28 Σεπτεμβρίου 2022

ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΥΞΙΔΑ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ

28η Σεπτεμβρίου 480 π.Χ.
 
Ο Αντώνης Αντωνάς … «θυμοσοφεί», μεταξύ σοβαρού και πολύ σοβαρού….
 
Ξέχασες Λαέ της Ελληνικής Κύπρου την Ιστορία σου, σε «αποκοίμησαν», όπως και τον αδελφό Ελληνικό λαό…. 
 
Σε μάγεψαν οι πονηρές σειρήνες/ έτσι αποκοιμήθηκες,/ ξέχασες τον Μαύρο Καταραμένο Ιούλη του 1974./ Πώς μπόρεσες να διαγράψεις/ την ανθισμένη αυλή,/ με τα ξέγνοιαστα γέλια/ το κλήμα γιομάτο κατακόκκινα τσαμπιά σταφύλι./ Το μοσχομύριστο Βασιλικό,/ το Γιασεμί ένα - ένα πιασμένους,/ τους παρθένους ανθούς/ με άσπρη κλωστή σαν κομπολόι./ Ξέχασες Λαέ την δική μας Πατρίδα/ τον αιματοβαμένο πενταδάκτυλο,/ τα διαμελισμένα σκόρπια νεανικά κορμιά οσάν/ στάχυα θερισμένα στην κάψα του καυτού καλοκαιριου./ Ξέχασες Λαέ τον μακρόσυρτο θρήνο/ της Εκάβης της Ανδρομάχης./ Σε ξεγέλασαν τα όμορφα ψεύτικα λόγια./ Παγίδες, στημένα ξόβεργα/ Στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων/ ξέχασες το Δίδυμο έγκλημα./ Δεν ακούς πια τις κραυγές/ των χαροκαμένων Μανάδων,/ τον μακρόσυρτο τους θρήνο,/ Σωπαίνεις ξεχνάς τα λάθη/ σκύβεις το κεφάλι στα τόσα πάθη./Ζητούν λύτρωση οι τόσοι νεκροί μας/ δεν θέλουν στεφάνια, λόγια παχιά γαρνιρισμένα./ Δικαίωση στην δική τους θυσία/ για μία Πατρίδα δίχως αμετανόητους αιμόχαρους βαρβάρους/ Ξέχασες Λαέ της δικής μας/ Πονεμένη Πατρίδα. Έδεσες την μαύρη μαντίλα κόμπο/ Την άφησες στο πρώτο/ σκαλοπάτι τις Ιστορίας μας/ ξεβαμένη όπως το μαύρο φόρεμα της Μάνας/ έτσι να ακούνε οι νέες γενιές/ κουτσουρεμένη την πικρή μας Αλήθεια μας./ Σήκω Λαέ μου, προτού σου πάρουν την δάδα/ όρθωσε ξανά το ανάστημα σου/ αναμόχλευσε την Μνήμη μεταδαμπάλευσε/ το φώς της Λευτεριάς. /Τώρα! θυμούνται μονάχα/ αυτοί που κάθε μέρα/ ζούνε την μεγάλη απώλεια των αγαπημένων τους/ Απών - Απών από το τραπέζι, καρέκλα, άδεια ζωή,/ τα ρούχα κρεμασμένα όπως τις σιωπές ,/ μην τυχόν και τσαλακωθούν οι όμορφες/ αναμνήσεις τροφή στα άχαρα χρόνια της Υπομονής/ Ξέχασες Λαέ την δική σου Πατρίδα./ Θυμούνται μονάχα,/αυτοί που πονούν/ αυτοί που ποθούν/ αυτοί που αγαπούν/ αυτοί που ονειρεύονται/ αυτοί που δεν ΞΕΧΝΟΥΝ... ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ …. ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ …. 
 
Θυμοσοφικό λαογραφικό κυπριακό ποίημα. 
 
Λες και η Ιστορία κύκλους κάνει. Σήμερα, που ο Ελληνισμός ζει μέρες απειλών από τους βαρβάρους, ας θυμηθούμε ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας, την Ναυμαχία Σαλαμίνας. Κάποτε 28 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ., οι Έλληνες συντρίβουν τους μυρίους βαρβάρους και τον υπέρτερο τους στόλο… Είχε ήδη ανατείλει ο ήλιος της μεγάλης εκείνης ημέρας, κατά την οποία έμελλε να αποφασιστεί η τύχη της Ελλάδας, όπως επιβάλλεται και σήμερα να επαναληφθεί…. Δεν μπορεί, που θα πάει, θα θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Προ εθνικών κινδύνων οι Έλληνες πάντοτε αφυπνίζονται ….και η ενότητα παντός τείχους ισχυροτέρα είναι ….
 
Ξαφνικά τότε αντήχησε πρώτος ο παιάνας των Ελλήνων, και η σάλπιγγα του Ευρυβιάδη σήμανε την έφοδο. 
 
