29 Σεπτεμβρίου 2022

Επέλαση Μελόνι στην Ιταλία, με "άγρια ματιά" στη ΕΕ και με "τρυφερότητα" στον Πούτιν.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
 
Τα άκουσε τα χαμπάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έφτασαν τα μαντάτα στο Μαξίμου και δεν λιποθύμησαν ακόμη; Μα αυτά έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη παίρνουν lexotanil για να ηρεμήσουν! 
 
Η δε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρέπει να έχει κοντά της γιατρούς και νοσοκόμες προκειμένου να την συνεφέρουν από το σοκ πολλών ρίχτερ που υπέστη!
 
Αλλά να μην σας κουράζω περισσότερο και να μπούμε στην ουσία του θέματος! 
 
Την Κυριακή θα διεξάγονταν στην Ιταλία των 60+ εκατομμυρίων ανθρώπων εθνικές εκλογές και στις οποίες φάνταζε ως φαβορί η υπέρ-δεξιά Τζόρτζια Μελόνι και η οποία πολλές φορές είχε εκφράσει την απογοήτευσή της προς τα πεπραγμένα της ΕΕ. Η οποία ποτέ δεν έκρυψε το θαυμασμό της προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν.  
 
Η Τζόρτζια Μελόνι, ετών 45, επικεφαλής του κόμματος “Αδέλφια της Ιταλίας”, θεωρείται ως πολιτικός πως είναι η κληρονόμος της ιταλικής συντηρητικής παράδοσης! Της παράδοσης που αναγνωρίζει το δόγμα “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια”!  
 
Η Τζόρτζια Μελόνι είναι Πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών από το 2020, αλλά είναι και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2006. Στην 4η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν Υπουργός Νεολαίας (2008-2011)!  
 
Να σημειωθεί ότι στην συμμαχική κυβέρνηση υπό τον τεχνοκράτη, εκλεκτό των Ευρωπαϊκών Αγορών Μάριο Ντράγκι (ανέλαβε καθήκοντα στις 13 Φεβρουαρίου 2021), δεν δέχτηκε να συμμετάσχει, όντας ως μόνη που ασκούσε αντιπολίτευση!  
 
Τον Δεκέμβριο του 2012 ίδρυσε το κόμμα της! Στις γενικές εκλογές του 2018 το κόμμα “Αδέλφια της Ιταλίας” έλαβε ποσοστό 4,4%!  
 
Ωστόσο, όλες οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής, έδιναν στην Τζόρτζια Μελόνι ποσοστά άνω του 20%! Και αν λάβουμε υπόψη μας, πως είχε επιτευχθεί μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και “Λέγκα του Βορά” του Ματέο Σαλβίνι, τότε θα δημιουργείτο ενδεχομένως κυβέρνηση υπό την Τζόρτζια Μελόνι!  
 
Να λοιπόν ο λόγος, που θορυβημένη η ΕΕ και η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγιναν επιθετικοί απέναντι στο κόμμα “Αδέλφια της Ιταλίας”, κατηγορούμενοι από την ιταλική κοινωνία για άθλια προπαγάνδα και εισχώρηση στα εσωτερικά της Ιταλίας!  
 
Αφού η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν δίστασε να πει για την μελλοντική ιταλική κυβέρνηση, πως: 
 
«Αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση – και έχω μιλήσει για την Ουγγαρία και την Πολωνία – έχουμε τα εργαλεία»!  
Άφησε μάλιστα υπόνοιες, πως θα μπορούσε η Ιταλία να γίνει για την ΕΕ το νέο Ηνωμένο Βασίλειο!  
Όμως οι Ιταλοί δεν μάσησαν και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην ΕΕ! 
Με τα “Αδέλφια της Ιταλίας”, πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, να συγκεντρώνουν ποσοστό περί το 26-27%. Η “Λέγκα του Βορά” 9+%, το Forza Italia 8-9%! 
 
Ένα ξεκάθαρο προβάδισμα του δεξιού συνασπισμού κομμάτων που μπορεί να ξεπεράσει το 44% των ψήφων! Και το οποίο δημιουργεί αυτοδυναμία στη Βουλή, αλλά και στη Γερουσία!  
 
Μη ξεχνώντας – και δεν το ξεχνά και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – πως η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και χώρα με ισχυρή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο! 
 
Όλα μάλιστα υποδηλώνουν, ότι ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει “ρωσικό άρωμα”, από την στιγμή, που κυρίως ο Ματέο Σαλβίνι, όσο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ποτέ δεν έκρυψαν την αντίθεσή τους προς την ιταλική πολιτική αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία!  
 
Όταν, τόσο ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα, όσο και ο Ματέο Ρέντσι ήταν υπέρμαχοι της αποστολής πολεμικού υλικού προς ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων! Μάλιστα είχαν εκφράσει δημόσια τους φόβους τους για ανάμιξη της Ρωσίας στις ιταλικές εκλογές! 
Τι ακριβώς σας θυμίζουν αυτές οι πολιτικές θέσεις;  
 
Μα τα όσα κάνει και ισχυρίζεται και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Τι όμως αποφάσισε ο ιταλικός λαός; Ενέταξε στην αντιπολίτευση όλους εκείνους τους κρετίνους, που τρομοκρατούσαν με ατεκμηρίωτους λόγους τον λαό τους!  
 
Η Τζόρτζια Πελόνι λοιπόν θα είναι η νέα Πρωθυπουργός της Ιταλίας!
Η οποία αφουγκράστηκε τον σφυγμό του μέσου Ιταλού! Για την επαναφορά της Ιταλίας στις εθνικές της παραδόσεις! Που θα επαναδιαπραγματευτεί τη θέση της Ιταλίας στην ΕΕ και για τους παράνομους μετανάστες! Που μετά την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Γαλλία και τη Σουηδία, προσθέτει άλλο ένα κρίκο στις χώρες που επιστρέφουν στις ρίζες τους!  
 
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι αξιωματούχοι της ΕΕ, θα υπάρχει ΕΕ! Με άλλη μορφή πιο ανθρώπινη, σεβόμενη τις εθνικές παραδόσεις των μελών – κρατών της!  
 
Πριν κλείσω, να σας αναφέρω δυο πολύ σημαντικά στοιχεία από τις εκλογές της Ιταλίας!
Το πρώτο, πως η προσέλευση στις κάλπες ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου, αφού με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών προσήλθε στις κάλπες το 64,7% του εκλογικού σώματος!  
 
Το δεύτερο, πως η νέα Βουλή θα έχει 400 Έδρες από 630 που είχε η προηγούμενη και η Γερουσία θα έχει 200 Έδρες από 315 που είχε η προηγούμενη! Η μείωση προήλθε από δημοψήφισμα που διενεργήθηκε το 2020! Μήπως λοιπόν, αφού η Ιταλία των 60+ εκατομμυρίων ανθρώπων θα έχει 400 Βουλευτές, η Ελλάς των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει 300! Μήπως θα έπρεπε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για εκπροσώπησή του στη Βουλή από 150 Βουλευτές; Δεν θα ωφελούσε τον Τόπο μια τέτοια μείωση; Ή μήπως δεν θα γίνει αφού θα έβλαπτε τους άεργους – οι περισσότεροι – που διεκδικούν κάθε φορά το χρίσμα του Βουλευτή;;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.