήσαμε εμείς από την Αμερική τα μισά από αυτά τα χρήματα; ΟΧΙ; Πείτε μας γιατί; 
 
 
Ενώ η μητρική NOVARTIS πλήρωσε πρόστιμο $729 εκατ. Δολαρίων στις Αμερικανικές Αρχές για διάφορες κατηγορίες όπως «δωροδοκία ιατρών για συνταγογραφήσεις». 
 
 
Λειτουργείστε ως Έλληνες και, το σημειώνω αυτό εμφαντικά, ως φιλέλληνες και σταματήστε επιτέλους τη χυδαιότητα της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ για κολάσιμες κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, ποινικά πρακτικές και πράξεις πριν μας ανακηρύξουν διεθνώς ως «off-shore» της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ και, ακόμη χειρότερα, πριν καταντήσει η Πατρίδα μας από ΧΩΡΑ σε ΧΩΡΟ!… 
 
 
*O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, συνταξιούχος καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.