23 Οκτωβρίου 2021

Το Facebook θα προσλάβει 10.000 «σωστούς ανθρώπους» στην ΕΕ για να υλοποιήσει το όραμά του για το «metaverse

Το Facebook ανακοίνωσε μια μαζική εκστρατεία προσλήψεων στην ΕΕ, με σχέδια να προσλάβει 10.000 άτομα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει στην οικοδόμηση του «metaverse», ενός διασυνδεδεμένου εικονικού κόσμου όπου οι άνθρωποι θα παίζουν, θα εργάζονται και θα κάνουν αγορές.
 
«Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι της υλοποίησης του metaverse, η ανάγκη για μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης είναι μία από τις πιο πιεστικές προτεραιότητες του Facebook», ανέφερε ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο την περασμένη Κυριακή. Η ΕΕ είναι το τέλειο μέρος για να αναζητήσει κανείς τέτοιους εξειδικευμένους υπαλλήλους, καθώς «το ευρωπαϊκό ταλέντο είναι παγκόσμιο», πρόσθεσε.
 
«Η Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντική για το Facebook», επέμεινε η εταιρεία, λέγοντας ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις του μπλοκ για να «βρει τους σωστούς ανθρώπους και τις σωστές αγορές για να το προχωρήσει».  
 
Η προσπάθεια προσλήψεων θα επικεντρωθεί σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Αυτοί που θα προσληφθούν θα αναλάβουν να αναπτύξουν αυτό που το Facebook αποκαλεί «μια νέα φάση διασυνδεδεμένων εικονικών εμπειριών με τη χρήση τεχνολογιών όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα».  
 
Facebook CEO Mark Zuckerberg first shared his vision of the ‘metaverse’ in July. It is set to become a digital world where multiple people will be able to perform various interactions with each other in a fully 3D environment.  
 
Shortly after that, the company unveiled its Horizon Workrooms virtual reality app for colleagues to hold work meetings in VR, describing it as the first step toward the ‘metaverse.’  
 
Facebook isn’t the only major player in the tech market looking to create its version of a metaverse, with similar projects pursued by Microsoft, Roblox, Epic Games and other companies.  
 
Στο blogpost του, το Facebook υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ στη «διαμόρφωση των νέων κανόνων του διαδικτύου».  
 
Σε μια προφανή προσπάθεια να καλοπιάσει τις Βρυξέλλες, η εταιρεία επαίνεσε το μπλοκ επειδή «πρωτοπορεί βοηθώντας στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών αξιών όπως η ελεύθερη έκφραση, η ιδιωτικότητα, η διαφάνεια και τα δικαιώματα των ατόμων στην καθημερινή λειτουργία του διαδικτύου» και επέμεινε ότι «συμμερίζεται αυτές τις αξίες».  
 
Το Facebook αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες επικρίσεις στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Οι ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχει μονοπωλιακό επιχειρηματικό μοντέλο και χειρίζεται κακώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του – και προσπαθούν σκληρά να κάνουν τον τεχνολογικό γίγαντα να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία του μπλοκ. Η αμερικανική εταιρεία απείλησε ακόμη και να εγκαταλείψει εντελώς την ΕΕ πέρυσι, εάν επιβληθούν περιορισμοί εναντίον της.  
 
Οι νομοθέτες της ΕΕ έχουν επίσης καλέσει την καταγγέλλουσα του Facebook Φράνσις Χάουγκεν να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Νοέμβριο.  
 
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Haugen, η οποία ήταν υπεύθυνη προϊόντων της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον υποεπιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, κατηγορώντας το Facebook ότι δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς περιεχομένου και ότι βάζει το κέρδος πάνω από την ευημερία των χρηστών του. Ο Ζούκερμπεργκ απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ψευδές αφήγημα».  
 
Η Wall Street Journal παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά ερευνητικών εκθέσεων σχετικά με τις πρακτικές της πλατφόρμας, αποκαλύπτοντας ότι το Facebook φέρεται να επέτρεψε σε χρήστες υψηλού προφίλ να παραβιάζουν τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου και υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε κάνει εσωτερική έρευνα που διαπίστωσε ότι το Instagram είναι επιζήμιο για τη μεταλλική υγεία των έφηβων κοριτσιών.  
 
Το τελευταίο δημοσίευμα της WSJ την Κυριακή υποστήριξε ότι οι ίδιοι οι μηχανικοί του Facebook αμφέβαλλαν για την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας να αστυνομεύει το επιβλαβές περιεχόμενο.  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
πηγή: rt.com  



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ Κ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ , ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΝΑΠΕ .
ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΕΙ Ο ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ;;;
ΜΠΡΑΒΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ......
ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ Κ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΩ !!!

οικοδόμηση του «metaverse», ενός διασυνδεδεμένου εικονικού κόσμου όπου οι άνθρωποι θα παίζουν, θα εργάζονται και θα κάνουν αγορές.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.