6 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ «ΠΛΟΙΟ» ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Ενα σύστημα για να είναι ομαλό και σταθερό πρέπει να είναι ισορροπημένο. Το ίδιο ισχύει και για ένα πλοία. Για να πλέει ομαλά και να μην κινδυνεύει να ανατραπεί σε μια τρικυμία πρέπει να ισορροπεί και να μην γέρνει σαν τα Γερμανικά υποβρύχια πριν αποκαταστήσουν την ευστάθεια τους οι Έλληνες τεχνικοί.
 
Και για να εισέλθω στο φλέγον θέμα διαγραφής Μπογδάνου, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει τραβήξει το Δεξιό κόμμα της Ν.Δ του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κέντρο και το έκανε Κέντρο- Δεξιά. Ουσιαστικά, είναι δύο κόμματα σε ένα κέλυφος, δηλαδή το πρώην Καραμανλικό δεξιό κόμμα και το πρώην Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου.  
 
Η μετατόπιση αυτή του Κυρ.Μητσοτάκη διεμβόλισε το Κεντροαριστερό Κόμμα του Πασόκ. Τούτο διέλυσαν πρώτα η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν η «Ν.Δ». Εξ άλλου η Κυβέρνηση Σαμαρά διέλυσε τη Χρυσή Αυγή για να μην έχει αντίπαλο στις εκλογές. Η δολοφονία Φύσσα ήταν μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία. 
 
Η διάλυση του Ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής άφησε ελεύθερο το χώρο στην Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα και στο Κομμουνιστικό Κόμμα τα οποία κυριολεκτικά αλωνίζουν χωρίς αντίπαλο και δεξιό και ακροδεξιό δέος. Ομως κάθε κυβέρνηση όσο καλή και να είναι στο διάβα του χρόνου φθείρεται και ένα μέρος των ψηφοφόρων αποκαρδιώνεται και μετακινείται σε άλλο χώρο. Το παράδοξο στη χώρα μας είναι ότι πέραν της Ν.Δ δεν υφίσταται άλλος χώρος υποδοχής των αντιφρονούντων δεξιών, οι οποίοι ποτέ δεν θα πήγαιναν στην Αριστερά και στο ΚΚΕ.
 
Όταν όμως μιά σεβαστή μερίδα της κοινής γνώμης και μάλιστα νέοι δεν αντιπροσωπεύονται πολιτικά στο Κοινοβούλιο είναι φυσικό να ενεργούν εκτός του πολιτικού συστήματος και οι ακραίοι να δίνουν το παρόν με βίαιες και έκνομες πράξεις σαν αυτές της Θεσσαλονίκης που έρχονται σε αντίθεση προς το Σύνταγμα και τους νόμους του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 
 
Το φαινόμενο τούτο είναι πανευρωπαϊκό και η κυριότερες αιτίες του είναι:  
 
1/ Η αύξηση της ανεργίας στους νέους  
2/ Η πανδημία του κορωνοιού και η επιβολή αναγκαστικών μέτρων που βρίσκονται στα όρια του Συντάγματος  
3/ Η εισροή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και η έλλειψη ενιαίας πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Ε.Ε κ.α  
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να αναμένουμε κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων στο μέλλον, διασπάσεις κομμάτων και αποσκιρτήσεις βουλευτών της Ν.Δ και μία πανευρωπαϊκή διχαστική αστάθεια και βία. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Οσο γρηγορότερα το αντιληφθεί το πολιτικό μας σύστημα τόσο το καλύτερο . Και να μην υπήρχε Δεξιά τώρα είναι εκ των ων ουκ άνευ να δημιουργηθεί γιατί αργότερα φοβάμαι θα γίνει αναγκαία εκ των πραγμάτων η ύπαρξη και της «καταραμένης» Ακροδεξιάς.
 
Αμφικτύων  
5/10/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.