22 Οκτωβρίου 2021

Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων… συνεχίζονται …

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά με αποσπάσματα από διεθνείς πηγές και ιστορικά βιβλία του ιδίου, με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια.
 
Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)
 
*Αυτές οι χώρες, που εμπόδισαν τους εγκληματίες ΝΑΖΙ Γερμανούς φίλους και συμμάχους της Τουρκίας, να καθυποτάξουν τους ελεύθερους λαούς και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα αίματος, που νωπό είναι ακόμη και αχνίζει. Ας αφεθεί λοιπόν η τύχη του κόσμου στα χέρια της Τουρκίας … 
 
Η Τουρκία πλέον με την ανοχή των συμμάχων έσπασε και το χτένι και την χτένα … Παραβιάζει κανονισμούς του ΝΑΤΟ, εισβάλλει σε ξένες χώρες, κατασφάζει αμάχους, εξαφανίζει Χριστιανικές μειονότητες στην Μ. Ασία, εισβάλλει στην Ελληνική Κύπρο το 1974 και δολοφονεί 5000 αμάχους (1619 αγνοούμενοι), εκτοπίζει 300000 γηγενείς Κυπρίους, εγκλωβίζει 30000 αμάχους, κακοποιεί 800 ομήρους γυναίκες, λεηλατεί 500 εκκλησίες, κατέχει παράνομα το 37% των Κυπριακών εδαφών, διεκδικεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη, θάλασσες και αιθέρες, που δεν της ανήκαν ποτέ, απειλεί γειτονικές χώρες, εκβιάζει την ΕΕ και διεθνή κοινότητα, ασεβεί, εξυβρίζει και προσβάλλει τους πάντες. Έχει γίνει κράτος τρομοκράτης και διεθνής ταραξίας της Μεσογείου και όλοι σωπαίνουν ένοχα …
 
Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος. Όμηρος. 
(Με τους κακούς η συστολή δεν ωφελεί σε τίποτα. Επειδή η σιωπή είναι σύμμαχος αυτού που μιλάει.) 
 
Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά. Δημόκριτος 
(Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται.) 
 
Στο δια ταύτα προς υπενθύμιση μνήμης και ιστορίας, ολίγα ενδεικτικά συμπυκνωμένα, αποσπασματικά πιο κάτω και ας εξαχθούν αυτονόητα συμπεράσματα. Στις 25 Φεβρουαρίου 1945: Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στην ανύπαρκτη πλέον Γερμανία πρώην σύμμαχο της, που ηττήθηκε «από μια χούφτα συμμάχων χωρών …» 
 
Το τραγελαφικό, μετά τις συμφωνίες συμμαχίας Τουρκίας – Γερμανίας και αφού ο πόλεμος είχε κριθεί και ο γερμανικός στρατός σχεδόν στο σύνολο του συνθηκολόγησε, η Τουρκία κηρύσσει «ακήρυχτο» πόλεμο στους ΝΑΖΙ φίλους της, που ήδη έπνεαν τα λοίσθια … και ήταν εγκλωβισμένοι στο Βερολίνο …. 
 
Ο Τσώρτσιλ είχε δώσει τελεσίγραφο στους Τούρκους όπως εισέλθουν στον πόλεμο παρά το πλευρό των συμμάχων ( πιο κάτω) μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 1944 και τον αγνόησαν επιδεικτικά … μέχρι και την 25η Φεβρουαρίου 1945, που όταν ήδη έληγε νικηφόρα ο πόλεμος υπέρ των συμμάχων, πρόδωσε την σύμμαχο της Γερμανία και «μπήκε» ( από πού δεν ξέρω) στον πόλεμο χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα, αφού το 90% του Γερμανικού στρατού παραδόθηκε …Και αλώβητη βγήκε, ζητώντας και παράσημα … Αχ μπαμπέσηδες Τούρκοι να είχαμε την πονηριά σας …..ΦΕΥ! 
 