Eπανέλαβαν το σινιάλο οι σάλπιγγες των στρατηγών και αναβόησαν τα πληρώματα: «Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿ ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναἰκας, θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.»
 
Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΣΘΕ; 
 
Ιδού και σήμερα οι μύριοι βάρβαροι Τούρκοι έρχονται … ΕΛΛΗΝΕΣ, κατατροπώστε τους. Στο Ελληνικό Αιγαίο καταβυθίστε τους και από τον Πενταδάκτυλο εξαφανίστε τους …… Η Ελληνική Κύπρος δεν είναι αυτή η ανοχύρωτη πολιτεία, που βρήκαν το 1974 και παρ αυτό, αντιστάθηκε και σοβαρότατε απώλειες τους προκάλεσε…. Στην Κύπρο το 1974, δεν ηττηθήκαμε. ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΑΗΤΤΗΤΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ. (Ηρωικός Δτής ΕΛΔΥΚ, Σταυρουλόπουλος.) Και περισσότερη τιμή τους πρέπει τους Έλληνες Κυπρίους, διότι, ενώ γνώριζαν ότι οι μύριοι βάρβαροι θα περάσουν, φύλαξαν τις Θερμοπύλες της Κύπρου και έπεσαν μαχόμενοι. 
 
Δεν αισχύνεσθε κατακτητές θρασύδειλοι, που απειλείτε ένα νησί 700,000 κατοίκων, μια χώρα 83 εκατ.; Γιατί δεν απειλείτε ισότιμες χώρες με ισοδύναμους στρατούς; 
 
Είναι νωπό το αίμα στα ματόβρεχτα χέρια σας, από τις σφαγές του 1974, 6000 αμάχων. 250000 γηγενείς Κυπρίους εκδιώξατε από τις πατρογονικές τους εστίες, 850 ομήρους γυναίκες κακοποιήσατε, 37% Κυπριακών εδαφών τα έχετε υπό κατοχή και δεν αφήσατε τίποτα όρθιο Ελληνικό εκεί. Ούτε ιερά, ούτε όσια σεβασθήκατε, όπως πράξατε και σε όλες τις Χριστιανικές μειονότητες της Ελληνικής Μικράς Ασίας…. 
 
Θα αντισταθούμε και πάλι μέχρις εσχάτων Τούρκοι επίδοξοι κατακτητές, έστω και αν κατασφαγούμε εγκαταλελειμμένοι … 
 
Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός …προς τον Δήμιο Πασά Κουτσιούκ Μεχμέτ, λίγο πριν αφήσει την ύστατη πνοή ….
(Απόσπασμα) 
 
Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!/ Σφάξε μας ούλους κι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάκιν,/κάμε τον κόσμον μακελλειόν και τους Ρωμιούς τραούλλια,/ αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάκιν/ τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια. 
Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,/ μα πάντα κείνον τρώεται και κείνον καταλυέται. 
 9η Ιουλίου 1821. Του εθνικού μας ποιητή Β. Μιχαηλίδη. 
(Χιλιάδες Κυπρίους κληρικούς και λαϊκούς κατέσφαξαν οι Τούρκοι, για την συμμετοχή τους στην Ελληνική Επανάσταση.) 
 
ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ… ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ .. ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΜΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΟ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ … ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑ. 
Το ευδαίμων το ελεύθερο, το δ΄ελεύθερο το εύψυχο.
 
Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα. 
Σολωμός 
 
ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΝΕΟΘΩΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ….. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ …… ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ …. 
 
ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΥΞΙΔΑ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ *ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ…. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΙ. «Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (Κοράνι 2: 190-193). 
 
«Η Κύπρος είναι τουρκική» και θα παραμείνει τουρκική», δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση δύο κρατών. Ο Ερντογανικός φασίστας μαριονέττα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χαρακτήρισε «ύπουλους και αξιοθρήνητους» τους ΕΛΛΗΝΕΣ «όπως οι παππούδες τους» (Ας μας πει και για τους δικούς του *βάρβαρους και πρωτόγονους παππούδες του…) «Η Τουρκία δεν είναι χωρίς λύσεις. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να τεθεί ως εναλλακτική επιλογή εάν οι περιστάσεις γίνουν αδιέξοδες. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ, δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ» (Και μάλλον θα χαθείτε…) δήλωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του οποίου ηγείται. Περαιτέρω, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι είναι δυνατή η συγκρότηση ενός νέου οργανισμού ασφαλείας από τις ισλαμικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία. «Το τουρκικό έθνος ξέρει πώς θα υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του» σχολίασε ο *βάρβαρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος και φερέφωνο του Νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν και αρχηγός των Γκρίζων Λύκων. 
 
