21 Μαρτίου 2021

Σ αυτήν την χώρα, δεν γίνεται τίποτε γιατί όλοι κάνουν ότι κάτι κάνουν

Προσωπικά δεν νομίζω ότι αυτό που στερηθήκαμε ήταν η «λευτεριά» μας. Το ότι αυτό αναδεικνύει η μιζέρια και η πολιτική ρηχότητα στην σκέψη των ψεκ, δεν σημαίνει πως είναι κάτι που έχει πραγματική υπόσταση ως διαπίστωση...
 
 
Αν και πάντα θα πρέπει να συνυπολογίζουμε, ότι διαφορετικό περιεχόμενο δίνει στην έννοια της λευτεριάς ένας συγκροτημένος και υπεύθυνος πολίτης και εντελώς διαφορετικό ένας περιφερόμενος χαζολογών ο οποίος στις πλείστες όσες των περιπτώσεων, δεν έχει και συγκεκριμένο στόχο ή προορισμό στο διάβα του. Για τον υπεύθυνο πολίτη, κρίσιμη παράμετρος είναι το να αισθάνεται ότι η οικογένειά του μπορεί να διαχειρίζεται την καθημερινότητά της σε ένα περιβάλλον κατά κανόνα ασφαλές. Από αυτήν την βάση ξεκινά κάθε σοβαρή συζήτηση σε περιβάλλον πανδημίας.  
 
Υπάρχουν πράγματα που στερηθήκαμε; Προφανώς και υπάρχουν…  
 
Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες ας πούμε, προφανώς στερήθηκαν την δυνατότητα μιας βιώσιμης παρουσίας σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον… Η πλήρως ανορθολογική επιλογή του οριζόντιου και... παρατεταμένου κλεισίματος του συνόλου των καταστημάτων μέσα σε συνθήκες φαιδρής διαχείρισης των περιοριστικών μέτρων κατά τα λοιπά, ήταν μια συνειδητά λαθεμένη επιλογή, που παράτεινε τον καταστροφικό χρόνο χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει ουσιαστικά αποτελέσματα αφού ο γενικός πληθυσμός συνέχιζε να περιφέρεται σχετικά ανεξέλεγκτα.  
 
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων ας πούμε, προφανώς στερήθηκαν την ουσιαστική πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην απολύτως αναγκαία διαδικασία μιας έστω ελεγχόμενης κοινωνικοποίησης, και το κόστος αυτής της λαθεμένης επιλογής θα είναι πολλαπλό και μακροχρόνιο. Τι θα μπορούσε να γίνει;;; Ισως δεν θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα από ένα πολιτικό επιτελείο μη θαυματοποιών, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά πράγματα από μια πολιτική ηγεσία που θα είχε την βούληση να τα εφαρμόσει. Θα μπορούσαν ας πούμε ΟΛΑ τα σχολεία ΟΛΩΝ των βαθμίδων να λειτουργήσουν καθημερινά σε τρείς τρίωρες βάρδιες με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα μιας ώρας για μια ουσιαστική και μη επιβλαβή απολύμανση όλων των χώρων. Θα διασφαλιζόταν έτσι, ΓΝΩΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ με έναν αισθητά μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη αλλά και με αποσυμφορημένο προαύλιο. Αυτό φυσικά δεν έγινε αφού η πραγματοποίησή του απαιτεί προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στο πλαίσιο μιας επένδυσης ουσιαστικής που έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαινε χαμένη.  
 
Τι θα μπορούσαν να διασφαλίσουν αυτά έστω τα δυο πράγματα;;;  
 
Την μη καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας που είναι η μικρή και η μεσαία επιχείρηση και την διασφάλιση μιας λειτουργικής διεξόδου σε σχέση με την μάθηση και την κοινωνικοποίηση για την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας που είναι η μαθητική νεολαία όλων των βαθμίδων. Αυτά σε ένα περιβάλλον πραγματικά ελεγχόμενων μετακινήσεων, με μέτρα που θα τηρούνται αλλά και με ξεχωριστή αυστηρότητα απέναντι στους περιφερόμενους ανόητους και ασυνείδητους, που συνέβαλαν με την στάση τους στην ενίσχυση φαινομένων απειθαρχίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.  
 
Στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα μπορούσαν τα παραπάνω να εφαρμοστούν μετά από ένα πραγματικά αυστηρό και πραγματικά καθολικό lockdown για έναν μόνο μήνα, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη διαχείριση του εφιάλτη. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε…  
 
Τώρα που τελείωσαν τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκε κοινωνική ανοχή, αναζητούν «μέτρα αποσυμπίεσης χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση» λένε. Αν υπάρχουν τέτοια γιατί να εφαρμοστούν τώρα και δεν εφαρμόστηκαν από την αρχή;;; Και αν εφαρμοστούν τώρα, με ποια αυξημένα μέτρα ελέγχου θα διασφαλιστεί η ανελαστική εφαρμογή τους;;; Τι θα κάνετε με τους περιφερόμενους ανόητους που σπέρνουν συγχύσεις και συντηρούν τον αποπροσανατολισμό και τα φαινόμενα απειθαρχίας;;;  
 
Ποια αιτιολογημένη επιστημονική προσέγγιση υποδεικνύει ότι μπορεί η χώρα να μπει στην φάση της «αποσυμπίεσης» με 3500 κρούσματα και με 60 νεκρούς την ημέρα;;;  
 
Το συμπέρασμα είναι σαφές…  
Καμία σοβαρότης… Η χώρα έχει καταστεί ένα απέραντο μπoυρδέλο που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει… Η κυβέρνηση κάνει ότι διαχειρίζεται υπεύθυνα την πανδημία και την οικονομία… Ο ιός κάνει το δικό του παιχνίδι - πάρτι κανονικό - με τις ανθρώπινες ζωές…  
 
Και οσονούπω θα έρθει και η στιγμή που θα κληθούμε να κάνουμε όλοι μαζί το μνημόσυνο αυτής της πατρίδας, που δεν ξέρω ποια κατάρα ή ποια αμαρτία πληρώνει έτσι ώστε την κρίσιμη στιγμή να στραγγαλίζεται με την ανευθυνότητα να την διαπερνά οριζόντια και να καταστρέφει τα πάντα… 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.