28 Ιουλίου 2018

Την ώρα που η λίστα νεκρών και αγνοουμένων δυστυχώς μεγαλώνει…

Και μετά το δράμα… «αόμματη» η Κυβέρνηση!
Την ώρα που η λίστα νεκρών και αγνοουμένων δυστυχώς μεγαλώνει…
– Τι δεν είδε και τι δεν έπραξε για ν’ απαλύνει τον πόνο εκατοντάδων συνανθρώπων μας…


• Και καλά, προληπτικά αντιπυρικά μέτρα δεν είχαν ληφθεί εδώ και χρόνια!.. Κάποιο, έστω και υποτυπώδες σχέδιο δράσης, την ημέρα του πολύνεκρου δράματος στην Αττική, δεν είχε καταρτιστεί!.. Ο συντονισμός από πλευράς Κράτους ήταν σχεδόν ανύπαρκτος, ή και κατά πολλούς… βλαπτικός!

Είτε από ανικανότητα είτε από απειρία η Κυβέρνηση δεν έπραξε όσα θα έπρεπε και θα μπορούσε…

Όμως, και μετά την πολύνεκρη τραγωδία, η Κυβέρνηση τίποτε δεν διδάχθηκε, αφού και τώρα μπροστά στο θλιβερό γεγονός, παραμένει «τυφλή»! Και αυτό γιατί στο πρωτοφανές δράμα, τόσο από πλευράς αναζήτησης ευθυνών, όσο και από πλευράς χειρισμού αντιμετώπισης των προβλημάτων, οι αρμόδιοι Υπουργοί και παράγοντες, στέκονται αμήχανοι και παθητικά το αντιμετωπίζουν! Λες και πρόκειται για κάποιο… πταίσμα και όχι για βαρύτατο έγκλημα-κακούργημα, με δεκάδες νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους…

Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν, κάποιοι δεν θα πρέπει πάραυτα να απολογηθούν και -αν προκύψουν ευθύνες- να καθίσουν στο σκαμνί; Βέβαια, αντί μιας μεγάλης και ειλικρινούς κυβερνητικής συγγνώμης μπροστά στους άταφους ακόμα σωρούς των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας, η Κυβέρνηση το μόνο που βλέπει είναι παντού υπονομευτές του έργου της! «Εχθρούς και πολέμιους» της πολιτικής της, ενώ σε… αξίωμα έχει αναγάγει τη φράση «φταίνε οι προηγούμενοι»! Και συνεχίζει να κλείνει τα μάτια της μπροστά στις τωρινές φονικές παραλείψεις της, στην ολιγωρία και την ανυπαρξία συντονισμού, ακόμα και τώρα, μετά το έγκλημα!

Καμία ενημέρωση!..

Αν δεν υπήρχαν οι αθηναϊκοί τηλεοπτικοί σταθμοί -και ιδιαίτερα ο ΣΚΑΙ που σε 24ωρη ροή ενημερώνει άμεσα το κοινό- από πλευράς κυβερνητικής ενημέρωσης υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι, ή ακόμη και παραπληροφόρηση! Όμως, βρήκαν χρόνο προχθές βράδυ να συνέλθουν τα «υπόγεια» του Μαξίμου, όπως και η κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταγγείλουν τον ΣΚΑΙ για αντικυβερνητική στάση! Και για να τον… τιμωρήσουν μάλιστα, δήλωσαν ότι θα απαγορεύσουν στο εξής σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να εμφανίζονται στο κανάλι! Μια ακόμη απόδειξη ότι οι κυβερνώντες απαξιώνουν κάθε καλόπιστη κριτική και έλεγχο για τα «σκοτεινά» έργα και τις ημέρες τους. Μόνο όσους ταυτίζονται με την «γραμμή Τζανακόπουλου» για να τους υμνούν μόνιμα, αλά ΕΡΤ, τους κάνουν αποδεκτούς!..

Έφυγε άρον-άρον!

