24 Μαρτίου 2021

«Απομονωμένη» παρέλαση γιατί στην κυβέρνηση τρέμουν τις αντιδράσεις του κόσμου

Όσοι δεν «γεννήθηκαν 17 Νοέμβρη» αλλά «25 Μάρτη», θεωρούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
 
Τρέμουν στην κυβέρνηση την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και θέλουν να κρατήσουν τους Έλληνες κλεισμένους στα σπίτια τους, φοβούμενοι τις πιθανές αντιδράσεις που μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και αυτήν την ημέρα, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εκφράζει την εθνική ομοψυχία, σε επικοινωνιακό κάζο.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος με τον οποίο επί τόσους μήνες πορεύονται, εφαρμόζοντας τους νόμους a la carte μόνο στους «νοικοκυραίους» και αφήνοντας να κάνουν ό,τι θέλουν οι «παλαβές συνιστώσες» της άκρας Αριστεράς, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού.
 
Ήδη οι πολίτες παρακολουθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κυβέρνηση να επιδεικνύει ακραία ανοχή έναντι των διάφορων «συλλογικοτήτων» και να επιτρέπει τις πορείες για τον Κουφοντίνα και κάθε άλλο αίτημα της Αριστεράς λέγοντας ότι είναι νόμιμες, και -κλεισμένοι μέσα στο σπίτια τους, υποχρεωμένοι να στείλουν sms για να πάνε στο περίπτερο- έβλεπαν υπουργούς να τονίζουν ότι το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, ενάντια σε κάθε λογική. 
 
Τώρα όμως, 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συντεταγμένη και με μέτρα ασφαλείας εκδήλωση θα έχει ως σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, μετατρέποντας ακόμη και την παρέλαση σε «οικογενειακή υπόθεση». Καταστάσεις που κάνουν πασιφανές ότι όσοι δεν «γεννήθηκαν 17 Νοέμβρη» αλλά «25 Μάρτη», θεωρούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «παιδιά ενός κατώτερου θεού». 
 
Τα δεκάδες καλέσματα πατριωτικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα που ζητούν από τους πολίτες να μη μείνουν στον ρόλο του θεατή ανήμερα την επέτειο των 200 ετών, αλλά να συμμετάσχουν διά της φυσικής τους παρουσίας στους εορτασμούς της επετείου προκαλούν έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τους κατατάξει αβασάνιστα στον χώρο των «υποκινούμενων» από τον Αλέξη Τσίπρα. 
 
Προκειμένου, μάλιστα, να μπορέσει να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο, αφήνει να διαρρεύσει -με αφορμή την παρουσία ξένων ηγετών- προπαγανδιστική επίθεση για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που ως μοναδικό σκοπό έχει να τρομάξει αυτούς που θα θελήσουν να τιμήσουν με φυσική παρουσία την επέτειο των 200 ετών σε κάποια από τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί. 
 
Από ό,τι φαίνεται, στην κυβέρνηση δεν έμαθαν από το «κάζο» των Θεοφανίων, όταν, παρά την απαγόρευση, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας οι Έλληνες πολίτες πήγαν σε Ιερούς Ναούς, χωρίς να προκύψει τελικά από εκεί κάποια «έξαρση» της πανδημίας και θεωρούν ότι μπορούν να «ακυρώσουν» και τη λαϊκή συμμετοχή στην 25η Μαρτίου.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.