29 Σεπτεμβρίου 2022

ΨΕΡΙΜΟΣ: Ο Πανορμίτης θέλει το σχολείο του. Ας τον βοηθήσουμε όλοι!

Του Ευάγγελου Ρήγου * 
 
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τον Πανορμίτη, τριών χρόνων που έχει γεννηθεί στην Ψέριμο[1] και είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού. Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, άρθρο 14[2], ο Πανορμίτης έχει αναφαίρετο δικαίωμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Η Ψέριμος είχε κανονικό σχολείο από το 1950 αλλά έκλεισε το 2009 και μετά την πάροδο 72 χρόνων, το σχολείο χρειάζεται μια γενική ανακαίνιση ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει.  
Παραβλέποντας την ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ιταλίας και Συμμάχων με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1947[3], ο Τουρκικός τύπος κάνοντας την γνωστή σε όλους μαύρη προπαγάνδα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «Η Ψέριμος είναι εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας»:
https://www.capital.gr/diethni/3651587/paralirima-stin-tourkia-gia-tin-pserimo-blepoun-to-nisi-entos-ton-tourkikon-xorikon-udaton  
 
Όπως λένε ακόμα και οι Τούρκοι «σκότωνε τρελούς, πλήρωνε τζερεμέδες»! Κάθε ιστορία έχει μια αρχή και ένα τέλος. Θα πρέπει επιτέλους και η Τουρκία να δώσει ένα τέλος στους παραλογισμούς της. Το επιβάλει η κοινή λογική.  
 
Η Ψέριμος ανήκει στην Ελληνική επικράτεια και το International Hellenic Association (ΙΗΑ), μια 503(c)3, ένας μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Αμερικής, ανέλαβε να οργανώσει την ανακαίνιση του σχολείου της Ψερίμου. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμος Καλυμνίων παραχώρησε στο ΙΗΑ άδεια και μελέτη προκειμένου να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σχολείου.  
 
Όποια εταιρία ή ιδιώτης επιθυμεί να συμβάλει στο δύσκολο έργο της ανακαίνισης του Σχολείου της Ψερίμου, για την εκπαίδευση τόσο του Πανορμίτη όσο και άλλων παιδιών που θα επιστρέψουν με τις οικογένειες τους στο νησί μόλις ανοίξει το σχολείο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το International Hellenic Association γράφοντας στο IHAHellas@gmail.com ή τηλεφωνώντας στο +0030 6939250584. Περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ενότητα ΨΕΡΙΜΟΣ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ της ιστοσελίδας του ΙΗΑ:https://professors-phds.com/44981-2/. Λογαριασμός ΙΗΑ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: ΙΒΑΝ: GR4301101320000013200427147, SWIFT (BIC): ETHNGRAA, Δικαιούχος International Hellenic Association.  
 
Σημειώσεις:
 
(*) Πρόεδρος ΙΗΑ, Πλοίαρχος Α’ Τάξεως E.N  
 
[1] ΨΕΡΙΜΟΣ Πανέμορφο, ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων που υπάγεται στον Δήμο Καλυμνίων. Βρίσκεται νότια της Καλύμνου και μπορείς να φτάσεις εκεί μέσω του αεροδρομίου Καλύμνου η της Κω.
[2] ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σύνταγμα, Άρθρο 14 – Δικαίωμα εκπαίδευσης
1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση στην επαγγελματική και συνεχή κατάρτιση.
2. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ευχέρεια δωρεάν παρακολούθησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
3. Η ελευθερία ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών καθώς και το δικαίωμα των γονέων να εξασφαλίζουν την εκπαίδευση και τη μόρφωση των τέκνων τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές πεποιθήσεις τους, γίνονται σεβαστά σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες που διέπουν την άσκησή τους.
[3] ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ιταλίας και Συμμάχων, Στις 2 Φεβρουαρίου 1947, υπογράφεται Συνθήκη Ειρήνης Ιταλίας και Συμμάχων και στο άρθρο 14 αναφέρεται: Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδ/σου: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Σύμη, Κω και Καστελόριζο, ως και τας παρακειμένας νησίδας. 
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.