24 Οκτωβρίου 2021

ΣOK από την "υπερθέρμανση του πλανήτη": Η Ανταρκτική έχει τον ΠΙΟ κρύο χειμώνα που έχει καταγραφεί ποτέ

6 Οκτωβρίου 2021 
Δείτε το άρθρο του James Delingpole στο ClimateChangeDispatch εδώ: https://tinyl.io/50bi 
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Η Ανταρκτική σημείωσε τον πιο κρύο χειμώνα από την έναρξη των καταγραφών το 1957 με μέση θερμοκρασία -61,1°C. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν -60,6°C το 1976. 
 
Σύμφωνα με μια συγκλονισμένη Washington Post: 
"Το ψύχος ήταν εξαιρετικό, ακόμη και για την πιο ψυχρή τοποθεσία του πλανήτη. 
Η μέση θερμοκρασία στο Σταθμό Amundsen-Scott του Νότιου Πόλου μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, μια ψυχρή θερμοκρασία μείον -78 βαθμούς (μείον -61 βαθμούς Κελσίου), ήταν η ψυχρότερη που έχει καταγραφεί από το 1957. Η θερμοκρασία αυτή ήταν 4,5 βαθμούς χαμηλότερη από τον πιο πρόσφατο μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών." 
 
Ο λόγος που η WaPo σοκάρεται, προφανώς, είναι επειδή σύμφωνα με την κινδυνολογική αφήγηση οι πολικοί πάγοι υποτίθεται ότι θερμαίνονται, όχι ότι κρυώνουν. 
 
Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι συντάκτες της έκθεσης προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα άσχημα νέα ξεκινώντας την ως εξής: 
"Εν μέσω ενός ζεστού καλοκαιριού ρεκόρ σε μεγάλα τμήματα του Βόρειου Ημισφαιρίου, που μαστιζόταν από καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες και τυφώνες, η Ανταρκτική βυθίστηκε σε ένα βαθύ, βαθύ ψύχος. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες της νοτιότερης ηπείρου, αλλά το 2021 ήταν διαφορετικό." 
 
Με άλλα λόγια, η WaPo θα επιτρέψει στους αναγνώστες της να μάθουν ότι η Ανταρκτική κατέγραψε τον ψυχρότερο χειμώνα που έχει καταγραφεί ποτέ, μόνον αφού πρώτα τους καθησυχάσει ότι ο κόσμος γίνεται πιο ζεστός (και γενικότερα καταστροφικός από άποψη καιρού). 
 
Αργότερα το άρθρο συνεχίζει να λέει στους αναγνώστες ότι "ο πλανήτης και η Ανταρκτική εξακολουθούν να θερμαίνονται". 
 
Όμως ο ισχυρισμός αυτός διαψεύδεται από τουλάχιστον τρεις επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι η Ανταρκτική βρίσκεται σε τάση ψύξης. 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα στο Breitbart 
*********** 
 
Δικτυογραφία
Global Warming Shock: Antarctica Has Coldest Winter On Record - Climate Change Dispatch 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Στο μεταξύ οι νεοταξίτες συνεχίζουν το δούλεμα της ανθρωπότητας με την κλιματική αλλαγή επιδιώκοντας την στέρηση ατομικών ελευθεριών και νέες υποχρεωτικότητες χρησιμοποιώντας στο επόμενο διάστημα μετά τον κορωνοϊό (που μας τελειώνει...) την "κλιματική αλλαγή" και την "παγκόσμια υπερθέρμανση"....
Σε λίγο καιρό ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο και ήδη τα ανδρείκελα σαν τον Μητσοτάκη και το επιτελείο του (αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα και αποκόμματα) προετοιμάζονται σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει... 

Διαβάστε ΕΔΩ ένα χαρακτηριστικό άρθρο των ΜΜΕξαπάτησης....
Αλλά σας παραθέτω κι ένα απόσπασμα του άρθρου για να καταλάβετε το ύφος και τον τόνο αλλά και το πως επιδιώκουν την παγκόσμια χειραγώγηση..
 
Οι κλιματικές αλλαγές απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα, σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες προβλέπουν έναν αυξανόμενο κίνδυνο συγκρούσεων λόγω της λειψυδρίας και των μεταναστευτικών ροών μετά το 2030. “Οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι πιθανό να επιδεινωθούν καθώς οι χώρες θα διαφωνούν όσον αφορά τον τρόπο μείωσης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου για να τηρηθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού” του 2015 για το κλίμα, σύμφωνα με την έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πριν από την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που θα διεξαχθεί στην Γλασκώβη από τις 31 Οκτωβρίου.
 
Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική “αυξάνει ήδη τον στρατηγικό ανταγωνισμό για πρόσβαση στους φυσικούς της πόρους”, επισημαίνεται στην έκθεση αυτή, η οποία παρουσιάζει τα συμπεράσματα του συνόλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Εξάλλου με την άνοδο των θερμοκρασιών και τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα “υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος συγκρούσεων για το θέμα του νερού και τις μεταναστεύσεις, κυρίως μετά το 2030”.
 
Οι περισσότερες χώρες “θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες οικονομικές επιλογές και θα στηριχθούν πιθανώς σε τεχνολογικές προόδους για να μειώσουν γρήγορα τις εκπομπές τους, αλλά αργότερα”, διευκρινίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, προβλέποντας ότι οι τεχνικές γεωμηχανικής, οι οποίες στοχεύουν στην χειραγώγηση και την τροποποίηση του κλίματος και του περιβάλλοντος, εγκυμονούν τον κίνδυνο να αποτελέσουν άλλη μια πηγή συγκρούσεων.
 
Μια χώρα ενδέχεται ως εκ τούτου “να δοκιμάσει μονομερώς, ακόμη και να αναπτύξει ηλιακές τεχνολογίες σε μεγάλη κλίμακα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αν θεωρήσει ότι οι άλλες προσπάθειες για τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου έχουν αποτύχει”, εξηγούν. “Χωρίς μια διεθνή συμφωνία για αυτές τις τεχνολογίες, θεωρούμε ότι μια τέτοια μονομερής προσπάθεια θα στραφεί” εναντίον της χώρας αυτής.
 
Μετά το 2040, οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες θα είναι λιγότερο ικανές να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, κάτι το οποίο “θα αυξήσει τον κίνδυνο αστάθειας ακόμη και εμφυλίου πολέμου στις χώρες αυτές”, προσθέτουν και παραθέτουν 11 χώρες που θεωρείται ότι διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο: Αφγανιστάν, Μιανμάρ, Ινδία, Πακιστάν, Βόρεια Κορέα, Γουατεμάλα, Αϊτή, Ονδούρα, Νικαράγουα, Κολομβία και Ιράκ.



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ....ΤΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ....ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ...ΕΝΟΣ ΑΓΑΘΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΗΛΙΑΚΑ Κ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ....ΜΕΤΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.