30 Σεπτεμβρίου 2022

Θέλουν να σβήσουν τα ίχνη του ελληνορθόδοξου πολιτισμού στα κατεχόμενα

Καταστροφές σε εκκλησίες και μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο
 
 
 
ΤΙΣ τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στον Τύπο των κατεχομένων καταστροφές σε εκκλησίες όπως και μνημεία. Τις προάλλες, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από το κατεστραμμένο κοιμητήριο του κατεχόμενου χωριού, του Νέου Χωρίου Κυθρέας.
 
Σκορπισμένοι σταυροί, σπασμένες πλάκες. Παντού καταστροφή. Κανένας σεβασμός, ούτε καν στους νεκρούς. Προ ημερών, δημοσιεύθηκε η είδηση ότι το ημιτελές κτίριο της εκκλησίας του Αγίου Λουκά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο έχει «καταληφθεί» από ορισμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά και πετάνε εκεί τα σκουπίδια τους. H ημιτελής εκκλησία επιδιορθωνόταν επειδή θα κατέρρεε και η σημερινή της κατάσταση προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση. Όπως συναφώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν για την έλλειψη ενδιαφέροντος και ελέγχου προειδοποιώντας τους αρμόδιους να προστατεύσουν «την περιουσία του ΕΒΚΑΦ». Έγινε τώρα και περιουσία δική τους η εκκλησία. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η εκκλησία πρέπει να καθαριστεί, να περιφραχθεί και να τεθεί υπό προστασία. Και κάτι άλλο σε σχέση με το πώς «αξιοποιείται» η Εκκλησία από τους κατακτητές: Οι κάτοικοι λένε ότι τα βράδια η εκκλησία «μετατρέπεται σε φωλιά πορνείας» και άτομα που έρχονται τα μεσάνυκτα στον χώρο προκαλούν ανησυχία στην γύρω περιοχή». 
 
ΤΕΤΟΙΕΣ αναφορές δεν είναι ούτε οι πρώτες, ούτε και οι τελευταίες καθώς το κατοχικό καθεστώς δεν… ασχολείται με τη στήριξη και προστασία των αρχαίων μνημείων, εκκλησιών και κοιμητηρίων. Δεν σέβεται τον πολιτισμό, που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε σε αυτό τον τόπο, επειδή ο στόχος της κατοχικής δύναμης είναι να τον ξεριζώσει. Από την αρχή, μετά την εισβολή το καλοκαίρι του 1974, αυτός ήταν ο στόχος. Να ισοπεδώσει τον πολιτισμό και τους ναούς. Επιχειρεί να σβήσει τα ίχνη, πολιτισμού και θρησκείας, για να εδραιώσει -με ψεύτικα αφηγήματα- τη δήθεν διαχρονική παρουσία της Τουρκίας στο νησί. Μεγάλο ψέμα.  
 
ΤΙ κάνουν άραγε τα Ηνωμένα Έθνη, η ΟΥΝΕΣΚΟ; Τι κάνουν οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Δεν μπορεί αυτή η καταστροφή να μην τους αφορά. Να αφορά μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, τους Ελληνοκύπριους, την Εκκλησία της Κύπρου. Συντελείται μια καταστροφή, η οποία είναι σχεδιασμένη και εφαρμόζεται βαθμηδόν. Συστηματικά και μεθοδικά από την κατοχική δύναμη καταστρέφονται μνημεία. Όπως, δηλαδή, πράττουν οι κατοχικές δυνάμεις παντού αυτό γίνεται και στα κατεχόμενα. Όπως, ακριβώς, έπρατταν οι Ναζί με εντολές του Χίτλερ το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.




Share

4 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Aπό βαρβάρους τουρκομογγόλους τι περιμένετε; Χωρίς ιστορία ειμή και μόνο με πλούσιο ποινικό μητρώο αδυνατούν να διατηρήσουν ξένα αρχαία και ιερά ελληνικά μνημεία για να μην φανερώνουν το χάσμα ιστορία μεταξύ Ελληνισμού και τουρκικής βαρβαρότητας. Τα ίδια έπραξαν και στην Ελληνική Μικρά Ασία και όπου πάτησαν το βρωμερό τους πόδι... Όμως χιλιάδες χρόνια το Ελληνικό πνεύμα πλανάται στους αιθέρες και κανείς δεν μπόρεσε να το αφανίσει ....Κανείς...