Οι πιέσεις προς την Τουρκία (όπως π.χ. για την παραχώρηση αεροδρομίων και διευκολύνσεων στους Συμμάχους), συνεχίζονταν. 
 
Ο Ίντεν συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Μενεμετζίογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους (5-7/11/1943). Μετά το τέλος των συνομιλιών τηλεγράφησε στον Τσώρτσιλ
 «Τα επιχειρήματα μου ήταν ελάχιστα αποτελεσματικά δεδομένου ότι τόσο ο (Τούρκος) Υπουργός Εξωτερικών όσο και ο γ.γ. (τον ΥΠΕΞ) Ατσικαλίν, εφαίνοντο να είναι ιδιαίτερα κουφοί. Όταν αναγκάσθηκα τελικώς να στραφώ προς έναν νεότερο (Τούρκο) αξιωματούχο παρουσίασε και αυτός την ίδια δυσκολία να ακούσει ό, τι του έλεγα. Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο κουφός όσο ένας Τούρκος που δεν θέλει να πεισθεί». Παρά τις έμμεσες απειλές του Ίντεν, οι φιλογερμανοί Τούρκοι, παρέμειναν ακλόνητοι και δεν «μπήκαν» στον πόλεμο. Στη διάσκεψη της Τεχεράνης, μεταξύ Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και Στάλιν (28/11-1/12/1943), ο Βρετανός ηγέτης έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της εισόδου της Τουρκίας στον πόλεμο. Ο Ρούσβελτ αντιδρούσε, θέτοντας ως βασικό στόχο την απόβαση στην Νορμανδία. Ο Τσώρτσιλ συναντήθηκε με τον Ινονού στο Κάιρο, στις 4/12/1943, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 
 
Στα απομνημονεύματά του, γράφει: 
«Όταν ζητούσαμε από τους Τούρκους να δώσουν μια ευρύτερη ερμηνεία στην ουδετερότητά τους, παραχωρώντας τις αεροπορικές τους βάσεις απαντούσαν: 
«Α, όχι! Δεν δεχόμαστε να παίξουμε παθητικό ρόλο». 
Όταν πάλι τους ζητούσαμε να μπουν αποφασιστικά στον πόλεμο, αναφωνούσαν: «Α, όχι! Δεν είμαστε αρκετά εξοπλισμένοι». * 
 
Ο Τσώρτσιλ, έδωσε στους Τούρκους ως καταληκτική ημερομηνία για την είσοδό τους στον πόλεμο, την 15η Φεβρουαρίου 1944. 
Ο Μενεμετζίογλου, ενημέρωσε λεπτομερώς τον φίλο Γερμανό πρέσβη φον Πάπεν (!) για τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Καΐρου και την αρνητική στάση της Τουρκίας έναντι των συμμάχων….και έλαβε εύσημα. 
 
Ολίγα λοιπόν και ενδεικτικά, για την προδοτική στάση της Τουρκίας, έναντι των συμμάχων και υπέρ των Γερμανών, εξ ου και η αυτονόητη «συμπάθεια» της φροϋλάιν Μέρκελ, προς αυτούς μέχρι σήμερα…, αλλά και και του Ερντογάν υπέρ των Γερμανών και κατά των συμμάχων πρώην και νυν…. 
 
Και στο ΑΠΠ σύμμαχος των Γερμανών και κατά των συμμάχων … 
 

Η Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας (γερμανικά: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag‎, τουρκικά: Türk-Alman Dostluk Paktı) ήταν σύμφωνο μη επίθεσης που υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, τον Φραντς φον Πάπεν και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου. Αυτή άρχισε να ισχύει την ίδια ημέρα, όταν ήδη οι σύμμαχοι άρχισαν να πολεμούν τους ΝΑΖΙ από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 …. 
 
