1 Μαρτίου 2021

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ – ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ

Γράφει η
ΠΟΠΗ ΖΩΗ
 
Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες δεν ξέρω εάν έχετε πάρει χαμπάρι ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νόμο ο οποίος θέλει να δώσει την Ελληνική Ιθαγένεια σε άτομα ξένα ως προς το Ελληνικό Έθνος σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Γιατί αυτό είναι μέγα έγκλημα;
 
1. ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Σύμφωνα με το Ελληνικό λεξικό Ιθαγενείς είναι ΙΘΥΣ + Γενος δηλ.. Αυτός που έχει σχέση με ένα γένος ή Έθνος 
Σύμφωνα με τον διεθνή όρο Ιθαγένεια είναι NATIONALITY (ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΘΝΟΤΗΤΑ)  
 
2. ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Σύμφωνα με το Ελληνικό λεξικό Υπήκοος είναι Υπό+ Ακούω δηλ. ο Άνθρωπος υπό την αρχή κάποιου του λαού ενός κράτους.  
Σύμφωνα με τον διεθνή όρο ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ είναι CITIZENSHIP  
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ένας άνθρωπος έχει μία Ιθαγένεια αλλά μπορεί να έχει πολλές Υπηκοότητες ανάλογα με το κράτος που ζει.  
 
3. Εδώ λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νόμο ο οποίος εξισώνει την ιθαγένεια με την Υπηκοότητα . Με αυτόν τον νόμο ουσιαστικά καταργεί το Ελληνικό Έθνος δίνοντας την Ελληνική ιθαγένεια σε άτομα ξένα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα με το Ελληνικό Έθνος. Βέβαια θα ήμουνα ευχαριστημένη εάν έβλεπα αντιδράσεις φορέων και πολιτικών κομμάτων αλλά όλοι κάνουν (ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ), διότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι πουλημένο και πράττει ότι ακριβώς επιτάσσει η Νέα τάξη Πραγμάτων προκειμένου να διαλύσει τα έθνη και να επιβάλλει τις απόψεις του.  
 
Αλλά δεν βλέπω και αντιδράσεις από οργανώσεις γιατί επιτέλους.  
 
4. ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΜΑΣ. 
 



Share

3 σχόλια:

Nικόλαος είπε...

Καλημέρα. Αυτή την "είδηση" πρέπει να τη βλέπω να κυκλοφορεί από 'δω κι από ΄κει τουλάχιστον δέκα χρόνια, στην αρχή την είχα πιστέψει κι εγώ. Δεν ισχύει, δεν υπάρχει σε νομικό επίπεδο διαφορά μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας, νομικά είναι το ίδιο και το αυτό, κάτι που και η συντάκτις της "είδησης" παραδέχεται, λέγοντας ότι η διαφορά βασίζεται στο "λεξικό" και σε κανένα νομικό πλαίσιο.
Επίσης, γιατί δεν μας δείχνει αυτό το νόμο που προωθείται, όλα τα προσχέδια νόμου δημοσιεύονται, καμία αναφορά σε πηγή πληροφόρησης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι αγαπητε Νικολαε αλλα τουλαχιστον εμεις οι παλαιοτεροι που καναμε στο σχολειο το μαθημα της Πολιτικής Αγωγής μαθαίναμε την μεγαλη διαφορα υπηκοότητας και ιθαγένειας...
Τοτε λοιπον δεν ηταν κατι θεωρητικο στα λεξικα αλλα η πραγματικοτητα που κε του πονηρου παρακαμπτουν οι νεοταξιτες...
Εχουν κυκλοφορήσει άλλωστε και δημοσια εγγραφα που προτρεπουν δημοτικες αρχες κλπ... να μην χρησιμοποιουν τον ορο υπηκοότητα αλλά ΜΟΝΟ τον ορο ιθαγενεια για ευνοητους λογους....
Στο εξωτερικο υφιστανται ακομα οι διαφορες και σε καποιες χωρες εχουν ακομα πιο βαριες εκφρασεις οπως δικαίωμα αίματος κλπ...
Παντως ενα μεγαλο ποσοστο χωρων χρησιμοποιεί τον ορο ιθαγενεια όχι εξομοιώνοντας τον με την υπηκοότητα αλλά κυρίως με την εθνικοτητα... κι αυτο ειναι πιο θεμιτό.... διοτι αληθινα η εθνικοτητα βρισκεται πολυ πιο κοντα στην ιθαγενεια απο την υπηκοότητα σαν όρος.

Ανώνυμος είπε...

1.ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ, ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ.-
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΕΘΝΗ.
2.Ο ΝΟΜΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ.
Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ'' ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.