29 Ιουλίου 2018

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Η ελληνική κοινωνία είναι εγκλωβισμένη στο ισχύον σύστημα της κομματοκρατίας. Ό,τι και να κάνουν οι πολίτες, όσο και να διαμαρτυρηθούν, όσο και να διαδηλώσουν, η μόνη δυνατότητα που τους παρέχει το ισχύον σύστημα εξουσίας είναι μόνο η ψήφος τους στις κάλπες την ημέρα των εκλογών.

Όμως εκεί τους περιμένει το δόκανο του πολύ καλά στημένου συστήματος της σάπιας κομματοκρατίας. Αναγκαστικά η ψήφος θα πέσει στο «καλάθι» ενός εκ των συστημικών κομμάτων και στην ουσία σε ένα κοινό «καλάθι» της ίδιας διακομματικής διαχειριστικής λογικής και της πάγιας αντίληψης ότι το κράτος έχει συνέχεια και επομένως το ένα κόμμα αναγκαστικά εφαρμόζει ό,τι έχει θεσπίσει το προηγούμενο.

Η προπαγάνδα του συστήματος, μας έχει στρέψει όλους εναντίον των πολιτικών προσώπων, αφήνοντας έξω από το κάδρο τα πραγματικά αφεντικά του συστήματος και τους αντιδημοκρατικούς θεσμούς και μας ωθεί στην αναζήτηση της ελπίδας μεταξύ της αλλαγής των πολιτικών προσώπων και της εναλλαγής των συστημικών κομμάτων και μόνο. Έτσι, στην πραγματικότητα οι εκλογές δεν αλλάζουν επί της ουσίας τίποτα.

Το πραγματικό πρόβλημα φυσικά είναι αλλού και έχει να κάνει με το είδος και τη λειτουργία των πολιτειακών αντιδημοκρατικών θεσμών που σπρώχνουν την κοινωνία στο περιθώριο. Όμως, επειδή ο άνθρωπος έχει την τάση να στρέφεται εύκολα εναντίον άλλων ανθρώπων και όχι εναντίον απρόσωπων θεσμών, το σύστημα χρησιμοποιεί έξυπνα αυτή την τάση και μας ωθεί έντεχνα στην ανθρωποφαγία και όχι στην αλλαγή των θεσμών.

Αυτό δυστυχώς δεν μπόρεσε να αλλάξει ανά τους αιώνες, όσο και αν προσπάθησαν πολλοί οραματιστές. Έτσι κι εμείς τώρα γινόμαστε εύκολα αιχμάλωτοι της θεσμικά στημένης κομματοκρατίας, μη μπορώντας να δούμε πίσω από αυτό.

Κάποιοι όμως, κόντρα στους νόμους της φύσης, θα συνεχίσουν να προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό, με τα ίδια τα "όπλα" του συστήματος.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.