24 Οκτωβρίου 2021

Η ύπαρξη της Κύπρου γροθιά στο στομάχι για το εκφοβισμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης. 
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 19 Οκτωβρίου 2021.
 
«Η Ανατολική Μεσόγειος έχει ένα θέμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεφεύγει ποτέ από την ανάλυσή μας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι οριοθετήσεις. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η Κύπρος. Από την ώρα που επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, απελευθερώνονται φοβερές δυνάμεις. Δηλαδή, αυτομάτως οριοθετείται ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου, Κύπρου-Αιγύπτου και Κύπρου-Τουρκίας. Αλλά για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να πειστεί η Τουρκία.»  
 
Τάδε έφη ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προ ημερών στον ΣΚΑΙ (13.10.2021). Θυμίζω ότι διετέλεσε υπουργός εξωτερικών επί 12 μήνες, υπουργός εθνικής αμύνης επί 18 μήνες (και επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί πέντε έτη). Ακούγοντάς τα θυμήθηκα την «κυρία Καραβαγγέλη, χήρα Γυμνασιάρχου» στην ταινία «Η Σωφερίνα»: «χήρεψα στους έξι μήνες, τι να προφτάξω να μάθω;». 
 
Αβραμοπουλος σήμερα στο ΣΚΑΪ:  
Όταν επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα θα οριοθετηθεί η ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου.. pic.twitter.com/0gYRlEyJ1T — Nikos (@NikoIaos) October 13, 2021 
 
Δεν έμαθε, φαίνεται, τα εξής ότι το 2003/4 έγινε ήδη η συμφωνία οριοθέτησης Κύπρου-Αιγύπτου από τον Τάσσο Παπαδόπουλο (αυτή που εμείς πρέπει να περιμένουμε δήθεν να λυθεί το Κυπριακό για να γίνει…), και ακολούθως οι συμφωνίες της Κύπρου με Ισραήλ και Λίβανο. Έχουν ήδη αποδοθεί προς έρευνα τα εξής οικόπεδα στις ακόλουθες εταιρείες, Ιταλική ΕΝΙ (2, 3, 6, 7, 8, 9, 11), Γαλλική TOTAL (2, 3, 7, 8, 9, 11), Κορεάτικη KOGAS (2, 3, 9), Αμερικανικές EXXON MOBIL (10) και Chevron (12), Ολλανδοβρετανική Shell (12) και Ισραηλινή DELEK (12). Οι εταιρείες αυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή. Προσθέτω ότι τα οικόπεδα 10, 11 και 12 ακουμπούν στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, το 9 και 12 με του Ισραήλ και το 3 και 13 με του Λιβάνου. 
 
Επειδή όμως η ενδοτικότητα που αποπνέουν τα λόγια του κ. Αβραμόπουλου είναι απλώς ένα σύμπτωμα της βαριάς ασθένειας του φοβικού συνδρόμου, η οποία έχει χτυπήσει όλο το πολιτικό φάσμα, θα θυμίσω ότι  
  • η Κύπρος έχει χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων, 
  • ότι στην οριοθέτησή της ΑΟΖ με την Αίγυπτο έχει πλήρη επήρεια, δηλαδή 100% και επί ολόκληρης της θαλάσσιας έκτασης. Ακριβώς στη μέση γραμμή. Αντίθετα λοιπόν με την Ελλάδα, η οποία μόλις πέρυσι συμφώνησε ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αλλά μόνο δυτικότερα της Ρόδου αφήνοντας δηλαδή έξω μία θαλάσσια περιοχή) ενώ η επήρεια του άξονα Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Κρήτης, υπολογίζεται από ειδικούς μεταξύ 70% και 90%. Πάντως, σίγουρα όχι 100%, δηλαδή πιο βόρεια από τη μέση γραμμή αυτού του άξονα. [πηγή 1πηγή 2πηγή 3πηγή 4]  
  • Θυμίζω επίσης, ότι η ισχυρή στρατιωτικά και διπλωματικά χώρα από τις δύο είναι προφανώς η Ελλάδα, ενώ η Κύπρος βρίσκεται και υπό κατοχή! Και όμως τα κατάφερε χωρίς να περιμένει αιωνίως. 
Τι φαίνεται όμως ότι έμαθε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη θητεία του: ίσως μόνο ότι η κυβέρνηση Σημίτη το 2003-04, όχι μόνο αρνήθηκε να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο όπως της ζητήθηκε, αλλά ζήτησε από την Κύπρο να μην θεωρήσει πλήρη επήρεια στο Καστελλόριζο κατά την μονομερή ανακήρυξή της ΑΟΖ της! Την ίδια πίεση άσκησε και η κα. Μπακογιάννη ως υπουργός εξωτερικών.  
 
Η ύπαρξη και μόνο της Κύπρου και των ενεργειών της, αποτελεί γροθιά στο στομάχι για το εκφοβισμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Αφοπλίζει ή μάλλον ξεφτιλίζει όλη την επιχειρηματολογία στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ που έχουν κατακλύσει διάφορες κυβερνήσεις των τελευταίων 25 ετών, επιχειρηματολογία η οποία είναι φανερό πλέον ότι αποσκοπεί στην κατάπτωση του ηθικού των Ελλήνων.
 Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT ...

Απλά προς υπενθύμιση τι συνέβαινε και τι θα συμβεί ... Αυτονόητα τα πιο κάτω προδοτικά δόγματα για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, που ενδεχομένως ισχύουν και μέχρι σήμερα ... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΩ....

ΟΛΙΓΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ....
Νικόλας Πλαστήρας: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!»
«Υπομονή και τήρηση εφεκτικής (επιφυλακτικής), στάσης για να μην συγκρουσθώμεν με τους Άγγλους συμμάχους!»

Γεώργιος Παπανδρέου: Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον Αγγλικό και τον Αμερικανικό. Λόγω του Κυπριακού Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει από ασφυξία!

Σοφοκλής Βενιζέλος: «Δια τους γνωστούς διεθνείς λόγους δεν δυνάμεθα να ζητήσωμεν την ευόδωση και επίλυση της Πανελλήνιας αυτής αξίωσης!» (Ένωσης)

Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Εθνική γάγγραινα το Κυπριακό, που πρέπει να θεραπευθεί σε συνεργασία με τους Τούρκους…και αυτονόητο συμπερασματικά με τους άσπονδους φίλους συμμάχους μας!» Πιο συγκεκριμένα:

«Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» (Βουλή Ελλήνων 14-12-1958.)

ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ...; ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΚΛΑΥΠΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΑΣ ....ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ....

ΙΔΕΤΕ GOOGLE ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ...
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ.
ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

ΝΕΜΕΣΙΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.