ΙΔΕΤΕ GOOGLE με βάση τον τίτλο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ...http://koukfamily.blogspot.com › blo...

9 Jun 2020 — Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το κρέμασμα του Βυζαντίου σε ... ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ …


Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από ...https://ucm.org.cy › i-katastrofi-tis-p...
Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από την Τουρκία ... μνημεία στην κατεχομένη Κύπρο : εκατοντάδες εκκλησιαστικά μνημεία έχουν βεβηλωθεί, ...

Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..
-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΑΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ. ΕΙΣΤΕ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ... ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΖΩΑ....ΛΑΕ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ...
Επιβιώσατε μέχρι σήμερα λεηλατώντας τα ξένα κατεχόμενα εδάφη .. Κανένα αξιόλογο έργο πολιτιστικό δεν έχετε να επιδείξετε ... Τα μουσεία σας είναι τόποι λαθρεμπορίου και λεηλασίας, πλήρη από Ελληνικές αρχαιότητες ...τα οποία επιδεικνύετε ως έργα των τυχοδιωκτών προγόνων σας ... Σαν δεν ντρέπεστε; Ντρέπεται και η ντροπή για εσάς ....Αλλά εσείς ντροπή δεν έχετε...
Στη κατεχόμενη Κύπρο 550 εκκλησίες ισοπεδώσατε, 8 μουσεία λεηλατήσατε, αρχαιολογικούς χώρους ισοπεδώσατε, χιλιάδες αρχαιολογικοί θησαυροί έγινα προϊόν λαθρεμπορίου, ιδιωτικές συλλογές κατακλέψατε, νεκροταφεία συλήσατε τυμβωρύχοι ... ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ, ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ... ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ... ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΑΝ.
ΤΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΖΕΙΤΕ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝ ...

Έχει θράσος αυτός ο Τούρκος νεοσουλτάνος, που παριστάνει τον καλό μουσουλμάνο, ενώ δεν έχει διαβάσει το Κοράνι, που αποκάλυψε ο άγγελος Γαβριήλ στον Μωάμεθ (ή μήπως το έχει διαβάσει και το κρύβει από τους συμπατριώτες του;). Ιδού τι είπαν οι μετέπειτα τούρκοι προφήτες κυρίως Σιϊτες με βάση το Κοράνι, που αγνοεί ο σερίφης Ερντογάν. ( Σουνίτης ο Ερντογάν και φανατικός σαλαφιστής )
«Στο όνομα του Θεού, του Σπλαχνικού, του Ελεήμονα Αλλάχ
Αλίφ λαμ μιμ. Οι Έλληνες νικήθηκαν σε μια γειτονική χώρα. Αλλά σε λίγα χρόνια, αυτοί οι ίδιοι θα νικήσουν. Τέτοια είναι η θέληση του Αλλάχ στο παρελθόν και στο μέλλον.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ... ΗΔΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ...



Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Να βοηθήσω λίγο στο σχόλιο του μπούμεραγκ, όσον αφορά συνώνυμα και έννοιες για τους απολίτιστους βαρβάρους, τουτέστιν τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

Στην αρχαία ιστορία, αυτός που ανήκει σε ένα αλλόγλωσσο έθνος ή φυλή
Στην αρχαία και βυζαντινή ιστορία, αυτός που κατοικούσε έξω από τα σύνορα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και θεωρούνταν καθυστερημένος και απολίτιστος.

Μη Έλληνας (σε χρήση ήδη από τον Όμηρο)
ακατανόητος
Μετά τους Περσικούς πολέμους ξένος εισβολέας.

Που δεν έχει δεχτεί ποτέ την επίδραση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Που χαρακτηρίζεται από βιαιότητα και έλλειψη ευγένειας, αγωγής και καλλιέργειας πολιτισμού και άλλα πολλά που δεν χωράνε....

