13 Ιουλίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Συμφωνία για την Μακεδονία.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Κάθε κόμμα της Συμφωνίας έχει διαρροές

Στην αρχή ο ελληνικός λαός ήταν μόνος του, αλλά η αντίστασή του με το μέγεθός της έδωσε το παράδειγμα και σε πολιτικούς οι οποίοι ήταν αρχικά εγκλωβισμένοι μέσα στο κομματικό τους κύκλο. Αναγνωρίζοντας όμως ότι ο λαός είχε δίκιο, άρχισαν οι πρώτες διαρροές από τα κόμματα που υποστήριζαν θεωρητικά τη Συμφωνία, να εκφράζουν πολιτικούς που δεν μπορούσαν πια να παραμείνουν σιωπηλοί, ούτε ν’ ακολουθήσουν τη γραμμή του ηγέτη του κόμματός τους. Έτσι είδαμε ανθρώπους να διαφοροποιούνται και στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στο Ποτάμι. Έτσι όσοι έβλεπαν μονολιθικά αυτά τα κόμματα, τώρα πρέπει να αποδεχτούν ότι υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται, όπου και να ήταν, διότι πολύ απλά δεν μπορούν με τα πιστεύω τους. 

Με άλλα λόγια δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις αξίες τους μόνο και μόνο επειδή τους το είπε το κόμμα τους και αυτό είναι πάρα πολύ καλό για το μέλλον. Ο ελληνικός λαός συνεχίζοντας την αντίστασή του, θα φέρει κι άλλους πολιτικούς στην πορεία του, διότι όλοι σιγά σιγά απελευθερώνονται από τα κόμματα που δεν σέβονται όχι μόνο τον λαό που τους επιλέγει αλλά και την ιστορία του. Διότι κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να παραχαράξει την ιστορία του Ελληνισμού εκτός αν το πάρει επειδή ακολουθεί τα βήματα της βαρβαρότητας της λήθης.

πηγή 

Η θέση του Προέδρου της Ελλάδας

Όσο συμβολική και να είναι η θέση του Προέδρου της Ελλάδας, παραμένει σημαντική στην καρδιά του ελληνικού λαού, ειδικά αν αντιστέκεται με πάθος σε τάσεις που εκφράζονται από το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι ακόμα και η απουσία ενίσχυσης που αναζητούσε η κυβέρνηση για το θέμα της υπογραφής της Συμφωνίας από τους ΥπΕξ στις Πρέσπες, είναι ήδη σημαντική. Κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Πρόεδρος της Ελλάδας διαφωνεί με το όλο θέμα. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε το θέμα της γλώσσας, ούτε το θέμα της ιθαγένειας, ειδικά όταν δεν αναφέρονται με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζεται η πρόταση για την ονομασία του κράτους. Κι έχει ακόμα την ικανότητα να εκφραστεί όχι μόνο πιο άμεσα, αλλά και πιο έμπρακτα με τον θεσμικό ρόλο, διότι έχει τη δυνατότητα να ρίξει ακόμα και την κυβέρνηση αν νιώθει ότι αυτή θα συνεχίσει να αδιαφορεί για τον ελληνικό λαό και τα θέλω του. 

Ο Πρόεδρος της Ελλάδας μπορεί να παίξει έναν ιστορικό ρόλο για τον Ελληνισμό και αυτό γίνεται και στην Ελλάδα κι όχι μόνο στο εξωτερικό. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει και ως ασφαλιστική δικλείδα του πολιτεύματος αν δεν αλλάξουν γνώμη όσοι ασκούν την άμεση εξουσία για το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού. 

πηγή 

Τα στημένα παίγνια της εξουσίας

Όταν βλέπουμε πως παίζονται τα στημένα παίγνια εξουσίας, κατανοούμε απολύτως πως κανένας δεν υπολογίζει τα εθνικά θέματα στην συμπολίτευση απλώς όλοι προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να κρατήσουν έως το τέλος τη θέση τους και πιο συγκεκριμένα την έδρα τους. Σιγά σιγά όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για πολιτικούς που ασχολούνται με σύμβολα και διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού. Κοιτάζουν αποκλειστικά την κομματική τους πορεία αν αυτή δεν τους ενοχλεί ή παρεμποδίζει. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιπαράθεση διότι υπάρχει μια αλληλεξάρτηση που οδηγεί σε μια άτυπη συμβίωση που δεν έχει κανένα άλλο νόημα από την ίδια της την ύπαρξη. 