*Παρένθεση. Μπαίνω στον πειρασμό να επαναλάβω εν συντομία μια συμβολική ιστορία, για τους τούρκους, που μου διηγήθηκε η μακαριστή πατριώτισσα μάνα μου. Πολλά γράμματα δεν ήξερε, όμως η λαϊκή της θυμοσοφία ήταν ανεπανάληπτη. Ο Θεός να αναπαύει και αυτή και όλες τις χαροκαμένες μάνες, που έφυγαν νωρίς για να συναντήσουν τα ηρωικά παιδιά τους … Με ρώτησε λοιπόν κάποτε … Αντώνη μου γνωρίζεις γιατί οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού …; Όχι μάνα μου δεν γνωρίζω … Μικρός ήμουν τότε …. «Ο Θεός όταν έπλαθε αυτόν τον τέλειο κόσμο ζύμωσε λάσπη, για να πλάσει τους πρωτόπλαστους και το ζωϊκό βασίλειο … Ζύμωσε λοιπόν την λάσπη – πηλό και έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα …. Την λάσπη, που του περίσσεψε από τούς ανθρώπους την φύλαξε και άρχισε να ζυμώνει τον πηλό για το ζωϊκό βασίλειο. Έπλασε και μερικά ζώα και φύλαξε την ζύμη, για να συνεχίσει την επομένη … Το πρωί, που ξύπνησε καθώς ήταν κουρασμένος ξέχασε, ποια ήταν η ζύμη για ανθρώπους και ποια για τα ζώα …. Αποφάσισε να τις σμίξει και να πλάσει και άλλα όντα …. Δεν φαντάζεστε την έκπληξη του, όταν μπροστά του εμφανίστηκε ένα ανθρωπόμορφο σαρκοβόρο άγριο λυσσασμένο ζώο …. Σαν θεός δεν θέλησε να το καταστρέψει με την ελπίδα ότι αυτό θα χαθεί στην απέραντη ζούγκλα …. ΦΕΥ! Αυτό το ζώο δυστυχώς ξέφυγε από τα υπόλοιπα ζώα της ζούγκλας και εισχώρησε ανάμεσα στους ανθρώπους …. ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΡΚΟ …. ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ….» 
 
Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού. 
Μαρτίνος Λούθηρος. 
 
Στο δια ταύτα, όταν οι Έλληνες έκτιζαν Παρθενώνες, είχαν πολιτισμό και φιλοσοφία, οι Τουρκομογγόλοι κατοικούσαν σε σπηλιές και σε … δέντρα …. και με νοήματα και άναρθρες κραυγές επικοινωνούσατε, ως και η σημερινή κακόηχη γλώσσα τους καταμαρτυρεί ….. Όλα σχεδόν τα τουρκόφωνα φύλα έχουν την καταγωγή τους στους Ογούζους Τούρκους, οι οποίοι τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες ξεκίνησαν από τα άγρια βουνά και δάση των ποταμών Ορχόν και Σελεγκά, νότια της λίμνης Βαϊκάλης (της βαθύτερης λίμνης της Γης με μέγιστο βάθος 1660 μέτρα) στη σημερινή Μογγολία. Οι πολυαριθμότεροι από αυτούς, οι Ογούζοι Τούρκοι, δημιούργησαν από τον 5ο ως τον 8ο αιώνα ένα εκτενές κράτος εισβάλλοντας στην Βυζαντινή Μικρά Ασία … δια πυρός και σιδήρου … 
 

Χαιρέτα εσύ λοιπόν γέρο λύκε Μπαχτσελί με το σήμα των *Γκρίζων Λύκων, αλλά και να θυμάσαι πάντα την πανωλεθρία που πάθατε το 1821 από μια νηπιακή φούχτα ΕΛΛΗΝΩΝ επαναστατών. Και μην κομπάζεις για την μικρασιατική καταστροφή των Ελλήνων. Προ των πυλών της Άγκυρας έφτασε ο ένδοξος ελληνικός στρατός και ο Αττατούρκ έτοιμος ήταν να αυτοκτονήσει. Δυστυχώς η προδοσία των τότε συμμάχων μας προηγήθηκε της ήττας μας….. 
 
*Η Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ (η εβραϊκής καταγωγής "πασιονάρια" του κεμαλισμού), γράφει: «Ποτέ μου δεν είχα δει τόσο εξαθλιωμένο και απελπισμένο τον Μουσταφά Κεμάλ όσο τότε… Όλοι ανεξαιρέτως πιστεύαμε πως πλησιάζουν οι τελευταίες μέρες της ζωής μας. Με κινήσεις απελπισίας ο Κεμάλ, έδωσε διαταγή να μεταφερθεί η πρωτεύουσα από την Άγκυρα στη Σεβάστεια και ο ίδιος σκόπευε να φύγει από Τουρκία…Ήδη αρκετοί συνεργάτες του τον εγκατέλειψαν …. Και οι υπόλοιποι προμηθεύτηκαν κυάνιο για να αυτοκτονήσουν …. 
 