Χθες, τέσσερις μέρες μετά τα δραματικά γεγονότα, ο Π. Καμμένος… τόλμησε να επισκεφθεί την πολύπαθη περιοχή και αμέσως από τους πυροπαθείς, έγινε αντικείμενο έντονων αποδοκιμασιών. Με μισόλογα και χωρίς να είναι έστω και στοιχειωδώς ενημερωμένος, αντί να κατευνάσει, εξόργισε τους κατοίκους με την στάση και τα λεγόμενά του, με αποτέλεσμα να φύγει άρον-άρον! Βέβαια, οι ηρωικοί πυροσβέστες, ο στρατός και οι αστυνομικοί, τα ΕΚΑΒ χωρίς να έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, για άλλη μια φορά, έδωσαν των υπέρ πάντων αγώνα! Μπήκαν στην άνιση μάχη της φωτιάς, με αντίπαλο τους σφοδρούς ανέμους που αναζωπύρωναν τις φονικές φλόγες, αλλά κυρίως χωρίς να έχουν κεντρική κατεύθυνση! Μόνο στα λόγια υπήρχε Συντονιστικό όργανο, αφού ο πολιτικός τους προϊστάμενος υπουργός Ν. Τόσκας, αντί να βρίσκεται μπροστάρης στο πεδίο της μάχης, σχεδίαζε… επί χάρτου στο γραφείο του, αλληλοεπαινούμενος, με άλλους συναδέλφους του για την… καλή πορεία κατάσβεσης των πυρκαγιών!

Οι εθελοντές

Ευτυχώς όμως υπήρχαν οι εθελοντές, ο Ερυθρός Σταυρός και κάποιες ομάδες πολιτών, που αμέσως βρέθηκαν στο τόπο του δράματος. Μάλιστα, στο λιμάνι της Ραφήνας, πολλοί με ιδιωτικά πλοιάρια πρόσφεραν κυριολεκτικά σανίδα σωτηρίας σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Αλλά και όσοι δεν γλύτωσαν από τον θάνατο, υποφέρουν ακόμη από αυτόν (και «μετά θάνατον!..») αφού στο νεκροτομείο σχηματίζονται «ουρές» συγγενών για αναγνώριση προσφιλών τους προσώπων, που χάθηκαν ή αγνοούνται, δίνοντας DNA για πιθανή ταυτοποίησή τους.

«Ουρές» στις Αιμοδοσίες!

Μήπως όμως και στα Κέντρα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, υπήρχε επαρκής στελέχωση για την υποδοχή και λήψη αίματος; Στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ώρες ολόκληρες περίμεναν προχθές αιμοδότες για να δώσουν αίμα, αφού μόνο μια γιατρός υπήρχε! Δυστυχώς όμως, το ίδιο συνέβαινε σχεδόν σε όλα τα Αιμοδοτικά Κέντρα της Χώρας, όπως μετέδωσε η αθηναϊκή τηλεόραση.

Καμιά όμως φροντίδα δεν υπήρξε και για την αποδοχή και αποθήκευση τροφίμων, ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού, αφού αυθόρμητα ο κόσμος, απ’ όλη την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε συγκινητικά στην πρόσκληση των τοπικών Αρχών για προσφορές. Να που όμως, λίγες ώρες μετά οι αρμόδιοι «σήκωσαν τα χέρια», αφού όπως οι ίδιοι δήλωναν ήταν αδύνατον να τα αποθηκεύσουν! «Ευχαριστούμε μην στέλνετε άλλα…» δήλωνε ο δήμαρχος Ραφήνας στην τηλεόραση.

Χωρίς νερό και ρεύμα…

Αλλά μήπως για την αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης, υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση από τις υπηρεσίες; Βεβαίως όχι, αφού οι εργασίες προχωρούν με «ρυθμούς χελώνας» και, όπως είπαν, θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας για την αποκατάστασή τους! Το πρόβλημα υπάρχει και συνεχίζεται… Μάλιστα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Φιλίππου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι εφόσον κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, σταματά αυτόματα και η παροχή νερού από τα αντλιοστάσια! Όταν όμως κάποιος συνομιλητής του αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να υπάρχουν γεννήτριες, ο ίδιος συμφώνησε ότι ήταν παράλειψη! Επακόλουθο όμως αυτού είναι ότι μόλις βραδιάσει οι κάθε λογής πλιατσικολόγοι αλωνίζουν την περιοχή, αρπάζοντας από σπίτια και καταστήματα, ό,τι έχει απομείνει. Τι και αν συλλαμβάνουν μερικούς οι αστυνομικοί; 
* * * 

Τι περισσότερα, στ’ αλήθεια, μπορεί κάποιος να προσθέσει στα όσα παραπάνω αναφέρονται, για να συμπεράνει ότι οι αρμόδιοι και κυρίως οι κυβερνητικοί, παρέμειναν και δυστυχώς παραμένουν ακόμη «τυφλοί» μπροστά στο ανείπωτο αυτό δράμα; 

Πηγή: Πρωινός Λόγος 
ΑΒΕΡΩΦShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.