31 Ιουλίου 2018

Ο Πούτιν κατηγορείται… ότι “καταργεί” τις συντάξεις!

Αναταραχή έχουν προκαλέσει στη Ρωσία τα μέτρα που θα ληφθούν για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καθώς αυξάνονται δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία δεν απέχουν και πολύ από το προσδόκιμο επιβίωσης στη χώρα…

Το Σάββατο διοργανώθηκε από το Κομουνιστικό Κόμμα, τα συνδικάτα και αριστερές πολιτικές ομάδες, διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 10.000 άτομα. Υπήρξαν συλλήψεις από τις αρχές σε όλη τη χώρα και κράτηση ακτιβιστών…

Η πρόταση αφορά την αύξηση του ορίου ηλικίας στους άνδρες από τα 60 στα 65 έτη και για τις γυναίκες από τα 55 στα 63 έτη, μέχρι το 2034. Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι «σέρβιρε» το μέτρο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, σε μια περίοδο δηλαδή που η προσοχή των Ρώσων πολιτών ήταν στραμμένη αλλού.

Το προσδόκιμο επιβίωσης στη Ρωσία ανέβηκε από τα 65 μόλις έτη το 2003 στα 72 το 2016, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτό είναι ένα δεδομένο που αυξάνει τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος…

Όμως, ο εθνικός μέσος όρος κρύβει το ότι το προσδόκιμο επιβίωσης των ανδρών είναι μόλις 67 έτη και των γυναικών 77. Άρα, ο χρόνος που μένει για σύνταξη και ξεκούραση δεν μοιάζει να είναι πολύς. Συνυπολογίστε και το πρόβλημα του αλκοολισμού στη χώρα…

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του αρχηγού του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζουγκάνοφ, ο οποίος είπε ότι όλοι θα λαμβάνουν τη σύνταξη στα φέρετρά τους… «δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά έγκλημα κατά του έθνους».

Άλλος αριστερός ακτιβιστής, ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ότι κάθε Ρώσος πολίτης θα «καταληστευθεί» με απώλεια ενός ποσού μεγαλύτερου των 16.000 δολαρίων (σε ρούβλια ασφαλώς)…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.