20 Μαρτίου 2021

Κόμμα ιδιοκτησίας Μητσοτάκη

Αλήθεια, αν έχεις ιδιόκτητο κόμμα, πώς το καταχωρίζεις στη φορολογική δήλωσή σου; Είναι ακίνητο, απλή επιχείρηση, offshore εταιρία ή παράρτημα πολυεθνικής;
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Σε μια ψηφοφορία στο Eυρωκοινοβούλιο ετάχθη υπέρ της προστασίας της ζωής των παιδιών και μετά και πριν από τη γέννησή τους – και κατά τη διάρκεια, δηλαδή, της κυοφορίας. Αυτό είχε αποτέλεσμα να δεχτεί έναν επικοινωνιακό λιθοβολισμό από την εμπροσθοφυλακή της νεοταξικής ιδεολογίας, που θεωρεί το δικαίωμα στην άμβλωση ιερότερο αγαθό από το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού στη ζωή. 
 
Η Αριστερά πρωτοστάτησε στον επικοινωνιακό λιθοβολισμό του κ. Κυμπουρόπουλου. Ως ήταν αναμενόμενο, ο ιδεολογικά άχρωμος πρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε να πάρει τη θέση των επικριτών του ευρωβουλευτή του, υποχρεώνοντας το κόμμα του στη δημοσιοποίηση της ακόλουθης ανακοίνωσης: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά, για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του». 
 
Λέξη προς λέξη η ανακοίνωση είναι έωλη. Από πότε έχει πάρει «ξεκάθαρη θέση» -και, μάλιστα, «σταθερά και διαχρονικά»- η Ν.Δ. για το θέμα; Πότε έγινε συνεδριακός διάλογος; Πότε ετέθησαν δημοσίως προς διαβούλευση και σε στελεχικό επίπεδο αλλά και σε λαϊκό – κοινωνικό στα μέλη του κόμματος απόψεις υπέρ και εναντίον των αμβλώσεων; Η πιο αξιοσημείωτη φορά που σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία πήρε θέση -και, μάλιστα, ξεκάθαρα και μαχητικά εναντίον των αμβλώσεων- ήταν στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή από τις 26 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 1986. Σ’ αυτή τη συζήτηση επιδίωξαν να μιλήσουν περισσότεροι από 40 βουλευτές του κόμματος και η θέση τους ήταν αρνητική. Η Ν.Δ. θεωρούσε την άμβλωση έγκλημα και εναντίον του αγέννητου παιδιού αλλά και εναντίον του έθνους. 
 
Ο κ. Μητσοτάκης (παιδί πολύτεκνης οικογένειας) πότε ακριβώς… αγόρασε το κόμμα και μαζί με αυτό και τις πεποιθήσεις των ψηφοφόρων του, και αποφάσισε ότι η Ν.Δ. είναι ο ίδιος και οι αμβλώσεις κάτι πιο ιερό από το δικαίωμα των αγέννητων παιδιών να ζήσουν;
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.