Και εμείς λοιπόν ανταποδίδουμε τον χαιρετισμό και σε αποχαιρετούμε ΕλληΝΙΚΑ και εσένα και τους ομοίους σου, για τον δρόμο χωρίς γυρισμό προς το φρενοκομείο …. Και μην ξεχάσεις τις πάνες ουρικής και πρωκτικής ακράτειας ….Εμείς θα σου αποστείλουμε και δωρεάν φίμωτρα για τον οχετό, που χύνεται από το στόμα σου και μερικούς ζουρλομανδύες …… 
 
*Οι Γκρίζοι Λύκοι (τουρκικά: Ülkü Ocakları) είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική και ναζιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία. Η ιδεολογία της φασιστικής οργάνωσης βασικά είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Η σημασία του «γαλάζιου»” λύκου… Ο λύκος σαν σύμβολο της εξτρεμιστικής οργάνωσης προέρχεται από την λύκαινα (αρχαία τουρκικά Kök Böri, μπλέ ή ουράνια λύκαινα) της τουρκικής μυθολογίας. Αυτή ήταν, που κατά τη μυθολογία οδήγησε τους Γκιοκτούρκους *Γαλάζιους Τούρκους από την κοιλάδα του Εργκενεκόν που είχαν μαζευτεί τον 8ο αιώνα μετά την ήττα τους από τους Κινέζους. Εξ ου και η Γαλάζια τους πατρίδα, που μόνο γαλάζια δεν είναι αλλά κατακόκκινη από το αίμα εκατομμυρίων αθώων.
 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ … Η ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ….
 
Και περί … «τουρκικής Κύπρου» … Και σε βάθος εκατό μέτρων αν γίνουν ανασκαφές μόνο Ελληνικές αρχαίες επιγραφές θα βρείτε ….. αχρείοι … Όλα τα τοπωνύμια στην Ελληνική Κύπρου, προέρχονται από ένδοξους Έλληνες προγόνους μας ιδρυτές. Το δε ΚΙΤΙΟΝ – Λάρνακα είναι η αρχαιότερη πόλη του Ελληνισμού. 
 
 
Και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Οκτάϊ έτερος φασίστας «Έδαφος των Τουρκοκυπρίων η Αμμόχωστος….» 
 
Το μόνο έδαφος που σας ανήκει είναι εκεί, που ζούσαν πρωτόγονα και βάρβαρα οι νομάδες αγροίκοι πρόγονοι σας, στις στέπες της βαθύτερης Ανατολής … Σε καταπατημένα Ελληνικά εδάφη από γένεσης τους, ποτισμένα με ελληνικό αίμα, της Ελληνικής Μ. Ασίας και της Κύπρου, ζείτε σήμερα… 
 
Και σε βάθος 100 μέτρων αν κάνετε αρχαιολογικές ανασκαφές μόνο αρχαία ένδοξα Ελληνικά μνημεία θα βρείτε και στην Ελληνική Κύπρο και στην Μικρά Ασία….!!! Τίποτα δεν σας ανήκει ….. Aυτή η γη είναι δική μας εδώ και 30 αιώνες. Είναι η ιερή μας γη, αγίων και ηρώων… οι πατρογονικές μας εστίες …!!! 
 
Όταν οι Ελληνες έκτιζαν Παρθενώνες, είχαν ιστορία, πολιτισμό, φιλοσοφία, δημοκρατία, εσείς σε αχυροκαλύβες, σπηλιές και σε … δέντρα … ζούσατε …. 
 
«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν» 
 
Και περί ιστορίας. Το όνομα Κύπρος επικράτησε από τους Έλληνες, από την εποχή του Ομήρου.
 
Όμως το ελληνικό όνομα Κύπρος απαντάται τόσο στην Ιλιάδα όσο και την Οδύσσεια. Κατά πρώτον απαντάται στο Λ 21 της Ιλιάδας μαζί με την Κινύρα παράδοση. Επίσης στην Οδύσσεια στους στίχους δ.83, θ 363, ρ 442, και 448. Στη δε Ιλιάδα στους στίχους Ε 330, 422, 458, 768 και 873. Επίσης το όνομα Κύπρις φέρεται ως επίθετο της θεάς Αφροδίτης. Αρχαιότερη επιγραφή που φέρει το όνομα Κύπρος ανάγεται στο 459 π.Χ.. Επίσης πολλά αρχαία προσωπικά ονόματα φέρονται συνδεδεμένα με το όνομα Κύπρος, όπως Αριστόκυπρος, Αριστοκύπρα, Θεμιστοκύπρα, Κυπραγόρας, Κυπρόθεμις, Κυπροκράνης, Ονασίκυπρος, Πασίκυπρος, Στασίκυπρος, Τιμόκυπρος, Φιλόκυπρος, Κύπρος κ.ά. 
 