Ο Τσώρτσιλ, που είχε συναντηθεί μυστικά με τον Ρούζβελτ στην Καζαμπλάνκα (14/1/1943), επισκέφθηκε τα Άδανα (30 και 31 Ιανουαρίου 1943), για συζητήσεις με την τουρκική ηγεσία. Η «Επιχείρηση Τόλμη» (Operation Hardihood), που συμφωνήθηκε τότε, δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη, λόγω της τουρκικής φιλογερμανικής πολιτικής. Ο Βρετανός πρέσβης στην Άγκυρα, «είχε παραιτηθεί πλέον τελείως με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς δεν ακούν ό, τι δεν θέλουν ν’ ακούσουν. (FO 371/R5366/55/44). Το δεύτερο μέτωπο που ήθελε ν’ ανοίξει ο Τσώρτσιλ στην Ευρώπη, έμεινε κλειστό.  
 
Και μιλούν και πράττουν, σήμερα οι σύμμαχοι μας και εταίροι. Και υποστηρίζουν την άπιστη τους εκδιδομένη παλλακίδα Τουρκία και προδίδουν και παραπλανούν εξαπατούν και κοροϊδεύουν τον Ελληνισμό με λόγια κούφια λαοπλάνα και ξεχνούν, ότι ευεργετήθηκαν από την Ελλάδα ανά τους αιώνες και που πάντα πιστή τους σύμμαχος ήταν…! 
 
Μη πρόσεχε φαύλη γυναικί· μέλι γαρ αποστάζει από χειλέων γυναικός πόρνης, ή προς καιρόν λιπαίνει σον φάρυγγα, ύστερον μέντοι πικρότερον χολής ευρήσεις και ηκονημένον μάλλον μαχαίρας διστόμου. Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι Ε’ 3) Μην πιστεύεις ανήθικη γυναίκα, γιατί από τα δόλια χείλη της πόρνης γυναικός στάζει μέλι, το οποίο για λίγο μόνον γλυκαίνει τον φάρυγγά σου και ύστερα θα διαπιστώσεις ότι είναι πικρότερο από χολή και πιο ακονισμένο από δίστομο μαχαίρι.  
 
Λόγω αναφοράς στον Τσώρτσιλ και περί αρνητικών αισθημάτων του, για Τουρκία, αναφέρεται… 
Και στον ΑΠΠ η Τουρκία, ήταν σύμμαχος της Γερμανίας. ΜΕΜΟ, π.χ. σφαγή Αγγλογάλλων στην Καλλιπολη, από τον πολλαπλάσιο στρατό των Οθωμανών με την συνδρομή των Γερμανών, από 15 Απριλίου 1915 – 9 Ιανουαρίου 1916 – 130,000 νεκροί και 60,000 τραυματίες. 
 
Ακόμη και κατά την διάρκεια του ΒΠΠ μέχρι το τέλος, οι Τούρκοι συνέχιζαν να υποστηρίζουν τους Γερμανούς. Οι δόλιοι λίγες βδομάδες, πριν την λήξη του πολέμου και αφού πλέον η πλάστιγγα έγειρε νικηφόρα και οριστικά υπέρ των συμμάχων …κήρυξαν τον πόλεμο κατά της ανύπαρκτης φίλης τους πλέον Γερμανίας και διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις, αφού ήδη τετελεσμένα είχε ηττηθεί και καταστραφεί! «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισσαίοι υποκριται!» 
 
Όταν ο ίδιος ο Τσώρτσιλ σε συνάντηση του στις 30-31 Ιανουαρίου 1943, με το φιλοχιτλερικό επιτελείο του Ινονού στα Άδανα, πρότεινε στους Τούρκους, να προσχωρήσουν στις συμμαχικές δυνάμεις και τουλάχιστον να μετέχουν στην επιχείρηση «Acolate», για απελευθέρωση κατεχομένων εδαφών και να διευκολύνουν τις συμμαχικές δυνάμεις κατά των Γερμανών, αυτοί ιταμά αρνήθηκαν, και συνέχισαν να κλείνουν τα Δαρδανέλια για τα συμμαχικά πλοία αφήνοντας ελεύθερα τα Γερμανικά να τα διαπλέουν, όπως και στα *γερμανικά αεροπλάνα να χρησιμοποιούν τα τουρκικά αεροδρόμια και να *προσφέρουν αφειδώς πρώτες ύλες για κατασκευή επιθετικών φονικών όπλων από τους Γερμανούς. 
 