Ο πατριάρχης της Βενετίας, καρδινάλιος Αντζελο Σκόλα, σε δικό του κείμενο μιλάει για την «υβριδοποίηση» της σύγχρονης Ευρώπης – την ανάμειξη δηλαδή λαών και πολιτισμών, την οποία υφίσταται σήμερα η Ευρώπη σε βαθμό άνευ προηγουμένου. Το μήνυμά του φαίνεται να είναι ότι επανέρχονται νέα βαρβαρικά φύλα, αλλά τούτο δεν πρέπει να εμπνέει βαθιά ανησυχία.
Όχι βαθειά ανησυχία ... Δούλοι των βαρβάρων θα γίνεται αφελείς Ευρωπαίοι...αλλά και εσείς από τον Ελληνικό πολιτισμό κάπως εκπολιτισθήκατε μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 από τους σταυροφόρους, που κατάκλεψαν όλους τους πολιτιστικούς θησαυρούς και βιβλία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και και σήμερα βρίσκονται στα "μουσεία" σας ή τις "βιβλιοθήκες' σας ... Και εσείς τα επιδεικνύετε ως έργα των προγόνων σας ...!!!

Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την βάρβαρη Τουρκία, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση.
Π.Β. Συγγραφέας - Μικρασιάτισσα.



Ανώνυμος είπε...

Και για βαρβάρους και όλους τους επίδοξους ολετήρες του Ελληνοχριστιανικού ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ένθεν κακείθεν, που ανέχονται και θωπεύουν σήμερα την απολίτιστη δόλια Τουρκία την ως επ αμοιβή παλλακίδα τους...Με μια λέξη την πόρνη.

Ένα συμβολικό άρθρο, που πρωτοδημοσιεύθηκε στο koukfamily.

ΙΔΕΤΕ GOOGLE ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ... ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ.

Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον ...https://koukfamily.blogspot.com › bl...
18 Sept 2019 — Μιλούσαν και μιλούν οι δόλιοι , ολετήρες , οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό, τη φιλοσοφία, τις αρχές της Δημοκρατίας κ.λπ.
Του Α.Α.

Απόσπασμα.

Ο μεγάλος *Νίτσε ( Friedrich Nietzshe) το 1872, στο μεγαλειώδες του βιβλίο « Η γέννηση της τραγωδίας» στο κεφάλαιο 15, ( Μνημειώδες έργο του Τάδε έφη Ζαρατούστρας), αναφέρει για το Ελληνικό Έθνος…:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης του, ο δυτικοευρωπαϊκός «πολιτισμός», προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και να δημιουργούσαν φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του, με το ελληνικό μοντέλο συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό, ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαν μια για πάντα να απαλλαγούν από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, που και που κάποιος εμφανίζεται, που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, που διδάσκει, ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα, τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχομένων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, σε σχέση με τους ηνίοχους Έλληνες, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με Αχίλλειο πήδημα…» Νίτσε – Επιστολή προς τον γιό του 5 Ιουλίου 1815
Johan Wofgang Goethe – Γκαίτε: Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοι μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους. Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα…Καταραμένε ‘Ελληνα πόσο μικρός και μηδαμινός είμαι μπροστά σου…;

Η Κύπρος είναι η μήτρα του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Το ΚΙΤΙΟΝ - Λάρνακα είναι η αρχαιότερη πόλη των ΕΛΛΗΝΩΝ και δικαιολογημένα η Κύπρος ονομάστηκε «Νήσος των Αγίων», από διάφορους χρονογράφους και συγγραφείς, για το πλήθος των Αγίων οι οποίοι, είτε επέρασαν από το νησί είτε ετελείωσαν τη ζωή τους σ' αυτό, είτε κατάγονταν από αυτό. Από τους αποστολικούς χρόνους μέχρι σήμερα αναγράφονται 240 γνωστοί Άγιοι της Κύπρου. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είναι σήμερα άγνωστοι σ' εμάς. Υπάρχουν επίσης και αρκετοί άλλοι Άγιου που δεν αναφέρονται επίσημα οι οποίοι λατρεύονται από τον κυπριακό λαό μεν αλλά δεν τους αναγνωρίζει η Εκκλησία της Κύπρου. Ο Θεός ανέδειξε τόσο πλήθος Αγίων στο μικρό μας νησί επειδή οι Κύπριοι είναι σπλαχνικοί, φιλόξενοι και πιστοί Ορθόδοξοι άνθρωποι, που ξέρουν να τιμούν τους Αγίους τους.
ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 1974 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1571-2 ΟΤΑΝ ΆΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΚΕΔΕΣ - ΤΖΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ.

Μαρία Ρ. Ερευνήτρια, από κατεχόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κερύνεια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.