17 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΛΛΙΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ΠΑΡΑ ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Η Τουρκία με τον πληθυσμιακό της όγκο των 93 εκατ και το αυξητικό της δημογραφικό πλεονέκτημα έναντι της πληθυσμιακής συρρίκνωσης της πατρίδος μας επιδιώκει να μας διαμελίσει και στην καλύτερη περίπτωση να μας «φινλανδοποιήσει» χωρίς πόλεμο. Πέραν των πλεονεκτημάτων τούτων έχει υπέρ αυτής και τις μεταναστευτικές ροές ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνων που ζουν στην χώρα μας, τους οποίους μπορεί να εργαλειοποιήσει όπως έκανε στον Εβρο.
 
Τους κατακτητικούς σκοπούς της δεν τους κρύβει άλλωστε με την νεο-Οθωμανική ιδεολογία και ρητορική της διότι αισθάνεται τόσο ισχυρή και ασφαλής ώστε δεν φοβάται πλέον καμιά χώρα, ακόμη και τις υπερδυνάμεις πολλώ δε μάλλον τον «παλιοκαφενέ» ΟΗΕ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον απεδύθη στην κούρσα της δημιουργίας εγχώριας εξοπλιστικής βάσεως ώστε να γίνει αυτάρκης περιφερειακή δύναμη ανεξάρτητη από τον ξένο παράγοντα. Ως τώρα δε το πέτυχε σε σημαντικό βαθμό.
 
Το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος στα 200 χρόνια της ύπαρξης του ποτέ δεν το δέχθηκε σαν ίσος προς ίσον αλλά πάντα σαν υποδεέστερο. Όμως με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και έπρεπε να μας είχε αφυπνίσει. Ωστόσο, το ανίκανο και πλαδαρό πολιτικό μας σύστημα δεν πήρε το μήνυμα. Επρεπε δε να περάσει μισός σχεδόν αιώνας για να το καταλάβει. 
 
Ευτυχώς, η παρούσα κυβέρνησή βρίσκεται στον σωστό δρόμο από πλευράς ενισχύσεως των Ε.Δ και συσφίξεως των συμμαχιών μας, ιδιαίτερα με τις δύο πυρηνικές δυνάμεις (ΗΠΑ και Γαλλία). Η Τουρκία διαχρονικά σέβεται μόνο τη δύναμη των όπλων. Και όπως μας δίδαξε το κράτος του Ισραήλ που και αυτό αισθάνεται απειλή από το Ιράν και τώρα και από την Τουρκία, φρόντισε παράλληλα με την ανάπτυξη ισχυρότατων ενόπλων δυνάμεων να έχει στο οπλοστάσιο του και 200 περίπου Πυρηνικά Οπλα. Χωρίς αυτά ίσως να μην υπήρχε σήμερα στο χάρτη το Ισραήλ. Αυτά επενεργούν σαν αποτρεπτικός παράγων έναντι υπέρτερων εχθρικών δυνάμεων. 
 
Επομένως μήπως ήλθε η ώρα να φτιάξουμε και εμείς Πυρηνικό Σταθμό, όπως κάνει η γείτων στο Ακούγιου ώστε να μην αιφνιδιαστούμε και πάλι; 
 
Ασφαλώς, η Τουρκία μέσω της οποίας διέρχονται αρκετοί ενεργειακοί αγωγοί δεν φτιάχνει το πυρηνικό εργοστάσιο μόνο για την ενεργειακή της επάρκεια. Πεντακόσιοι επιστήμονες και τεχνικοί που εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία όταν πάρουν την εντολή θα προχωρήσουν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων όπως προσπαθεί να κάνει το Ιράν. 
 
Καιρός λοιπόν να σκεφτούν οι αρμόδιοι το θέμα τούτο γιατί πολύ σύντομα θα μας απασχολεί σαν το μείζον πρόβλημα. 
Κάλλιον Προμηθείς παρά Επιμηθείς!! 
 
Αμφικτύων 
17/10/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.