*Μετά την ήττα της Γερμανίας «ξέμειναν» στην Τουρκία 50 ναζιστικά μαχητικά αεροπλάνα… Για του λόγου το αληθές ίδετε … 
 
Πενήντα Γερμανικά καταδιωκτικά αεροσκάφη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τύπου Focke-Wulf FW-190, που στάθμευαν στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται άθικτα θαμμένα στην Τουρκία. 
 
Τα αεροσκάφη, προϊόν συνεργασίας της Τουρκίας με τους ναζί την εποχή εκείνη, βρίσκονται θαμμένα στο παλαιό αεροδρόμιο της Καισαρείας στην κεντρική Τουρκία, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής «Σαμπάχ», που έφερε στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο επί σειρά ετών αποτελούσε κάτι σαν αστικό μύθο στη γειτονική χώρα.  
 
Τα Τουρκικά αεροδρόμια ήταν στην διάθεση των Γερμανών για βομβαρδισμούς των συμμάχων. Έγκυρες πληροφορίες του διεθνούς τύπου τότε υποστήριζαν ότι Τουρκικά και Γερμανικά αεροσκάφη συμμετείχαν στον βομβαρδισμό Ρωσικών θέσεων, αλλά και Τούρκοι στρατιωτικοί με Γερμανούς διευκόλυναν την λαθραία είσοδο στην Ρωσία Γερμανών που συμμετείχαν σε δολιοφθορές κατά των Ρώσσων, στα Ρωσσοτουρκικά σύνορα. 
 
*Πριν από αρκετά χρόνια, είχε δοθεί στη δημοσιότητα μια αποκαλυπτική έκθεση από το Τμήμα Ιστορίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφερόταν στη στάση της επίσημης Τουρκίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και απέναντι στους Εβραίους, καθώς και στον εφοδιασμό της χιτλερικής Γερμανίας από την Τουρκία με χρώμιο και άλλα μέταλλα, γεγονός που συνέβαλε στην ενίσχυση της πολεμικής μηχανής των ναζιστών. 
 
Η έκθεση αυτή συντάχθηκε υπό την εποπτεία τού τότε υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Στούαρτ Αϊζενστάτ (Stuart Eizenstat) και παρουσιάστηκε σε μια διεθνή διάσκεψη για τον ναζιστικό χρυσό που είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 1-4 Δεκεμβρίου 1997, ενώ ακολούθησε πρόσθετη ιστορική τεκμηρίωση για το ίδιο θέμα που είχε παρουσιαστεί από τις ΗΠΑ στις αρχές του 1998 και αναφερόταν στις ποσότητες του χρυσού των χιτλερικών που είχαν λάβει χώρες με φασιστικά καθεστώτα, όπως η Ισπανία του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, η Πορτογαλία του δικτάτορα Αντόνιο ντι Ολιβέιρα Σαλαζάρ, αλλά επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή. 
 
Με βάση στοιχεία της έκθεσης, που δόθηκαν από τη CIA και τα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, τα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα οι Γερμανοί τα πλήρωναν στην Τουρκία με χρυσό που έκλεβαν από τις κατακτημένες χώρες. Ενα μέρος δε του χρυσού αυτού προερχόταν από τα θύματα, κυρίως Εβραίους της ναζιστικής βαρβαρότητας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
 
Μέχρι τέλους, οι «παμπέσηδες» Τούρκοι, είχαν την ψευδαίσθηση ότι οι φίλοι τους Γερμανοί θα κέρδιζαν τον πόλεμο… και θα τους άμοιβαν για την φιλική τους στάση… Και η προσδοκούμενη αμοιβή τους; 
 
