22 Οκτωβρίου 2021

Εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία επιδεικνύειτε κύριοι της συνδιοίκησης του Δήμου Κατερίνης!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού 
Ethnikosagwn.blogspot.com 
Email:theofanis28@gmail.com 
https://www.facebook.com/theofanis.gkatzhs 
 
Κατερίνη, 22-10-2021 
 
Kύριοι της συνδιοίκησης του Δήμου Κατερίνης, είναι πλέον πασιφανές σε όλους τους δημότες ότι έχετε χάσει τη μάχης της καθημερινότητας καθότι είναι εμφανής η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Κατερίνης (π.χ. ορυμαγδός από λακκούβες στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια, κάκιστη ποιότητα παροχής νερού στον Κορινό) και του αστικού τοπίου της Κατερίνη! 
 
Δεν αναφέρομαι προς το παρόν, στην πλήρη αναντιστοιχία που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος ότι υφίσταται μεταξύ των προεκλογικών λεγομένων σας με αυτά που πράττετε και αφορούν και θέματα χρηστής διοίκησης (π.χ. πανσπερμία απευθείας αναθέσεων), είναι θέμα ενός άλλου άρθρου μου στο μέλλον! Δώσαμε πίστωση χρόνου δυο χρόνια και για να δούμε τα πεπραγμένα σας, αλλά, δυστυχώς, βαδίζετε από το κακό στο χειρότερο!  
 
Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι που λέει κι ο θυμόσοφος ελληνικός λαός! Επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος στην κριτική που ασκώ παραδέχομαι, ότι πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις σε κάποια ζητήματα (π.χ. αναβάθμιση βιβλιοθήκης κέντρου Εκάβης και Α κοιμητηρίου της Αγίας Αικατερίνης), αλλά το συνολικό έργο σας, κατά γενική ομολογία, κρίνεται αποτυχημένο έως τώρα. Τελευταίο ανδραγάθημα της συνδιοικήσης Κουκοδήμου- Νταντάμη είναι η υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, καθόσον η περιοχή του Δήμου Κατερίνης, στερήθηκε τις 5 από τις 6 γαλάζιες σημαίες που είχαν οι ακτές της ακτών της λόγω μη τήρησης των κριτηρίων που απαιτούνται!  
 
Τα κριτήρια αυτά είναι τα εξής:  
 
1. παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες,  
2. καθαριότητα,  
3. ορθή πληροφόρηση,  
4. ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και  
5. προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.  
 
Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις!  
 
Πρωτοφανές φιάσκο αν μη τι άλλο! Η συνδιοίκηση της ‘Eκκίνησης’ και ‘Ανανέωσης Τώρα’ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! 
 
Έτσι υποστήριξε, ανερυθρίαστα, ότι λόγω του νέου Προεδρικού διατάγματος δεν μπόρεσε να προσλάβει ναυαγοσώστες αγνοώντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων Δήμων της χώρας μας και μάλιστα κάποιων - που έχουν αρκετές μεγαλύτερες ανάγκες για ναυαγοσώστες από ότι ο Δήμος μας - δεν είχαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα. Επίσης, λησμόνησε ότι αυτό είναι μόνο ένα από τα υπόλοιπα κριτήρια για να λάβει μια ακτή γαλάζια σημαία! 
 
Ερωτάμε λοιπόν τα υπόλοιπα κριτήρια η συνδιοίκηση τα είχε καλύψει;  
 
Ένα από αυτά είναι η πληροφόρηση για σειρά ζητημάτων που πρέπει να διατίθεται στους επισκέπτες και τους λουόμενους. Διερωτώμαι λοιπόν υφίστανται τουριστικά περίπτερα στις περιοχές που αφαιρέθηκε η γαλάζια σημαία; Η απάντηση είναι αρνητική. Ειρήσθω εν παρόδω, δεν υφίσταται γραφείο τουρισμού στο Δήμο που να είναι επανδρωμένο με εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες (εκπόνηση, εφαρμογή, παρακολούθηση και ανατροφοδότηση πλάνου τουριστικής ανάπτυξης με στόχευση στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού) σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πόλης! Δηλαδή πρόκειται για μια άνευ προηγούμενου δυσφήμηση των ακτών μας και κατ΄επέκταση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας καθότι το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις! Για του λόγου το αληθές το εν λόγω ζήτημα ζήτημα παρουσιάστηκε από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (βλέπε ενδεικτικά https://www.star.gr/eidiseis/ellada/552587/galazies-shmaies-2021-15-paralies-exasan-ton titlo, https://www.kathimerini.gr/society/561455938/afaireitai-i-galazia-simaia-apo-15-ellinikes-aktes).  
 