Συνεπώς είναι καλό να μην επιμένουμε πάνω σε αυτό το θέμα αν το ενδιαφέρον μας είναι το Σκοπιανό διότι η επίλυση δεν θα έρθει από αυτούς τους παίκτες επειδή χρειάζεται μια στρατηγική που είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτές τις τακτικές. Όσοι λοιπόν προσπαθούν να αναλύσουν τις κινήσεις τους σχετικά με το Σκοπιανό πρέπει να παραδεχτούν ότι για αυτούς η έδρα της εξουσίας είναι το μόνο θεμέλιο που υπάρχει στο βλέμμα τους για το μέλλον όλα τα άλλα είναι ανούσιες λεπτομέρειες που θα ξεπεράσουν χωρίς κανένα ενδοιασμό.

πηγή 

Ελληνισμός ενάντια στη βάρβαρη ιδεολογία

Κάθε Συλλαλητήριο στην Ελλάδα είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει την Συμφωνία των ΥπΕξ και δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω σε αυτήν την αντιπαράθεση με την εξουσία. Διότι βλέπει ότι πέρα από το όνομα της Μακεδονίας υπάρχει μια βάρβαρη προσπάθεια επιβολής μιας ιδεολογίας που καταπατά με τον πιο επίσημο τρόπο τις αξίες του Ελληνισμού. Αυτή η απόπειρα που γίνεται ενάντια στην Μακεδονία προσπαθεί να πληγώσει τον ίδιο τον Ελληνισμό. 

Στην εξουσία υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική και ότι καταπατά τους πολίτες της σοσιαλιστικής Μακεδονίας η οποία θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από τα τωρινά της σύνορα και να είναι ανεξάρτητη. Μάλιστα το ίδιο θεωρούν για τη Θράκη εδώ και δεκαετίες. Υπάρχει λοιπόν μια συστηματική προσέγγιση εκ μέρους της εξουσίας να υποσκάψει τον Ελληνισμό σε κάθε του μορφή και η Μακεδονία είναι απλώς μια ευκαιρία να εφαρμόσει αυτήν την ύπουλη στρατηγική κι αν δεν υπήρχε η αντίσταση του ελληνικού λαού, θα είχε επεκταθεί σε θέματα που αφορούν την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία αλλά και την Κύπρο. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα μεμονωμένο μέτωπο το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού αλλά για μια ειδική περίπτωση μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας αποδυνάμωσης του Ελληνισμού. 

Αυτή η κομματική προσέγγιση με τέτοιο ιδεολογικό υπόβαθρο δεν λειτουργεί απλώς εχθρικά αλλά και ενδεικτικά για όσα θεωρεί ότι θα μπορούσε να είχε πάρει εδώ και δεκαετίες αν η ιστορία είχε γραφτεί με άλλο τρόπο. Κάθε πόλη της Ελλάδας που αντιστέκεται με Συλλαλητήριο δεν προστατεύει μόνο και μόνο το όνομα της Μακεδονίας αλλά και του ίδιου του Ελληνισμού. Κι αυτό είναι το πρέπον διότι η αποδόμηση της Μακεδονίας λειτουργεί αρνητικά και πάνω στον Ελληνισμό. Γι' αυτό οι θέσεις μας πρέπει να είναι σταθερές και ανθεκτικές σε αυτές τις ιδεολογικές επιθέσεις. Κι αν δεν αντιληφθούμε το σταλινικό της υπόβαθρο ποτέ δεν θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο ακραίες και τόσο απαράδεκτες. Για ένα σταλινικό πνεύμα κάθε πατριώτης είναι καταδικαστέος επειδή δεν ακολουθεί το γενικευμένο σύστημα που θέλει να ισοπεδώσει τα Έθνη. Και κάθε Έλληνας είναι υπεύθυνος για την απόρριψη του κομμουνισμού στην Ελλάδα. Έτσι μια άλλη μορφή του προσπαθεί να περάσει με σταλινικές μεθόδους. Αλλά ο Ελληνισμός αντέχει. 