Όλα τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, μέρος Ελληνικών εδαφών, ακόμη μέχρι και Θεσσαλονίκη! Κρήτη – Κύπρο, εδάφη Βαλκανικών χωρών, Βουλγαρίας μέχρι και Ρουμανία, χώρες της ΕΣΣΔ, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, έλεγχο και επικυριαρχία της Μαύρης θάλασσας και ενδεχομένως και της Κασπίας, εδάφη της Συρίας, όπου σχεδιάζετο, από τότε η ανακήρυξη Κουρδικού Κράτους, κλπ. Δηλαδή θα αναβίωνε και πάλι η Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως τους υποσχέθηκαν οι φίλοι Γερμανοί και τον ΑΠΠ και ΒΠΠ. ΜΕΜΟ! Σημερινοί Νατοϊκοι σύμμαχοι της Τουρκίας! 
 
Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο ασύμβατο σενάριο του Γ΄ Ράιχ, που φανερώνει την αφερεγγυότητα της Τουρκίας, αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και από τους Γερμανούς …. 
 
Αν η Ελλάδα συμμαχούσε με τους ΝΑΖΙ και η Τουρκία προσχωρούσε στις δυνάμεις των συμμάχων, εφ΄ όσον η Γερμανία νικούσε, τότε τα Γερμανικά στρατεύματα θα εισέβαλλαν με τα Ελληνικά στην Τουρκία και θα την καταλάμβαναν επ΄…ωφελεία των Ελλήνων αν τυχόν συμμαχούσαν μαζί τους… Πράγματα και θαύματα..! 
 
(Ήταν το σχέδιο OPERATION GERTRUD – The German invasion of Turkey.) Βεβαίως η Ελλάδα όπως πάντα πιστή στους συμμάχους ήταν και επ΄ ουδενί θα συμμαχούσε με τον Χίτλερ, αλλά η επισφαλής συμφεροντολογική Τουρκία προσχώρησε αμέσως σαν φίλη των Γερμανών, όπως και στον ΑΠΠ σαν σύμμαχος τους. Για πρώτη φορά δεν εκτίμησε και δεν υπολόγισε σωστά τις εξελίξεις υπέρ των συμμάχων…η επισφαλής αφερέγγυος Τουρκία… 
 

Ο απόρρητος χάρτης – σενάριο, που εκπονήθηκε λίγο πριν από την έναρξη του ΒΠΠ των Γερμανών, για εισβολή στην Τουρκία σε περίπτωση, που οι Τούρκοι προσχωρούσαν στις συμμαχικές δυνάμεις. (Alfred Rosemberg – Από πολεμικά αρχεία ΒΠΠ της Σοβιετικής αντικατασκοπείας Smersh.) 
 
Αυτονόητο είναι το συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί πάντοτε είχαν υπ΄ όψιν, τον Οθωμανοτουρκικό κίνδυνο και την συμφεροντολογική επισφαλή στάση της Τουρκίας, αλλά και αυτοί την χρησιμοποιούσαν, παρ΄ όλον ότι δεν την εμπιστεύονταν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τελικά η Τουρκία με την ύπουλη της πολιτική κατάφερε, ούτε οι Γερμανοί να υλοποιήσουν τα σχέδια τους σε περίπτωση, που την θεωρούσαν εχθρική, αφού υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας, ούτε οι σύμμαχοι να πατήσουν το πόδι τους στη Τουρκία. Αλώβητη πάντα και κερδισμένη… 
 