Υπάρχουν διάφορες απόψεις. Μία άποψη λέει πως το όνομα προέρχεται από τον Έλληνα βασιλιά Κύπρο του οποίου την κόρη Έννη νυμφεύτηκε ο Αχαιός Τεύκρος, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα, όταν και ήρθε μετά τον Τρωικό πόλεμο και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα στην Κύπρο. Την εποχή του Χαλκού το νησί δέχτηκε διαδοχικά κύματα από Έλληνες μετανάστες. Οι έμποροι από τις Μυκήνες επισκέφτηκαν την Κύπρο γύρω στο 1.400 π.Χ. Το μεγαλύτερο κύμα ήρθε στο νησί μετά την πτώση των Μυκηνών, το νησί εκείνη την περίοδο έδειξε στον μεγαλύτερο βαθμό τον Ελληνικό του χαρακτήρα. Η Κύπρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική μυθολογία θεωρείται η γενέτειρα της Αφροδίτης και του Άδωνη, από την Κύπρο κατάγονταν οι βασιλείς Κινύρας, Τεύκρος και Πυγμαλίων. 
 
Ο Αλέξανδρος ο Μέγας απελευθέρωσε την Κύπρο από βαρβάρους κατακτητές (333 π.Χ.) και με την διαίρεση της αυτοκρατορίας του την Ελληνιστική περίοδος κυβερνήθηκε από την Δυναστεία των Πτολεμαίων. Ήδη ο Αλέξανδρος για την πολύτιμη βοήθεια των Ελλήνων Κύπριων βασιλέων, τους παρεχώρησε πλήρη αυτονομία. Στην Ελληνιστική περίοδο άνθισαν οι τέχνες και έχουμε μαρτυρίες σε αμφορείς και πλάκες με γραφές. Άνθισε, επίσης, και η αρχαία ελληνική θρησκεία προς τους 12 θεούς του Ολύμπου με ιερά σε όλο το νησί με μεγαλύτερο της Θεάς Αφροδίτης στην Πάφο (Κούκλια) πλησίον στο τόπο όπου γεννήθηκε (“Πέτρα του Ρωμιού” και “Λουτρά της Αφροδίτης”). Την ίδια περίοδο ο Κύπριος φιλόσοφος Ζήνων ο Κιτιεύς ίδρυσε την περίφημη Σχολή των Στωικών στην Αθήνα. Ακολουθεί η Ρωμαϊκή περίοδος η οποία διήρκεσε από το 58 π.Χ. – 330 μ.Χ. Ο Απόστολος Παύλος και ο Απόστολος Βαρνάβας επισκέφθηκαν την Πάφο όπου κατόρθωσαν να εκχριστιανίσουν το Ρωμαίο Ανθύπατο Σέργιο Παύλο, έτσι η Κύπρος έγινε το πρώτο νησί που απόκτησε Χριστιανό ηγέτη. 
 
Βυζαντινοί χρόνοι. Όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαιρέθηκε στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία και στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Κύπρος έγινε τμήμα της Ανατολικής με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και παρέμεινε περίπου 800 χρόνια. Την Βυζαντινή περίοδο ο Ελληνικός πολιτισμός επικράτησε στο νησί, σε συνδυασμό με την χριστιανική θρησκεία δημιούργησε μια συμπαγή Ελληνοχριστιανική κοινότητα που διατηρείται μέχρι σήμερα. Από τις αρχές του 649 η Κύπρος δέχτηκε σκληρές *πειρατικές επιδρομές από την Ανατολή που συνεχίστηκαν περισσότερο από 300 χρόνια, οι επιδρομές είχαν δραματικές συνέπειες πολλοί κάτοικοι σφαγιάστηκαν και η περιουσία τους λεηλατήθηκε. Δεν έχουν διασωθεί εκκλησίες από εκείνη την περίοδο, χιλιάδες κάτοικοι θανατώθηκαν, πολλές πόλεις όπως η Σαλαμίνα ισοπεδώθηκαν και δεν ξανακτίστηκαν ποτέ. Η Βυζαντινή κυριαρχία αποκαταστάθηκε όταν ο Νικηφόρος Β´ Φωκάς πέτυχε μια μεγάλη σειρά από νίκες στην ξηρά και στην θάλασσα…. 
 
*Ο Νομπελίστας ποιητής και διπλωμάτης Σεφέρης είχε μια στενή σχέση με την Κύπρο, την αγάπησε βαθιά και ενίσχυσε μέσα του την έννοια της Ελληνικότητας της. Μίλησε και έγραψε πολλές φορές για την Κύπρο στους οικείους του εκφράζοντας αυτά τα συναισθήματα. Στις 12 Μαρτίου 1954, έγραψε στον φίλο του Κύπριο ζωγράφο Αδαμάντιο Διαμαντή: 
 
