20 Μαρτίου 2021

Η Οδύσσεια μιας κατσαρόλας

Το κείμενο που ακολουθεί, δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, αλλά σημερινό γεγονός! 
 
Σήμερα το μεσημέρι, πήγα σε γνωστό σουπερμάρκετ μεγάλης πανελλαδικής αλυσίδας για κάποια απαραίτητα ψώνια. Φτάνω στο ταμείο, όπου θα πλήρωνα με μετρητά καθώς το ποσό ήταν σχετικά μικρό. Η κυρία στο ταμείο με ρώτησε, εάν μαζεύω κουπόνια για τις κατσαρόλες.
 
Πράγματι, μαζεύω κουπόνια και έχω αγοράσει τις 2 από τις 5 κατσαρόλες που βρίσκονται στην προσφορά του σουπερμάρκετ και ήθελα ακόμη 2, τις μικρότερες, οι οποίες εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν ήταν διαθέσιμες.  
 
Πριν δώσω τα χρήματα στην κυρία που βρισκόταν στο ταμείο, μου λέει ότι η μικρότερη κατσαρόλα είναι διαθέσιμη. Χαρούμενος, της λέω πως διαθέτω τα απαραίτητα κουπόνια και πως την θέλω.  
 
Τότε άρχισε η Οδύσσεια της κατσαρόλας.  
 
Ξέρετε, μου λέει ευγενικά, εδώ και λίγες ημέρες, έχουν έρθει καινούριες οδηγίες για την αγορά της κατσαρόλας. Απορημένος, περιμένω περισσότερες εξηγήσεις.  
 
Μου λέει λοιπόν η ευγενέστατη κυρία, πως για να προμηθευτώ την κατσαρόλα που βρίσκεται στην προσφορά με τα κουπόνια και θα κοστίσει μόνο 14,95 ευρώ, θα πρέπει να βγω έξω από το σουπερμάρκετ, να τηλεφωνήσω στο κατάστημα, όπου αυτή την ώρα θα μου απαντήσει η ίδια, θα μου ζητήσει τα στοιχεία μου για να συμπληρώσει μία φόρμα, θα μου σταλεί μετά ένα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο με την ώρα που θα μπορώ να παραλάβω την κατσαρόλα και τότε θα πρέπει να έρθω και πάλι στο κατάστημα, ενώ ήδη θα βρίσκομαι απ’ έξω και θα τηλεφωνώ, θα πληρώσω μόνο με κάρτα, ενώ τώρα που μου μιλάει στέκομαι μπροστά το ταμείο και πληρώνω με μετρητά για τα απαραίτητα ψώνια που μόλις έκανα και μετά θα μου φέρει την κατσαρόλα έξω από το κατάστημα!  
 
Περιττό να σας πω, πως ακόμη γελάω! Δεν γελάω με την ευγενέστατη υπάλληλο του σουπερμάρκετ, δεν γελάω με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος, δεν γελάω με την κεντρική διοίκηση του σουπερμάρκετ. Γελάω με τον βλαμμένο στην κυβέρνηση, γιατί μόνο βλαμμένος μπορεί να είναι, που σκέφτηκε και διέταξε, την παραπάνω διαδικασία!  
 
Μα, ήδη βρίσκομαι μέσα στο σουπερμάρκετ, ήδη πραγματοποιώ κάποιες αγορές μέσα στο σουπερμάρκετ, πληρώνω με μετρητά και βλέπω ότι συμπλήρωσα τα κουπόνια για την προσφορά και η προσφορά είναι διαθέσιμη. Γιατί να μην μπορώ να πάρω στα χέρια μου και την προσφορά και να πληρώσω συνολικά με μετρητά;  
 
Ο βλαμμένος που ασκεί κυβερνητικό έργο, που ασκεί εξουσία, σκέφτηκε και αποφάσισε, ότι πρέπει να βγω έξω από το σουπερμάρκετ, να τηλεφωνήσω, να κλείσω ραντεβού παραλαβής, να πληρώσω μόνο με κάρτα μέσα στο σουπερμάρκετ και να παραλάβω έξω από το σουπερμάρκετ την κατσαρόλα.  
 
Εάν αγαπητοί μου αναγνώστες το γεγονός που μόλις σας περιέγραψα και έζησα, δεν αποτελεί την κορυφή της βλακείας που βγήκε από τον βλαμμένο εγκέφαλο ενός κυβερνητικού γραφειοκράτη, τότε τι αποτελεί; Τρόπο προστασίας από τον κορωνοϊό;  
 
Πηγή: Cosmostatus



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Οι τροποι προστασιας με τον ιο δεν εχουν κ μεγαλη σχεση με την προστασια μας,αλλα με την μελλοντικη προστασια αυτων, που τωρα θελουν την δικη μας ...κ οποιος καταλαβε καταλαβε.
Οσο για τον βλαμμενο με σίγουρο πτυχιο κ μεταπτυχιακο στην ανωτερη βαθμιδα της βλακειας ...μακαρι να τον εβρισκες κ να του φοραγες κολλαρο μια κατσαρολα απο αυτες που εχεις ...ετσι για διακοσμηση !!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.