2 Μαρτίου 2021

Η ολική αποτυχία του F-35

Το πολύ ακριβό πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς πολλαπλών ρόλων Lockheed Martin F-35 “Lightning II” είναι μια άνευ προηγουμένου καταστροφή στην Ιστορία της αεροπορικής και αεροναυπηγικής βιομηχανίας.
 
Αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο, δεν αποτελεί πλήρη αποτυχία για τα παράσιτα του αμερικάνικου στρατοβιομηχανικού συμπλέγματος, δεδομένου ότι τροφοδότησε τα γιγαντιαία κυκλώματα διαφθοράς και εμπλούτισε μια πληθώρα μεσαζόντων και εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων και λομπίστων.
 
Το να ξοδεύεις σχεδόν δύο τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (οι επίσημες εκτιμήσεις κυμαίνονται από 1,2 έως 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο πραγματικός λογαριασμός υπερβαίνει κατά πολύ αυτά τα ήδη αστρονομικά ποσά) για να αποκτήσεις έναν ηλεκτρικό σίδηρο που μόλις μπορεί να απογειωθεί, ανίκανο να ελιχθεί, που υποφέρει από ατελείωτα προβλήματα πρόωσης, ελέγχων πτήσης και αεροηλεκτρονικής, ανίκανο να διεξαγάγει μια βασική μάχη αέρα-αέρα, για να μην αναφέρουμε τον κακό σχεδιασμό του, υπογραμμίζει τη γιγαντιαία κακοδιαχείριση του αμερικανικού στρατοβιομηχανικού συμπλέγματος. Αυτό το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, το οποίο έπρεπε να διασφαλίσει την αεροπορική υπεροχή στον πόλεμο του μέλλοντος, μετρά συνολικά σχεδόν 1.000 τεχνικά προβλήματα και δεν μπορούσε να αντέξει κανένα άλλο αεροσκάφος γενιάς 3+. 
 
Το Πεντάγωνο αναγνώρισε επιτέλους αυτή τη παραδοχή αποτυχίας. Αφού ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την προώθησή του από «ειδικούς» και εξειδικευμένους «δημοσιογράφους στην άμυνα», οι οποίοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν αυτό το αεροπλάνο ως τελευταία λέξη της τεχνολογίας που κατασκευάζεται σήμερα. Για να καμουφλάρουν την αστρονομική διαφθορά που δημιουργεί και τα κέρδη από ρετρό-προμήθειες και άλλες δωροδοκίες που τσεπώνονται από ασπρογιακάδες που χρησιμοποιούν πολιτικά ορθή γλώσσα μάρκετινγκ. 
 
Το F-35 δεν ήταν ποτέ έτοιμο για μάχη. Όπως όλα τα μαχητικά αεροσκάφη «μάρκετινγκ», έγιναν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ποτέ δεν θα εκτιθόταν άμεσα σε ατυχές περιστατικό που θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα-κύρος του. 
 
Τι να πούμε για τους Ευρωπαίους και Ασιάτες υποτελείς που επένδυσαν (υπό τον εξαναγκασμό του μεγάλου αδελφού) κολοσσιαία ποσά σε αυτό το άθλιο πρόγραμμα, ρίχνοντας χρήματα έξω από τα παράθυρα, για να αποκτήσουν ένα φουτουριστικό μαχητικό αεροπλάνο με μικρότερες ικανότητες από αυτές ενός σοβιετικού αεροπλάνου των ετών 85 -90; Η Τουρκία είχε δίκιο να εγκαταλείψει αυτό το ελαττωματικό πρόγραμμα και να λοξοκοιτάζει προς τη Ρωσία παρά τις διαφορές της με τη Μόσχα. 
 
Σε αυτήν την υπόθεση, η οποία μοιάζει με τέλεια απάτη, μόνο το Ισραήλ δεν έβαλε το χέρι του στην τσέπη, καθώς αυτό το αεροπλάνο του παρέχεται δωρεάν, ως μέρος ενός πολύπλοκου χρηματοοικονομικού πακέτου που εμπίπτει στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο πλησιέστερο σύμμαχο του στον κόσμο. Οι Ισραηλινοί όχι μόνο έλαβαν το αεροσκάφος δωρεάν, αλλά κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τα πρωτότυπα συστήματα που σχεδίασε η DARPA, ο στρατιωτικός ερευνητικός οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προσπάθεια βελτίωσής του σε ένα αεροσκάφος του οποίου η θεωρητική μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά Mach 1,8 στον καλύτερο όλων των πιθανών κόσμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Adir. Το τελευταίο δεν πέταξε ποτέ μόνο του και σε όλες τις μαχητικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι Ισραηλινοί στη Συρία ή το Ιράκ, το F-35I Adir προηγούταν πάντα από F-16 και F-15. Ειρωνεία της τύχης, το F-35 υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσε το εικονικό F-16 Fighting Falcon. Η αποστολή απέτυχε. 
 
Αποτελέσματα των αγώνων: η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι το F-35 είναι μια τελική αποτυχία. Αυτό σημαίνει ότι ένα άλλο αμερικανικό αεροπλάνο, πιθανώς έκτης γενιάς, βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Διαφορετικά, η αποτυχία του F-35 δεν θα είχε αναγνωριστεί ποτέ. Πολλές επιβεβαιωτικές πληροφορίες δείχνουν την ανάπτυξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες δύο νέων λίγο πολύ μυστικών μαχητικών αεροσκαφών και ότι ένα από αυτά πρόκειται να περάσει στα τελευταία στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης. Το τελευταίο, σίγουρα, θα επωφεληθεί από το λειτουργικό ολοκληρωμένο δίκτυο δεδομένων (ODIN, Operational Data Integrated Network), το οποίο αντικατέστησε το αυτόνομο λογιστικό σύστημα πληροφοριών (ALIS) του F-35. Ένα σύστημα τόσο ασταθές και ελαττωματικό που η Lockheed το εγκατέλειψε κυριολεκτικά για το ODIN, βασισμένο στις τεχνολογίες του ασφαλισμένου Cloud. 
 
Ωστόσο, η ζημιά έχει γίνει. Απατεώνες και ασπρογιακάδες κλέφτες έγιναν πλούσιοι στην πλάτη του Αμερικανού φορολογούμενου (και εκείνων των χώρων συμμάχων της Ουάσιγκτον), ενώ το 40% των οικογενειών των ενεργών στρατιωτικών των ΗΠΑ δεν επιβιώνουν παρά μόνο με κουπόνια επισιτιστικής βοήθειας, και ολόκληρες πολιτείες, όπως το πλούσιο Τέξας, υποφέρουν από μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση. στην ποιότητα των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης. Δύο τρισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια πέταξαν όπως τα άλλα τρισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τους ατελείωτους πολέμους εναντίον ψεύτικων εχθρών σε ερημικά μέρη του πλανήτη. 
 
Εν τω μεταξύ, σαν μια πολύ κακή ταινία της σειράς Z, το F-35 θα μπει στην Ιστορία της αεροπορίας ως η μεγαλύτερη οικονομική και τεχνική καταστροφή της Ιστορίας. Πάνω απ ‘όλα, αποκαλύπτει την εξαιρετικά επιβλαβή επίδραση των παρασίτων που περιστρέφονται γύρω από την κυβέρνηση στην παρακμή της βιομηχανίας και της καινοτομίας
 

και διά του λόγου το αληθές, Forbes (Feb 23, 2021,08:00am EST):
 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.