«Στο μικρό διάστημα που έμεινα στην Κύπρο, άρχισαν πολλά πράγματα και νομίζω θα με κυνηγούν αδυσώπητα ώσπου να πάρουν μορφή. Παραξενεύομαι όταν το συλλογίζομαι. Η Κύπρος πλάτυνε το αίσθημα που είχα για την Ελλάδα. Κάποτε λέω πως μπορεί να με πήρε για ψυχοπαίδι της». Λίγους μήνες νωρίτερα έγραφε από το νησί στην αδελφή του: ««...Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Ίσως γιατί βρίσκω εκεί πράγματα παλιά που ζουν ακόμη, ενώ έχουν χαθεί στην άλλη Ελλάδα... ίσως γιατί αισθάνομαι πως αυτός ο λαός έχει ανάγκη από όλη μας την αγάπη και όλη τη συμπαράστασή μας. Ένας πιστός λαός, πεισματάρικα και ήπια σταθερός. Για σκέψου πόσοι και πόσοι πέρασαν από πάνω τους: Σταυροφόροι, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, Εγγλέζοι … Είναι αφάνταστο πόσο πιστοί στον εαυτό τους έμειναν και πόσο ασήμαντα ξέβαψαν οι διάφοροι αφεντάδες πάνω τους.» 
 
Γιορτάζετε με νταούλια και ζορνέδες την κατάκτηση της μικρής άοπλης Κύπρου των 500,000 κατοίκων τότε, το 1974, μια χώρα 82 εκατομ. με χιλιοπλάσιο στρατό… Και στην Άλωση της Κωνσταντινόυπολης το 1453 … 9000 υπερασπιστές της Πόλης κατά 250-300,000 βαρβάρων και στην άλωση της Αμμοχώστου το 1572 ακριβώς τα ίδια συνέβησαν, αλλά πληρώσατε και βαρύτατο τίμημα βάρβαροι. Καλά δεν αισχύνεσθε θρασύδειλοι; Επιζητείτε εκδίκηση για την συντριπτική ήττα της Οθωμανικής σας Αυτοκρατορίας και διεκδικείτε εδάφη, που είχε υπό την κατοχή της, μετά από γενοκτονίες. Το πάλαι ποτέ … 
 
-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Μωαμεθανοί – Τούρκοι, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ….. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΌΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ….ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΑΣ …
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα με καταγωγή από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, γη Αγίων και Ηρώων, που θρήνησε στενούς συγγενείς και φίλους και τον εθνομάρτυρα αδελφό του. Όχι, πια άλλα δάκρυα….."Τύμμα τύμματι τίσαι" 
 
ΙΔΕΤΕ. 



Share

8 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Επ ευκαιρία και επειδή σε λίγες μέρες η Ελληνική Κύπρος θα εορτάσει πανηγυρικά την 1η Οκτωβρίου την επέτειο της "ανεξαρτησίας" της κάνω μια παρένθεση, διότι πολλά γεγονότα λησμονήθηκαν από τον ταλαίπωρο Κυπριακό Ελληνισμό και όπως λέει και το καταχωρημένο ποίημα ...Σε μάγεψαν οι πονηρές σειρήνες/ έτσι αποκοιμήθηκες...Τίποτα δεν μας δίδαξε η Ιστορία μας ...
Και τελικά οι Τούρκοι δεν έχασαν την πυξίδα τους, μάλλον εμείς αποπροσανατολιστήκαμε ...
Ενδεικτικό το πιο κάτω....
Σταγόνες μνήμης και γνώσης ιστορίας…
Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν. Έντμουντ Μπερκ
Η Ελληνική Κύπρος από όλους προδόθηκε εκτός από τον απλό Ελληνικό λαό, που ήταν συμπαραστάτης και αρωγός της πάντα.
Σε λίγες μέρες η Ελληνική Κύπρος θα εορτάσει πανηγυρικά την ανεξαρτησία της την 1η Οκτωβρίου, που απέκτησε το 1960 μετά από ένα νικηφόρο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59…
Ας προσθέσουμε εν συντομία μερικά γεγονότα, που προηγήθηκαν της «ανεξαρτησίας» μας
1955-1959 Επικός νικηφόρος απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ.
1959. Συμφωνίες *Ζυρίχης-Λονδίνου. Μακάριος, Κουτσιούκ, Καραμανλής. Αντνάν Μεντερές, Μακμίλαν. Η ταφόπλακα της ΕΝΩΣΗΣ.
*Οι συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου είχαν προυπογραφεί η μεν πρώτη στο ξενοδοχείο Ντόλτσερ της Ζυρίχης στις 11 Φεβρουαρίου του 1959 από τους *Κωνσταντίνο Καραμανλή και Αντνάν Μεντερές, πρωθυπουργό της Τουρκίας (!;), Προσέξτε οι πρώτες συμφωνίες είχαν «προϋπογραφεί» από Καραμανλή και Μεντερές εν τη απουσία όποιου εκπροσώπου της Κύπρου…
*Κ. Καραμανλής.
«Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» ( Στην κοινοβουλευτική ομάδα 14-12-1958.)
Και αφού σερβιρίστηκαν υπεγράφη και η δεύτερη στο Λάνκαστερ Χάουζ του Λονδίνου στις 19 Φεβρουαρίου του 1959, από Μακάριο και Κουτσιούκ,..
Πότε πρόλαβαν να μελετήσουν τις εκατοντάδες σελίδες των συμφωνιών ένας Θεός το ξέρει μόνο …
Ο Μακάριος αντιλαμβανόμενος ότι βρέθηκε στην λάθος πλευρά της ιστορίας το 1959, θέλησε να επανορθώσει με την κατάργηση των 13 σημείων που ευνοούσαν κατάφωρα τους Τουρκους. Καλώς έπραξε, αλλά Απροετοίμαστος καθώς ήταν και πάλι η Κύπρος πλήρωσε βαρύ τίμημα, Τουρκοανταρσία 63-64-67 … και το 74 εθνική καταστροφή.
Το ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί *υπεγράφησαν οι απεχθείς Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου και γιατί αποδεχτήκαμε για εγγυήτρια της ασφάλειάς μας την αιμοβόρα Τουρκία. Η ΕΟΚΑ ποτέ δεν θα σταματούσε να αγωνίζεται για Ελευθερία και Ένωση….
Και γιατί αποδεχτήκαμε για εγγυήτριες της ασφάλειάς μας την αιμοβόρα Τουρκία και την δόλια Αγγλία;
Ποιος δέχεται για εγγυητή του τους εχθρούς του; Ποιος δέχεται οι ΤΚ του 18% να αποκτήσουν σχεδόν ισότιμα δικαιώματα με τους Έλληνες της Κύπρου του 82% τότε. Ποιος δέχεται να ενταφιασθεί ο προαιώνιος πόθος της ΕΝΩΣΗΣ για την οποία έπεσαν μαχόμενοι δεκάδες αγωνιστές της ΕΟΚΑ.
Στα φυλακισμένα μνήματα, που είναι θαμμένοι οι ήρωες μας ενταφίασαν και την ΕΝΩΣΗ ….
Ποιος δέχεται οι Άγγλοι αποικιοκράτες να διαφεντεύουν την Κύπρο να διατηρούν πολεμικές και άλλες κατασκοπικές βάσεις σε ολόκληρη την Κύπρο μέχρι σήμερα;
Συνέχεια,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

