2 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»

Ο Antonio Guterres δεν τυγχάνει πλέον της εμπιστοσύνης του Κυπριακού Λαού για να συνεχίσει να είναι Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. 
 
Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Antonio Guterres ενδιαφέρεται να υπηρετήσει ακόμη μια θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» έστειλε στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας και τους Προέδρους της Αμερικής, Ρωσίας, Κίνας και Γαλλίας επιστολή– υπόμνημα με την οποία τους ζητεί να μην επαναδιοριστεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ο Antonio Guterres διότι, με τη διαχείριση που κάμνει στο Κυπριακό έχασε την εμπιστοσύνη του Κυπριακού Λαού. Οι λόγοι εξηγούνται στην επιστολή. Παρόμοια επιστολή στάληκε και στονΠρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του και η Κυπριακή Κυβέρνηση να άρει την εμπιστοσύνη της στον Antonio Guterres.
 
Η επιστολή μας 
 
«Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Antonio Guterres ενδιαφέρεται να υπηρετήσει ακόμη μια θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, σας μεταφέρουμε την άποψή μας ότι δεν είναι άτομο κατάλληλο να συνεχίσει ως Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού. Αξιολογούμε τη θητεία του Antonio Guterreς και καταθέτουμε την άποψή μας αυτή ως αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήσαμε από τη συμπεριφορά και τη διαχείριση που κάνει ο Antonio Guterres στο Κυπριακό.  
 
Ενεργεί εκτός του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ του οποίου υποτίθεται είναι θεματοφύλακας. Οι καλές του Υπηρεσίες έπρεπε να προσφέρονται πάντοτε σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Δυστυχώς αυτό δεν ίσχυσε ποτέ. Το Κυπριακό είναι ένα θέμα Διεθνές , στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αποτελεί περίπτωση ξεκάθαρα βάναυσης παραβίασης του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της Οικουμενικής Διακήρυξης και σωρείας άλλων Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και όμως, ο Antonio Guterres ουδέποτε σε εκθέσεις του σας παρουσίασε το Κυπριακό ως τέτοιο θέμα, βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Όχι μόνο εξισώνει το θύμα με το θύτη αλλά, μεροληπτεί υπέρ του θύτη και υποβάλλει ιδέες και εισηγήσεις αντίθετες προς τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. 
 
Έχει υιοθετήσει για λύση του Κυπριακού τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά:  
  • αποδέχεται την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και την κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κράτους Μέλους του ΟΗΕ, ως βάση για τη λύση του Κυπριακού 
  • αποδέχεται το βίαιο εκτοπισμό και το Εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας του 85% του γηγενούς πληθυσμού της νήσου μας. 
  • Αποδέχεται τον αποκλεισμό της επιστροφής μας στα σπίτια και τις περιουσίες μας ώστε να βολευθεί η λύση ΔΔΟ. Για να σας θυμίσουμε το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που γίνεται αποδεκτό από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, οι εκτοπισμένοι και πρόσφυγες της Κυπριακής τραγωδίας αντιστοιχούμε με 21.5 εκατομμύρια Βρετανούς,22.4 εκατομμύρια Γάλλους, 48.3 εκατομμύρια Ρώσους. 109.4 εκατομμύρια Αμερικανούς και 466 εκατομμύρια Κινέζους, πολίτες. 
  • Αποδέχεται το ξεσπίτωμα και τη βίαιη και εκβιαστική μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα εδάφη διαχωρίζοντας τον μέχρι το 1974 ανάμεικτο πληθυσμό της Κύπρου στη βάση φυλής και θρησκείας. Επιβραβεύει το βασικό στόχο της Τουρκικής εισβολής και κατοχής που ήταν να μαζευτούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι σε μια εδαφική ζώνη για να δικαιολογείται η λύση ΔΔΟ. 
  • αποδέχεται το μαζικό εποικισμό της Κύπρου από Τούρκους εποίκους, τους οποίους η Τουρκία κουβάλησε για να αναπληρώσουν εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους και να δικαιολογήσουν τη δημιουργία Κράτους.
Όλα τα πιο πάνω που αποδέχεται και προωθεί ο Antonio Guterres ευρίσκονται σε αντίθεση με τις πρόνοιες του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ του οποίου είναι θεματοφύλακας. Επιβραβεύει την Τουρκία για τα κατά συρροή εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέλους των Ηνωμένων Εθνών και του Λαού μας. Αυτές μας οι διαπιστώσεις μπορούν εύκολα να γίνουν με απλή ανάγνωση των Εκθέσεών του για το Κυπριακό και των Ψηφισμάτων που προωθούντο από μέρους του κοντά σας και τα οποία στο τέλος, δυστυχώς εγκρίνοντο από τις χώρες σας, Μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι να χάνει ο Διεθνής Οργανισμός την αξιοπιστία του στα μάτια της ανθρωπότητας η οποία έκτισε ελπίδες για το μέλλον, στην ύπαρξη και λειτουργία του Οργανισμού, στη βάση αρχών.
 
Μπορείτε να επανορθώσετε και να συμβάλετε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Διεθνούς Οργανισμού, μη αποδεχόμενοι τον επαναδιορισμό του Antonio Guterres και να μεριμνήσετε να αντικατασταθεί με άλλο, ο οποίος να δεσμευθεί να λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και όχι στη βάση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. 
 
Γι’ αυτό το θέμα, καθώς και για το Κυπριακό γενικότερα, σε σχέση πάντοτε και με το αναφαίρετό μας δικαίωμα να επιστρέψουμε στις πατρογονικές μας εστίες, από τις οποίες έχουμε βίαια εκδιωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες γενοκτονίας, ζητούμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά.» 
 
Η επιστολή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη; 
 
ΠΗΓΗ: adoulotikerinia.com.cyShare

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...


ΙΔΕΤΕ. Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΑΙΔΩΣ
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΙΘΗΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ....
ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ...ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ... ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ....

Όποιος ενι ποδκιάντροπος μια μάσκα καρναβαλιών να φορά, να μεν τον θωρούν οι άνθρωποι τζιαι μια ομπρέλλα να κρατά σιημώνα καλοτζιαίρι, κακό τζιαιρό, καλό τζαιρό να μεν τον θωρεί ούτε ο Θεός και τον κακό του τον τζιαιρό του ξεδιάντροπου ....Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.