Το πόσο μεγάλου μεγέθους ήταν το παραπάνω φιάσκο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Δήμος της Κατερίνης ήταν ο ένας από τους 7 πανελληνίως που αφαιρέθηκαν οι γαλάζιες σημαίες από τις ακτές και μάλιστα λαμβάνει την πρώτη θέση, με δεύτερη κατά σειρά το Δήμο Κέας με 3 ακτές, στις περισσότερες αφαιρεθείσες γαλάζιες σημαίες από τις ακτές σε πανελλήνιο επίπεδο! Αυτό αποτελεί πραγματικά κρίμα για την περιοχή μας! Η συνδιοίκηση του Δήμου μας αντί να φροντίσει να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας, ώστε να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές και παράλληλα να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, το απαξιώνει σε μέγιστο βαθμό!  
 
Οι ευθύνες λοιπόν βαραίνουν τη σημερινή συνδιοίκηση που επέδειξε μέγιστη προχειρότητα και εγκληματική αβλεψία στο παρόν ζήτημα και που δυστυχώς δεν διαθέτει οργανωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης!!  
 
Κύριοι της συνδιοίκησης δεχτείτε την κριτική μου που είναι καλοπροαίρετη με σκοπό να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών και να αναπτυχθεί ο τόπος μας! 
 
Ακόμη, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, δυστυχώς, η εν γένει συμπεριφορά του δημάρχου που ρέπει προς την αλαζονεία και αυθάδεια! Για του λόγου το αληθές ο κ. Κουκοδήμος σε παλιότερο δημοτικό συμβούλιο χρησιμοποίησε πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης που του ασκούσε δίκαιη κριτική πάνω στα πεπεραγμένα του, οι οποίες δε συνάδουν δε συνάδουν με το αξίωμα του δημάρχου και δείχνουν έλλειψη σεβασμού τόσο για τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όσο και προς τους συμπολίτες το!  
 
Επιπλέον, ο κ. Κουκοδήμος φαίνεται, μερικές φορές, ότι δρα σαν πειθήνιο όργανο και εντολοδόχος του Μητσοτάκη αγνοώντας ότι είναι πλέον δήμαρχος της Κατερίνης και όχι βουλευτής της ΝΔ και κύριο μέλημά του πρέπει να είναι η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών του δήμου και όχι τα μικροκομματικά συμφέροντα! Δηλωτικό του παραπάνω ισχυρισμού μας είναι ότι στη διάρκεια παλαιότερης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου απευθυνόμενος στον επικεφαλή της παράταξης ‘Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα’ και πρώην αντιδήμαρχο κ. Λιακόπουλο είπε τα εξής: ‘κ. Λιακόπουλε γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης αυτά που ισχυρίζεστε σήμερα εδώ;
 
Επιπρόσθετα, άνευ προηγουμένου αυταρχική κίνηση ήταν η εντολή του να ξηλωθούν τα μπαγκάκια από την κεντρική πλατεία και το Δημοτικό πάρκο της Κατερίνης κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού! 
 
Κύριοι Κουκοδήμο και Νταντάμη, καθώς και υπόλοιποι κύριοι της συνδιοίκησης κάντε αυτοκριτική, αναλογιστείτε τι έχετε πράξει λάθος στην έως τώρα διακυβέρνησή σας και μην προσπαθείτε να αποποιηθείτε τις ευθύνες των πράξεών σας ψάχνοντας να βρείτε άλλοθι κατηγορώντας την προηγούμενη διοίκηση που κρίθηκε για τα σημαντικά ελαττώματά της στις δημοτικές εκλογές του 2019! Εν κατακλείδι αλλάξτε μυαλά και ρότα, για το καλό των δημοτών, αλλιώς τα επίχειρα της πολιτικής σας θα είναι γιγαντιαία!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.