7 Μαρτίου 1953. Σε ένα μικρό διαμέρισμα της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, 12 άνθρωποι έδιναν όρκο να πάρουν τα όπλα και να ξεκινήσουν αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Μεταξύ τους βρίσκονταν ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ και ο Γεώργιος Γρίβας.
Το Μάρτιο του 1953 ο Μακάριος Γ’ ταξίδεψε στην Αθήνα. Είχε προγραμματιστεί μία μυστική συνάντηση που θα έμενε στην ιστορία. Το βράδυ της 7ης Μαρτίου, στο σπίτι του καθηγητή θεολογίας Γεράσιμου Κονιδάρη, στην οδό Ασκληπιού 36, 12 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τραπέζι.
Αυτοί ήταν ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Γεώργιος Γρίβας, ο Σωκράτης Λοϊζίδης, ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Γεώργιος Στράτος, ο Ηλίας Τσατσόμοιρος, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Σάββας Λοϊζίδης, ο Αντώνιος Αυγίκος, ο Δημήτριος Βεζανής, ο Ηλίας Αλεξόπουλος και φυσικά ο οικοδεσπότης, Γεράσιμος Κονιδάρης. Ο ιστορικός «Όρκος των 12» που θύμιζε τη Φιλική Εταιρεία και τον αριθμό των Αποστόλων
Ο ιστορικός «Όρκος των 12» που θύμιζε τη Φιλική Εταιρεία και τον αριθμό των Αποστόλων
Ο όρκος ήταν μόλις 48 λέξεις:
«Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να φυλάξω, θυσιάζων και την ιδίαν μου ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα, μυστικόν παν, ό,τι γνωρίζω και θέλω ακούσει διά την υπόθεσιν της Ενώσεως της Κύπρου. Θα υπακούω δε εις τας εκάστοτε διδομένας μοι διαταγάς».
Ο Μακάριος διάβαζε τα ιερά λόγια έχοντας το χέρι του στο μέρος της καρδιάς ενώ οι υπόλοιποι επαναλάμβαναν τα λόγια έχοντας το δεξί τους χέρι ακουμπισμένο στην Καινή Διαθήκη. Σύμφωνα με τον ιστορικό Πέτρο Παπαπολυβίου, το τελετουργικό παραπέμπει στη Φιλική Εταιρεία, ενώ ο αριθμός 12 παραπέμπει στους Αποστόλους. Υιοθετούνται, δηλαδή, σύμβολα του μεγάλου ξεσηκωμού του ’21.
Ο Όρκος της ΕΟΚΑ Ο ιστορικός «Όρκος των 12» που θύμιζε τη Φιλική Εταιρεία και τον αριθμό των Αποστόλων
Όρκος της ΕΟΚΑ. Ο ιστορικός «Όρκος των 12» που θύμιζε τη Φιλική Εταιρεία και τον αριθμό των Αποστόλων
Και στις 22 Αυγούστου του 1954, χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και μαζεύονται στην Εκκλησία της Φανερωμένης. Στην ομιλία του, όπου παρόντες ήταν οι πλείστοι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι, ο πόθος για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα «εκφράζεται» με δυναμικό τρόπο για ακόμα μια φορά….
Ο Όρκος της Φνερωμένης όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κάλεσε τον Ελληνισμό της Κύπρου να ορκιστεί ότι θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου για Ένωση και μόνον Ένωση. ΦΕΥ!
«Κύπριοι αδελφοί,
Στώμεν καλώς. Ουδείς ως ορρωδήσει. Ουδείς ας προδώσει τας αρχάς και τας πεποιθήσεις του. Είμεθα Έλληνες και μετά των Ελλήνων επιθυμούμεν να ζήσωμεν. Υπό τους ιερούς αυτούς θόλους ας δώσωμεν σήμερον τον άγιον όρκον: ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩΜΕΝ ΠΙΣΤΟΙ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑ. Άνευ περιφρονήσωμεν την βίαν και την τυρρανίαν. Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημά μας υπεράνω των μικρών και εφημέρων κωλυμάτων, ΕΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΕΣ, ΕΙΣ ΕΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΤΕΡΜΑ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ.» Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’
