22 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

21.10.2021
 
Κον Νίκο Αναστασιάδη
Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Προεδρικό Μέγαρο 
Κύριε Πρόεδρε, 
 
«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ» 
 
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας κληρονόμησαν το πιο πάνω γνωμικό, προειδοποιώντας μας ότι, το να κάνει κάποιος δύο φορές το ίδιο λάθος δείχνει έλλειψη σύνεσης. 
 
Λυπούμαστε κύριε Πρόεδρε να παρατηρήσουμε ότι εσείς, όχι «δίς», αλλά κατεπανάληψη ενεργείτε στη βάση λανθασμένης πολιτικής στο Κυπριακό, την οποία υπαγορεύει η Βρετανική Διπλωματία, με σοβαρές τις συνέπειες για το Κράτος και το Λαό μας. Εντοπίζουμε αυτό το γεγονός να επαναλαμβάνεται με την αντιμετώπιση των νέων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και την Κυπριακή ΑΟΖ. Αντί της αντίδρασης που επιβάλλει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, επαναλαμβάνετε ανεδαφικές Διπλωματικές ενέργειες προς διάφορες χώρες, αντιπροσωπείες, κ.λ.π.. Αποφεύγετε συνειδητά την κατάθεση επίσημης προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ρητή απαίτηση την εφαρμογή των Ψηφισμάτων του, για το Βαρώσι, τα οποία τυγχάνει να είναι ευθυγραμμισμένα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Αυτή η αναγκαία προσφυγή για το Βαρώσι έπρεπε να είχε κατατεθεί 10 φορές μέχρι τώρα, χωρίς να φοβάστε το βέτο. Ακόμη και με Βέτο, θα προβαλλόταν σημαντική πίεση πάνω στις χώρες που θα προβάλουν Βέτο, να λειτουργήσουν αργά ή γρήγορα σύμφωνα με το Δίκαιο. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο είναι που οι διάφοροι συμβουλάτορες σας, σας παρασύρουν να μην προσφεύγετε στο Διεθνή Οργανισμό.  
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΩΣΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
 
Άμεση προσφυγή όπως επιβάλλει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, θα αποδώσει αντίκρισμα και στην πρόσφατα ακολουθούμενη τακτική σας να «μαστιγώνετε», την Τουρκία για όσα διέπραξε στην Κύπρο από το 1974 μέχρι σήμερα και διαπράττει στην Κυπριακή ΑΟΖ. Π.χ. Ομιλία σας στη φετινή Γενική Συνέλευση και προχθές μετά την τριμερή στην Αθήνα. Ρητορεία σε ομιλίες δεν μετρά. Μετρούν όμως συγκεκριμένες και σταθμισμένες πολιτικές πράξεις και ενέργειες. 
 
Η Τουρκία προχωρεί σταθερά στην υλοποίηση των στρατηγικών σχεδιασμών της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας χωρίς να αντιμετωπίζει καθόλου αντίσταση. Αντίθετα με την πολιτική διαχείριση που κάνετε στο Κυπριακό της απλώνετε κόκκινο χαλί να συνεχίζει απερίσπαστη μέχρι να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς της.  
 
Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε στρατιωτικά να αποκαταστήσουμε τα Δίκαιά μας που παραβιάσθηκαν και παραβιάζονται από την Τουρκία. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΏΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΘΈΝΤΩΝ Δικαιωμάτων μας, με έντονη, μάλιστα, Διπλωματική δραστηριότητα, στη βάση αρχών και των προνοιών της Διεθνούς Νομιμότητας. Θυμίζουμε ότι στο προοίμιο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ αναφέρεται ότι το Διεθνές Δίκαιο και η ύπαρξη του ίδιου του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στοχεύουν στην προστασία των αδυνάτων Κρατών από την αυθαιρεσία των Μεγάλων Δυνάμεων. 
 
Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι για να ενεργήσετε όπως το εισηγούμαστε, κάτι που το επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, πρέπει να απαλλαγείτε από τα δεσμά της Βρετανικής Διπλωματίας που σας κρατούν καθηλωμένους στον απαράδεκτο συμβιβασμό για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ. Αυτά τα δεσμά, σας επέβαλαν να πετάξετε το Διεθνές Δίκαιο και όλα τα επιχειρήματα που πηγάζουν από αυτό, στον κάλαθο των αχρήστων και να μετατραπείτε σε συνηγόρους της Τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό. Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά, την ακολουθούμενη πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό.  
 
Επανατοποθέτηση λοιπόν, του Κυπριακού, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση, επιβάλλεται, ώστε να αξιοποιήσουμε «επιχειρησιακά» τα επιχειρήματα και το «μαστίγιο» του Διεθνούς Δικαίου. 
 
Με εκτίμηση 
 
Για το Σωματείο 
 
Ιωάννης Σιεκέρσαββας 
 
Πρόεδρος 
 
Κοιν. Νίκο Χριστοδουλίδη- Υπουργό Εξωτερικών 
Κοιν. Κυρίους, Αβέρωφ Νεοφύτου-Πρόεδρο ΔΗΣΥ, Στέφανο Στεφάνου-Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ, Νικόλα Παπαδόπουλο-Πρόεδρο ΔΗΚΟ, Μαρίνο Σιζόπουλλο-Πρόεδρο ΕΔΕΚ, Χρίστο Χρίστου-Πρόεδρο ΕΛΑΜ, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου-Προεδρο ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Μάριο Καρογιάν-Προεδρο ΔΗΠΑ. 
 
-Το περιεχόμενο της επιστολής αφορά και εσάς ως συν-διαχειριστές της τύχης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας και σας καλούμε να συμβάλετε στην υλοποίηση των εισηγήσεων μας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.