29 Ιουλίου 2018

Ούτε μία «συγγνώμη» για το έγκλημα!

Η κυβέρνηση, αντί αυτοκριτικής, επιχειρεί με διανομή επιδομάτων να «κουκουλώσει» το έλλειμμά της και να κατευνάσει την οργή.

Χωρίς ίχνος ευθιξίας για τις δικές της τεράστιες ευθύνες συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την τραγωδία στην Αττική, πιστεύοντας ότι με μέτρα όπως η διανομή επιδόματος 5.000 ευρώ μπορεί να κατευνάσει την οργή!

Με δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες τελικώς) θανάτους και απίστευτες καταστροφές, είναι πλέον αργά για να ανακουφιστεί ο πόνος μιας ολόκληρης κοινωνίας με τέτοια «δάκρυα». Ουδείς έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί και να ζητήσει «συγγνώμη» για το έγκλημα που συντελέστηκε.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι λοιποί κρατικοί παράγοντες αναλίσκονται σε θεωρητικού τύπου αναλύσεις για τις διαχρονικές παθογένειες της οικιστικής πολιτικής, αλλά δεν αρθρώνουν ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το ανύπαρκτο επιχειρησιακό σχέδιο και το αλαλούμ που οδήγησαν στην ανείπωτη καταστροφή. Ανάλογες είναι οι ευθύνες των κατά τόπους δημάρχων, καθώς και της περιφερειάρχου Ρ. Δούρου που, ενώ στο Gay Pride ήταν... πρώτη και καλύτερη, τώρα έχει «εξαφανιστεί» και πάλι!

Αντί να επιδείξουν τουλάχιστον στοιχειώδη σεμνότητα τα κυβερνητικά στελέχη -με την ανοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει ζητήσει ούτε από τη δική του πλευρά παραιτήσεις-, προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες επιχειρούν να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους μέσω της ενοχοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, οχυρώνονται πίσω από τις (υπαρκτές) ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την αυθαίρετη δόμηση, ειδικά σε περιοχές όπως η ανατολική Αττική, επιδιώκοντας κουτοπόνηρα να υποβαθμίσουν το μέγεθος της δικής τους ενοχής.

Η πολιτική νομιμοποίησης των αυθαιρέτων συνεχίστηκε άλλωστε και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εν προκειμένω ανακύπτουν και άλλα μείζονα θέματα. Η διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης αποδείχθηκε εγκληματική, όπως εγκληματικές είναι εξ αντικειμένου και οι ευθύνες των αρμοδίων. Μάλιστα, όσο κυλούν οι ημέρες και αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες της τραγωδίας τόσο πιο βαρύ γίνεται το «κατηγορητήριο» για τους υπευθύνους.

Η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, οι απαράδεκτες και ολέθριες καθυστερήσεις, η έλλειψη συντονισμού και, εν ολίγοις, το «ξεχαρβάλωμα» στην παρούσα συγκυρία χρεώνονται στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία διανύει ήδη το τέταρτο έτος στην εξουσία και έχει πάψει προ πολλού να είναι αθώα του αίματος ακόμη και στον τομέα της δασοπροστασίας, όπου υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και οσμές σκανδάλων. Η «δημοκρατία», μάλιστα, αποκάλυψε το προηγούμενο δεκαήμερο, με μια συγκλονιστική δημοσιογραφική έρευνα, τις σκοτεινές ζώνες των διαγωνισμών για τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, αλλά ουδείς ασχολήθηκε... Εχει ενδιαφέρον να φανεί αν, με βάση αυτά τα στοιχεία, θα ευαισθητοποιηθεί τουλάχιστον η Δικαιοσύνη και θα διατάξει έρευνα εις βάθος. Εστω και τώρα, αφού προηγουμένως χάθηκαν, άδικα, τόσες ζωές... 

δημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.