Μετά το τέλος, του «Όρκου της Φανερωμένης», ο Εθνικός Ύμνος ψάλλεται και τα πλήθη διαλύονται ειρηνικά.
Και η προδιαγραμμένη ιστορία κατέληξε σε εθνική τραγωδία το 1974 μετά το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας η οποία το 67 μετά την νικηφόρα μάχη της Κοφίνου απέσυρε την Ελληνική μεραρχία ύστερα από τελεσίγραφο των Τούρκων εντός τριών ημερών, μαζί και τον Γρίβα Διγενή από Κύπρο, που απέστειλε ο Γέρος της Δημοκρατίας Παπανδρέου προς προστασία της … Η κερκόπορτα άνοιξε και εάλω η Κύπρος αφού εγκαταλείφθηκε επειδή κειτόταν μακράν…
Ας μην τα λησμονούμε αυτά όταν θα πανηγυρίζουμε για την εξαρτημένη ανεξαρτησία, που μας επέβαλαν …
ΙΔΕΤΕ GOOGLE.
Χωρίς προδοσία κάστρο δεν πέφτει.
Το ξεχασμένο δεν ξεχνώ.
Αυτά τα ολίγα…
ΑΑ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΑΣ …..... ΓΡΑΦΕΙΣ
ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΤΑΛΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ.
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ Κ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΟΡΘΟΤΑΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΗ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΜΑΣ.
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ
ΑΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Απολογούμαι για τυχόν τυπογραφικά λάθη και διπλογραφή στο πρόσθετο σχόλιο, όμως πολλές φορές λόγω φόρτιση δεν έχω το κουράγιο να ξαναδιαβάσω προς διόρθωση. Ευτυχώς τα άρθρα επιμελείται ο φίλος Θάνος και είναι σπάνιο να υπάρξουν λάθη. Στα σχόλια δεν μπορεί να παρέμβει.
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αντωνά τόσον το άρθρο όσον και το σχόλιο σας δεν είναι σταγόνες μνήμης και γνώσης ιστορίας, αλλά χείμαρροι.
Σ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς με υπομονή ...
Θα καρτερούμεν μέραν νύχταν
να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν
Για να φέξει καρτερούμεν
το φως τζιήνης της μέρας
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν
τζιαι Ένωση τζαι Λευτεριά ...

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ Κυπραίοι φημίζονται για την υπομονή τους, για αυτό και επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια έρημοι και μόνοι, αγωνιζόμενοι πάντα να παραμείνει αυτό το προπύργιο του Ελληνισμού, που κείται μακράν ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ...
ΕΣΤΙ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ....
Το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα.
Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί.
Π.Β.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Προς Σ.Μ.
Αγαπητέ/τή, χείμαρρος είναι η Ελληνική ένδοξη ιστορία, που πρέπει να παρασύρει στα τάρταρα όλους τους επίδοξους ολετήρες του Ελληνισμού ενθεν κακείθεν.
Εγώ δι...ΑΣΗΜΟΣ είμαι και ενίοτε δι...ΑΠΡΕΠΗΣ με τους ασεβείς ανθέλληνες, τους βαρβάρους Τούρκους και τους δόλιους άσπονδους "συμμάχους" μας, που θωπεύουν ως αμειβομένη παλλακίδα την δόλια Τουρκία, που επανειλημμένα τους πρόδωσε ...
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.