πηγή 

Φτάνει πια ο σταλινισμός στα Βαλκάνια

Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, έπεσε και η Γιουγκοσλαβία που δεν ήταν τίποτα άλλο από το μικρό της ανάλογο. Έτσι αυτοί που είχαν ζήσει τόσα χρόνια με την εντύπωση πως θα είναι μια αιωνιότητα, ξύπνησαν ξαφνικά μέσα στον ύπνο τους διότι ο εφιάλτης τους είχε γίνει πραγματικότητα. Κι όσοι ήταν φανατισμένοι δεν μπόρεσαν να συντονιστούν με την νέα πραγματικότητα έτσι δημιούργησαν μια πραγματικότητα εντελώς εικονική όπου μπορούσαν να ζήσουν το όνειρό τους μέσα σε αυτή την μη αποδοχή. Ουσιαστικά έζησαν αυτό που άλλοι έζησαν αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς ποτέ να επανακτήσουν όλα όσα πίστευαν πως είχαν κάποτε. Σε αυτό το πλαίσιο ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας θύμιζε το στρώμα. Έτσι όταν εμφανίστηκε η κρατική διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία, βρήκαν μια νέα ευκαιρία να πληγώσουν τον Ελληνισμό. Αφού η άλλη χώρα δεν είχε αντέξει, τουλάχιστον η Ελλάδα αν μπορούσε να δεχτεί ένα πλήγμα, θα το χαιρόντουσαν και θα έπαιρναν λίγο από το αίμα τους πίσω. Όμως χωρίς εξουσία αυτό το πλήγμα ήταν ανέφικτο. Χρειαζόταν το Υπουργείο Εξωτερικών και βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου για να υπάρχουν πιθανότητες υλοποίησης.

Και γι' αυτό έπρεπε να περιμένουν να γίνουν κυβέρνηση. Όταν αυτό έγινε πραγματικότητα τότε άρχισε η προετοιμασία που κατέληξε στη Συμφωνία που υπέγραψαν οι ΥπΕξ. Η ιδεολογία των δύο χωρών είχε συντονιστεί και μπορούσε να κάνει τη ριζοσπαστική απόπειρα. Αυτό το μίσος δεκαετιών μεταμορφώθηκε σε δυναμική για να παρουσιαστεί ως διαδικασία διαπραγματεύσεων. Μόνο που αυτές γινόντουσαν εναντίον του ελληνικού λαού. Οι δύο κυβερνήσεις τα είχαν βρει αφού ήταν ποτισμένες από το ίδιο σταλινικό πνεύμα. 

Έπρεπε λοιπόν να πετύχουν το ανάλογο από τη Συνθήκη Καρς. Για να δώσει η μια αυτό που ήθελε να κόψει από τη χώρα, έτσι ώστε η άλλη να υλοποιήσει το όραμα τουλάχιστον μερικώς μιας πετυχημένης σταλινικής Μακεδονίας. Κι όλα προχωρούσαν καλά, μέχρι που να έρθει η αντίδραση πρώτα και στη συνέχεια η ανάδραση του ελληνικού λαού για ν' αρχίσει η οργανωμένη αντίσταση. Γι' αυτό τώρα φοβούνται τόσο πολύ τα Συλλαλητήρια διότι δεν τα είχαν προβλέψει καν. Αλλά τώρα είναι αργά γιατί φτάνει πια αυτός ο σταλινισμός στα Βαλκάνια.

πηγή 

Η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται

Αυτό που ήθελε ν’ αποφύγει τελικά έγινε. Η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται. Ήθελε να χρησιμοποιήσει πολιτικά και εκλογικά το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού και τελικά πρέπει να παραδεχθεί ότι πρόκειται όχι μόνο για μια αποτυχημένη πολιτική επένδυση, αλλά και για ένα πολιτικό κόστος. Βλέπει βουλευτές να φεύγουν από τη συμπολίτευση, συντονιστικές επιτροπές να κλείνουν, βουλευτές να φοβούνται να πάνε σε εκδηλώσεις προς τιμή των Μακεδονομάχων και βέβαια τα Συλλαλητήρια να πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που τους βάζει στο οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Άλλες πηγές μιλούν ήδη για πολιτικό Βατερλώ που θέλει να σώσει με κάθε τρόπο ακόμα και με τις συντάξεις, μόνο που ο ελληνικός λαός δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα του μεταμοντέρνου σταλινισμού. Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει μπροστά στις πιέσεις της κυβέρνησης διότι ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αντίσταση και στη συνέχεια την επανάσταση της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση φοβάται διότι βλέπει επίσημα πια ότι η εξουσία δεν επαρκεί για ν’ αντιμετωπίσει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει ο λαός διαβάζοντας τα είκοσι άρθρα της απαράδεκτης συνθήκης. Τίποτα πια δεν μπορεί να τη σώσει και σε κάθε σημείο της Ελλάδας βγαίνουν κι άλλοι Έλληνες που οργανώνονται και συμμετέχουν στον αγώνα για τη Μακεδονία. 