Και η αμοιβή της Ελλάδας, που καταστράφηκε στον ΒΠΠ, από τους εισβολείς Γερμανούς, που την ισοπέδωσαν, κατέσφαξαν χιλιάδες αμάχους, καταλήστεψαν τα θησαυροφυλάκια της, τα μουσεία της και της οφείλουν τρισεκατομμύρια αποζημιώσεις παρά τις διεθνείς δικαστικές αποφάσεις, δεν απέδωσαν ποτέ ούτε ένα ευρώ;;; Ιταμά δέχεται μέχρι σήμερα επαίσχυντους εκβιασμούς, υποσκάπτεται, καταπολεμάται και προδίδεται, από τους ίδιους «φίλους, εταίρους και συμμάχους», που ποτέ δεν πρόδωσε. ΠΟΤΕ… 
 
Αντίθετα η Τουρκία, που προδίδει συνεχώς τους «συμμάχους» παρέμεινε αλώβητη χωρίς κανένα κόστος πολέμου και είναι το «χαϊδεμένο τους παιδί, η παλλακίδα τους» ΑΙΔΩΣ. Ας ανοίξουν τα μάτια επί τέλους, διότι παρωπίδες φορούν, η τυφλή διεθνής κοινότητα, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ο ΟΗΕ και οι μεγάλες δυνάμεις, που με ελαττωματική ετεροβαρή σκουριασμένη ζυγαριά ζυγίζουν…. Συμπληρώνω, ενδεικτικά διότι μύρια, άλλα πρέπει να καταγραφούν, για την ύπουλη στάση της Τουρκίας έναντι των συμμάχων ανέκαθεν… 
 
Β΄Π.Π. Έγραφαν πρωτοσέλιδα όλες οι Τουρκικές φιλοκυβερνητικές Τούρκικες εφημερίδες: 
 
Ενδεικτικά. 
 
«Σε όλο αυτό τον πόλεμο δείξαμε τη φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή, που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη. Εφημ Ανατολή 7/5/1943. 
 
«Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας μέχρι τέλος». Σον Ποστάν 22/4/1944 
 
Αν κάποιος σε προδώσει μια φορά, το λάθος είναι δικό του. Αν σε προδώσει δυο φορές, το λάθος είναι δικό σου. Eleanor Roosevelt 
 
Τελικά οι Έλληνες πολέμησαν στον Β΄ΠΠ, θυσιάστηκαν και καταστράφηκαν λόγω του ότι παρέμειναν πιστοί σύμμαχοι στις συμμαχικές δυνάμεις και η ύπουλη Τουρκία έμεινε αλώβητη και θρασύτατη μέχρι σήμερα και η Ελλάδα προδομένη. Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. Σολωμός. 
 
Ας αφήσουμε νοερά και τον ΝΑΖΙ Χίτλερ, που σφόδρα τον πολέμησαν οι Έλληνες να μιλήσει
 
 
Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω, ότι μόνο οι Έλληνες εξ όλων των αντιπάλων, οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και ύψιστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…
Αδόλφος Χίτλερ 1889 – 1945. Γερμανός δικτάτορας. Λόγος του 10/5/1941. 
 
Αποσπασματικές πληροφορίες από πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου τότε. Ιστορία ΑΠΠ και ΒΠΠ.) INFO. Encyclopedia Brittanica – Gemeinsame Normdate – Hughes, Ian, Aetius, Attilas Nemesis. ( Βιβλιοθήκη Αυστρίας – Γερμανίας.) 
 
Καμαρώστε και ανεχθείτε, λοιπόν σύμμαχοι, εσείς «η μια χούφτα νικητές του ΒΠΠ», την σημερινή σύμμαχο σας Τουρκία και τον νεοσουλτάνο Ερντογάν, που σας έχει γραμμένους στα παλιά κιτάπια του Κορανίου του…. και δεν του καίγεται καρφί αν αύριο το πρωϊ υπογράψει και σύμφωνο συμμαχίας με τον Πούτιν ….  
 
