18 Οκτωβρίου 2021

Αναμένονται …. Αντιδράσεις

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Η προηγούμενη (συν) Κυβέρνηση ήταν ένα υβρίδιο (…δημοκρατικό πάντως). Μια εξουσία /διακυβέρνηση από δύο εταίρους που ανήκουν στα άκρα (περίπου;) του πολιτικοκομματικού φάσματος. Προφανείς οι λόγοι της συνεργασίας. Οι ΑΝΕΛ δεν εναντιώθηκαν, δεν εμπόδισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει στην –κατ’ εμέ- επαίσχυντη και κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα ,από τα πλέον υπεύθυνα χείλη του κου Αρχηγού των ΑΝΕΛ πληροφορούμαστε πως (ο ίδιος) ήθελε να ρίξει την Κυβέρνηση προκειμένου να μην λάβει χώρα η συμφωνία, αλλά δεν μπορούσε επειδή ΟΛΟΙ(!!!) οι Βουλευτές του είχαν εξαγοραστεί /χρηματιστεί!!!.  
 
Εδώ ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα:  
 
1. Πως και γιατί εξαγοράζεται κάποιος … ενδοεταιρικά;
 
2. Τα Κόμματα στην Ελλάδα είναι εξόχως αρχηγικά. Βαρύνει και επιβάλλεται η γνώμη /απόφαση του κάθε αρχηγού. Αν λοιπόν ο Συνκυβερνήτης /Αντιπρόεδρος πράγματι διαφωνούσε και το εννοούσε θα έπρεπε να αποτρέψει το εθνικό ολίσθημα (sic) του ΣΥΡΙΖΑ παραιτούμενος.  
 
Είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι Βουλευτές του θα τον ακολουθούσαν. Αλλά και αν αυτό δεν συνέβαινε, οι κραδασμοί από την δική του παραίτηση, θα δημιουργούσαν αλυσιδωτές αποτρεπτικές αντιδράσεις. Δυστυχώς έχασε την ευκαιρία μιας προσωπικής εθνικής προσφοράς.  
 
3. Φαντάζομαι πως κάθε άνθρωπος (οι πολιτικοί δεν εξαιρούνται) ο οποίος διαθέτει ευθιξία και αξιοπρέπεια δεν γίνεται να ανεχθεί βάναυση μείωση της προσωπικότητάς του.  
 
Τι θα πράξουν, πως θα αντιδράσουν οι τέως Βουλευτές και Υπουργοί των ΑΝΕΛ;  
 
Θα σιωπήσουν, θα το «καταπιούν» ή θα αντιδράσουν σε όσα βαρύτατα και προσβλητικά τους κατηγόρησε ο τέως Αρχηγός τους; Το ζήτημα που ανακύπτει είναι μείζονος σημασίας. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Έχουν άραγε τόσο πολύ διαφθαρεί οι πολιτικοί μας που χρηματίζονται όχι μόνον από άλλους – «εξωτερικούς» - παράγοντες , αλλά ακόμη και από -«εσωτερικούς» συνεταίρους, και μάλιστα για εθνικά θέματα; Είναι δυνατόν; Εκεί φθάσανε; Και ποια είναι η Αλήθεια; Λέει την αλήθεια ο κος Αρχηγός τους ή απλώς τους συκοφαντεί για να διασώσει τον εαυτό του – ή και να απαλλαγεί από τις τύψεις του που δεν εμπόδισε την απαράδεκτη –και για εκείνον – συμφωνία;. Ό, τι και αν τελικά αποδειχθεί (αν φυσικά … αποδειχθεί) ένα είναι βέβαιο: Η έμμεση έστω συνευθύνη του για την Εθνοβόρο Συμφωνία των Πρεσπών, δεν πρόκειται να παραγραφεί /διαγραφεί.  
 
4. Πως θα αντιδράσει ο («διεφθαρμένος»;) ΣΥΡΙΖΑ που χρηματίζει και εξαγοράζει; Πως θα υπερασπιστεί το περιβόητο «ηθικό του πλεονέκτημα»; Με σιωπή, μέσω Ζάεφ ή μήπως με δημοσιοποίηση της επιστολής Κοτζιά, στον τότε Πρωθυπουργό;  
 
ΥΓ Δεν έχω τίποτα με την Δημοκρατία. Αισθάνομαι όμως αποστροφή με την μετάλλαξη /κλώνο/ παραλλαγή /κακέκτυπο της το ΚΔΠ=Κοινοβουλευτικό Δημοκρατικό Πολίτευμα όπως το κατάντησαν (!...) τα κόμματα. Τον Κομματισμό!  
 
Οι συνέπειες που πληρώνουμε, ο υβριδισμός που παρατηρείται, το υβρεολόγιο εντός και εκτός του Κυνοβουλίου και οι (εκ των υστέρων πάντοτε) αλληλοκατηγορίες των πάλαι ποτέ «ερωτευμένων», τα κομματικά αλισβερίσια και οι παρά φύση ευκαιριακές συμμαχίες, καθώς και οι διαφθοροδιαπλοκές με μιντιακούς και οικονομικούς παράγοντες, έχουν οδυνηρές συνέπειες. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον επί της … «δημοκρατικής» οθόνης …. Το γνωστό «Άρτος και θέαμα» παρέχεται αφειδώς από τα καθεστώτα: Βασιλείες, Τυραννίες, Δημοκρατικές καρυκατούρες.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.