πηγή 

Από την αντίσταση στην επανάσταση

Μετά από τη φάση της αντίστασης ο ελληνικός λαός έχει περάσει στη φάση της επανάστασης ενάντια σ’ ένα σύστημα βαρβαρότητας που προσπαθεί να καταπατήσει οριστικά τις αξίες του Ελληνισμού. Αυτός ο μεταμοντέρνος σταλινισμός που προωθεί απαράδεκτες κινήσεις στα Βαλκάνια δεν μπορεί να περάσει στην Ελλάδα διότι δεν είμαστε μια χώρα που έχει σταλινική συνείδηση όσο και να προσπαθήσουν μερικοί να μας την επιβάλλουν με κάθε τρόπο. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε η πατρίδα της ελευθερίας και δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της προπαγάνδας των κόκκινων Φαρισαίων διότι γνωρίζουμε πολύ καλά το μέγεθος της μειοδοσίας τους. 

Όλοι έχουν αντιληφθεί πια ότι πρόκειται για μια εκδικητική Συμφωνία που προσπαθεί να περάσει έννοιες και μηνύματα ενός καθυστερημένου παρελθόντος που δεν έχει αποδεχτεί ακόμα την αποτυχία του μετά από τόσες δεκαετίες. Μπορεί μερικοί να πίστευαν στην αλλαγή με την ελπίδα ν’ αλλάξει κάτι, αλλά τώρα όλοι αυτοί έχουν καταλάβει ότι το μόνο που θέλει η εξουσία είναι να παραδώσει δεδομένα και στοιχεία στους Σκοπιανούς, όχι από αγάπη βέβαια, αλλά μόνο και μόνο για να υποσκάψουν τον Ελληνισμό. Δεν χρειάστηκαν περισσότερα για ν’ αρχίσει η αντίσταση του ελληνικού λαού. Αλλά τώρα αυτός ο λαός του Χρόνου συνειδητοποίησε ότι χωρίς επανάσταση δεν πρόκειται να φύγουν αυτοί που προσπαθούν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Έτσι ο ελληνικός λαός δεν θ’ αφήσει σε χλωρό κλαρί κάθε πολιτικό της βαρβαρότητας.

πηγή 

To NATO θα περιμένει την απόφαση της Ελλάδας

Ό,τι και να λέγεται από την επίσημη προπαγάνδα της Κυβέρνησης τα Σκόπια πήραν από το NATO την επίσημη απάντηση που ξέρουμε, δηλαδή ότι η διαδικασία ενταξιακής πορείας θα αρχίσει μόνο και μόνο αν ολοκληρωθεί η διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας. Με άλλα λόγια ό,τι και να λέγεται δίχως την ισχύ της Συμφωνίας δεν υπάρχει τίποτα. Άρα δεν πέτυχαν τίποτα παραπάνω απ΄ ό,τι έπρεπε και αυτό έχει σημασία. Το NATO δεν αποδέχεται τη νέα ονομασία όσο αυτή δεν έχει κυρωθεί από τις δύο χώρες. Έτσι ο αγώνας συνεχίζεται, διότι τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ο μόνος τρόπος να ακυρώσουμε αυτή τη Συμφωνία, η οποία είναι απαράδεκτη για την Ελλάδα. 

Μπορούν τα Σκόπια να κάνουν ό,τι θέλουν για να προσαρμοστούν με τα δεδομένα της Συμφωνίας, πρέπει να ξέρουν από πριν ότι η απόρριψη από την ελληνική πλευρά θα οδηγήσει στην ακύρωση της Συμφωνίας και στη συνέχεια της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. 

