2 Οκτωβρίου 2021

Τραμπουκισμοί στο ΕΠΑ.Λ.

Τα γεγονότα έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως όλα δείχνουν, δεν ξεκίνησαν μέσα από το σχολείο, αλλά έξω από αυτό.
 
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
 
Δεν ξεκίνησαν από μαθητές του σχολείου, αλλά από εξωσχολικούς ενήλικες, οργανωμένους στο ΚΚΕ, οι οποίοι πήγαν έξω από το σχολείο, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, για να κάνουν τη γνωστή κατήχηση. Εδώ και δεκαετίες το ΚΚΕ πιστεύει ότι τα σχολεία είναι ο χώρος όπου θα στρατολογήσουν τα ανήλικα και θα τα κάνουν στρατιωτάκια τους. Το ίδιο πιστεύει και για τα Πανεπιστήμια, όπου στήνει τα μέλη του αξημέρωτα στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους, για να τσιμπήσουν κανέναν άμαθο πρωτοετή και να τον κάνουν πρόθυμο αφισοκολλητή. Η πίεση που ασκούν οι κάθε είδους ινστρούκτορες είναι ασφυκτική. Και αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς εννοείται πως είσαι φασίστας. 
 
Όταν λοιπόν πήγαν οι οπαδοί του ΚΚΕ να μοιράσουν φυλλάδια για ένα σωρό αρλούμπες, καθώς έχουν μείνει και στο 1917, κάποιοι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν. Θεώρησαν λοιπόν οι σύντροφοι πολύ λογικό να καλέσουν «αντιφασιστική» συγκέντρωση και να πάνε να πολιορκήσουν το σχολείο παρέα με τους αντιφάδες. Εμφανίστηκαν λοιπόν τύποι με κράνη και στειλιάρια και άρχισαν να προκαλούν, να εξυβρίζουν και να ουρλιάζουν έξω από το σχολείο. Οταν βγήκε μία ομάδα μαθητών από μέσα και τους πήρε στο κυνήγι, έβαλαν μπροστά το δεύτερο μέρος του προγράμματος, που ονομάζεται προπαγάνδα στα ΜΜΕ. 
 
Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας τη δημοσιογραφία την ασκεί κατά κύριο λόγο η αριστερά σε διάφορες μορφές: διανοούμενου, εκδότη, συντάκτη, δημοσιογράφου. Είναι λογικό λοιπόν, ενώ όλα τα βίντεο έδειχναν ποιοι είχαν τα κοντάρια και ήταν με κράνη, ποιοι τραμπούκιζαν έξω από το σχολείο και ποιοι προκαλούσαν μαθητές, οι «δημοσιογράφοι» να έχουν επιλεκτική όραση και να μη βλέπουν τίποτα από αυτά. 
 
Αντιθέτως είχαν πολύ ανατριχιάσει με τη συμπεριφορά των μαθητών που αφενός δεν έκατσαν να τους δείρουν, αφετέρου πήραν στο κυνήγι τους πολιορκητές του σχολείου. Το θέμα είναι ότι οι μαθητές ήταν στο σχολείο τους. Και το σχολείο δεν δέχεται μαθητές αναλόγως των πολιτικών τους φρονημάτων. Δέχεται όλα τα παιδιά. Αυτοί που δεν είχαν καμία δουλειά εκεί ήταν οι τραμπούκοι με τις κόκκινες σημαίες, οι δήθεν φοιτητές, οι μαντράχαλοι, που αγανάκτησαν με τους «φασίστες» μαθητές, γιατί προφανώς θέλουν την αποκλειστικότητα στους τραμπουκισμούς. 
 
Τα ΕΠΑΛ έχουν παιδιά του μεροκάματου. Πολλά πηγαίνουν σχολείο και δουλεύουν συγχρόνως. Το «προλεταριάτο» δεν έχει απλά γυρίσει την πλάτη στο ΚΚΕ. Του ρίχνει και φάπες. Αυτοί που υπερασπίστηκαν τους συντρόφους του ΚΚΕ και τα κοντάρια τους ήταν οι γνωστοί αστοί. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες. 
 
Μας μπερδέψατε πάλι, σύντροφοι! 
 
Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
 Share

1 σχόλιο:

δον κιx ο τις είπε...

...εξ αριστερών κι εκ δεξιών

-τουλάχιστον-

επιτίθενται πάντα οι πονηροί λογισμοί στον άνθρωπο...


μήπως τώρα λοιπόν,
που η...παλιά καλή πόλωση(!)
υπάρχει μονο στά κεφάλια
τών υπερηλίκων...

μιά σειρά νέων πολώσεων
θα πρέπει να διχάσουν την αγέλη
που έχει μάθει να σκέπτεται μόνο το...

τι φάγωμεν... τι πίωμεν...

κι εχει το βλέμμα πάντοτε
στραμμένο στή γή...

έχοντας απωλέσει την ανθρώπινη
υπόστασή της...

εκπαιδευμένη στον ουμανιστικό διασκοτισμό με τόσους κόπους και βάσανα

και θ ε λ η μ α τ ι κ ά
παραδομένη στο σκοτάδι
τού τάχα υπερανθρωπισμού
(τού θείου Νίτσε)

που ήδη μας κέρασε
π λ ο ύ σ ι α
τους πικρούς του καρπούς
μιάς αγχώδους ευμάρειας

και τώρα πιά
υπόσχεται στους νεαρούς
ταλαίπωρους βλαστούς μας

τον μ ε τ α ν θ ρ ω π ι σ μ ό ...

...

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ....

η αγέλη... κοιμάται...
...
κι ονειρεύεται αλλαγές
ξεσηκωμους κι επαναστάσεις...
...
σκασμός λοιπόν...
το δικαίωμα...στην
μαζική υποταγή...
αριστερά ή δεξιά...
είναι ιερό
κι αδιαπραγμάτευτο...!
Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.