Συνεχίστε λοιπόν, σύμμαχοι να θωπεύεται την Τουρκία, αλλά σημειώστε… Latest unqui s in herba …. Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι …. In cauda venenum. Στην ουρά είναι το δηλητήριο. ( Για σκορπιό) 
 
Και τέλος ξανασημειώστε ότι ο κροκόδειλος όταν σου δείχνει τα δόντια του δεν γνωρίζεις, αν είναι για να σου χαμογελάσει ή … να σε κατασπαράξει. Στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία του νεοθωμανού και νεοσουλτάνου ισλαμιστή σαλαφιστή Ερντογάν …. 
 
Δεν μιλάτε και δεν πράττεται δόλιοι … 
 
Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου. Αυτή η σιωπή σας είναι ομολογία… Ευριπίδης 
 
Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν μιλούν, δεν γνωρίζουν; 
Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για την αφερέγγυο, επισφαλή και επικίνδυνο Τουρκία. 
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – Αρθρογράφο. www.ledrastory.com



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικότερο βιβλίο που υπάρχει για τη προδοτική στάση της Τουρκίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έναντι των συμμάχων, γράφτηκε από τον Αμερικανό πανεπιστημιακό Frank G. Weber. Έχει τον τίτλο ‘’Ο Επιτήδειος Ουδέτερος’’ (στα ελληνικά). Ο αγγλικός του τίτλος είναι ‘’The Evasive Neutral’’ και πρωτοκυκλοφόρησε το 1979 από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1983 από τις εκδόσεις Θετίλη σε μετάφραση της Εύης Νάντσου. Το βιβλίο αυτό στηρίζεται κυρίως σε βρετανικά και γερμανικά αρχεία.
Οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν στον συγγραφέα να ερευνήσει τα δικά τους αρχεία και αυτό δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση, αφού σε συνδυασμό με τις μέχρι τότε αποκαλύψεις για τον φιλογερμανικο ρόλο της είχε την πλάνη ότι η αποκάλυψη νέων στοιχείων θα ήταν μπούμεραγκ για την ένοχη στάση κατά συμμάχων της, αφού είχε υπογράψει τρείς συμφωνίες συμμαχίας και φιλίας με τους ΝΑΖΙ και υπογείως και ανογείως ουσιαστικά βοήθησε τους Γερμανούς καθ όλη την διάρκεια του πολέμου και υπέσκαψε τους συμμάχους, Ουδεν κρυπτό υπό τον ήλιο....Όλα αποκαλύφθηκαν ... Αλλά η δόλια Τουρκία ποιεί την νίσσα και την ανέχονται ακόμη οι σύμμαχοι...

Ο Θάνος Βερέμης, έγραψε στην εισαγωγή του «Επιτήδειου Ουδέτερου» τα εξής ,στηριζόμενος βέβαια σε όσα αποκαλύπτει ο F. Weber στο βιβλίο του:
«Αν η Τουρκία δεν ήταν, παρά τις υποχρεώσεις της, διατεθειμένη να πολεμήσει «για τα γαλάζια μάτια της Πολωνίας», όπως το έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Σουκρού Σαράτσογλου, τίποτα δεν την υποχρέωνε να ζητάει από τους Γερμανούς και τους Άγγλους τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, εντολή στην Αλβανία, εδαφικές ρυθμίσεις σε βάρος της Βουλγαρίας, έλεγχο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κ.ά. Ο Σαράτσογλου ζητούσε ακόμα από τους Γερμανούς να του αναθέσουν τη φύλαξη της Χίου, Σάμου και Λέσβου, εδάφη της Συρίας, του Ιράκ και της Σοβιετικής Ένωσης και εντολή στη Συρία, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Απαιτήσεις δηλαδή που ισοδυναμούσαν με αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας». ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.... ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ( που μόνο γαλάζια δεν είναι, αλλά κατακόκκινη από αίμα αθώων) ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ...ΣΤΟΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΟΝ΄... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ... Και όπως ο Καποδίστρίας είπε ... "ΕΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ." Αρκεί να πιστεύουμε στον μεγαλοδύναμο ....
Μ.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.