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το δεδομένο κι όλα εξαρτώνται από την πλευρά μας. Το θέμα παραμένει εθνικό και θα έχει εθνική λύση, διότι η ιδεολογία δεν επαρκεί. Συνεπώς είναι σημαντικά τα Συλλαλητήρια και κάθε έκφραση του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας πολιτικός που να είναι ανεύθυνος για το θέμα. Το NATO θα περιμένει το τελικό αποτέλεσμα και τίποτα άλλο διότι δεν θέλει τριβές. Ας ξεκαθαρίσουμε όλοι τη θέση μας και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

πηγή 

Η νατοϊκή απόδειξη

Αν χρειαζόταν κάποιος μία απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμιά πίεση εκ μέρους του NATO για το θέμα της ονομασίας, τώρα έχει και την απόδειξη. Αφού οι ηγέτες στο NATO δεν αποδέχτηκαν κάποια νέα ονομασία της FYROM κι εξήγησαν ότι θα περιμένουν το τέλος της όλης διαδικασίας πριν κάνουν κάποια επίσημη κίνηση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν θεωρούν τη Συμφωνία σε ισχύ και λειτουργούν σε φάση αναμονής. Δεν ασκεί το NATO καμιά πίεση όπως άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή θεωρούν και οι δύο υπερδομές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταπατηθεί ένα κράτος μέλος προς όφελος μιας απλής υποψηφιότητας. Επίσης καθώς υπάρχουν αντικειμενικές διαφορές σ’ επίπεδο στρατηγικής μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάποιο στρατηγικό λάθος διότι η Ελλάδα έχει πρόσβαση στη θάλασσα κι έχει ενεργειακές προοπτικές πράγματα που δεν διαθέτει βέβαια η FYROM. 

Έτσι είναι απόλυτα κατανοητό τώρα ότι οι θέσεις του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ είναι καθαρά ιδεολογικές και δεν ανταποκρίνονται σε κάποια στρατιωτική, οικονομική και στρατηγική πραγματικότητα. Αυτή η ιδεολογία ενός καθυστερημένου παρελθόντος δεν έχει τίποτα να προσφέρει όμως, και γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πράξη βαρβαρότητας δίχως να ακούμε παραπληροφόρηση.

πηγή

Η δύναμη του Ελληνικού λαού

Η δύναμη του Ελληνικού λαού δεν προέρχεται μόνο από την αντίστασή του αλλά και από την ανθεκτικότητά του και αυτή εξαρτάται από τις γνώσεις που έχει αποκτήσει. Κάθε μέρα που περνά, μαθαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τι εμπεριέχει αυτό το προσύμφωνο με τα 20 άρθρα του διότι πολλοί στην αρχή τουλάχιστον πίστευαν ότι πρόκειται μόνο και μόνο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε αυτήν την περίπτωση βρίσκονται και οι βουλευτές αφού οι περισσότεροι δεν είχαν πάρει γνώση του κείμενου. Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρξει μια σοβαρή ενημέρωση σε πολλαπλά επίπεδα και αυτό θα γίνει επειδή όλοι βλέπουν τις αντιδράσεις του λαού. Αν κάθε πολιτικός είναι ενημερωμένος για όλα όσα έχει το κείμενο τότε είναι υπεύθυνος για την απόφασή του αλλιώς είναι ανεύθυνος. Δεν ασχολούμαστε με το θέμα της εξουσίας.

Θέλουμε μόνο και μόνο την ακύρωση αυτής της Συμφωνίας διότι αποτελεί πλήγμα για τον Ελληνισμό. Όλοι και όλες μας θέλουμε την επίλυση του Σκοπιανού αλλά όχι με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν υπάρχει καμία πίεση ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε από το NATO αντιθέτως όλοι ζητούν μια αμοιβαία λύση και αδιαφορούν για το όνομα. Πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τα ιδεολογικά εμπόδια και να νικήσει ο Ελληνισμός σε αυτόν τον αγώνα. Αυτό έχει στην καρδιά του και στο μυαλό του ο ελληνικός λαός.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης:

Δηλώσεις Ν. Λυγερού - Εθνικός Αγώνας για την Μακεδονία, Karditsa Net, 10/07/2018 ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού - Στρατηγική ανάλυση Συμφωνίας, με τον Ε. Παπαδόπουλο, στην εκπομπή "ΕΥ ΖΗΝ", DionTv. 12/07/2018 ΕΔΩ 

Φωτογραφίες - Ν. Λυγερός - Γεωστρατηγική και γεωοικονομική ανάλυση Συμφωνίας των Πρεσπών. Think Tank - SEVE ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. 12/07/2018 ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός - Γεωστρατηγική και γεωοικονομική ανάλυση Συμφωνίας των Πρεσπών. Think Tank - SEVE ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Θεσσαλονίκη, 12/07/2018 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.