31 Ιουλίου 2018

Μας μάθαν να μισούμε το χώμα που πατούμε

Ο σπόρος έχει φυτευτεί εδώ και δεκαετίες. Από τότε που άρχισε να γίνεται τεχνηέντως η σύνδεση και εντέλει η εξίσωση του πατριώτη με τον χουντικό και πολύ αργότερα με τον ναζιστή. Αγαπάς την πατρίδα σου; Είσαι φασίστας. Αποκηρύσσεις οτιδήποτε έχει σχέση με αυτήν και τα σύμβολά της; Είσαι σκεπτόμενος προοδευτικός...

Η «δουλειά» δε γίνεται ποτέ απέξω. Απέξω μπορούν μονάχα να σχεδιάζουν. Για να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, πρέπει απαραιτήτως να βρεθούν οι από μέσα. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι, χωρίς εισαγωγικά. Αυτοί που σε μαθαίνουν να μισείς ό,τι είναι ελληνικό. Αυτοί που έδωσαν αγώνα για να σε πείσουν ότι είσαι βλάκας αν πιστεύεις σε μια ανώτερη δύναμη, όποια κι αν είναι. Αυτοί που βρήκαν τρόπο να πλασάρουν την αλληλεγγύη ως κάτι που τους ανήκει και που κανείς άλλος πριν απ’ αυτούς δεν το εφάρμοσε. Αυτοί που δήθεν αγαπούν όλους τους ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα μισούν οποιονδήποτε δεν είναι «δικός τους». Αυτοί που υποτίθεται ότι βοηθούν όσους έχουν ανάγκη, με μια όμως «κρυφή» προϋπόθεση: να μην είναι συμπατριώτες τους…

Νιώθω τυχερός που έμαθα – απ’ το σπίτι μου και όχι από κάπου αλλού, δυστυχώς – να αγαπώ τον τόπο μου και τις παραδόσεις του, τους ανθρώπους του, τη φύση, εμένα τον ίδιο. Έμαθα να αγαπώ και όσους έρχονται στον τόπο μου, ειδικά αυτούς που τον σέβονται και τον εκτιμούν. Τώρα που το σκέφτομαι, έμαθα να αγαπώ όλους τους ανθρώπους, φτάνει αυτοί να μην έχουν κακία μέσα τους. Κυρίως όμως, έμαθα να σέβομαι και να αποδέχομαι όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική μου. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μου από τον «προοδευτικό»: ο «προοδευτικός» έχει κάνει τόσο μεγάλη… πρόοδο που είναι πεπεισμένος ότι η άποψή του είναι η μόνη σωστή, άρα οποιοσδήποτε διαφωνεί κάνει λάθος και θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είτε να σωπάσει, είτε να τιμωρηθεί…

Όταν δεν σου καίγεται καρφί για την πατρίδα σου, ως κυβέρνηση ή ως πολίτης, θα δεις κάποια στιγμή να καίγονται άνθρωποι. Και θα ακούς αυτούς που ψήφισες να σου λένε πως «όσο κι αν ψάξαμε, δε βρήκαμε ούτε ένα λάθος». Κάποτε λοιπόν, πρέπει κάποιους να τιμωρήσεις. Για παραδειγματισμό. Αν όχι για τις ευθύνες τους, σίγουρα για την αυθάδεια και την απανθρωπιά τους. Όσο ασυγχώρητο κι αν είναι ένα λάθος, οι διαστάσεις του μικραίνουν έστω και λίγο εφόσον κάποιος το αναγνωρίσει και το παραδεχτεί. Στην περίπτωση όμως που αντί της παραδοχής ευθυνών επιλέξει τη μετακύλισή τους σε οποιονδήποτε άλλον, εκεί δεν μπορεί να υπάρξει οίκτος. Απλούστατα διότι πρόκειται για κάποιον «αμετανόητο»…

Οι «προοδευτικοί» τελικά νίκησαν. Τους πήρε πάρα πολλές δεκαετίες, αλλά τα κατάφεραν. Τα «ευεργετικά» αποτελέσματα τα βλέπουμε παντού γύρω μας. Οι πρόγονοί μας, από τους αρχαιότερους μέχρι εκείνους που πολέμησαν τους Γερμανούς και στη συνέχεια ορθοπόδησαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ήταν οπισθοδρομικοί και χαζοί γιατί πίστευαν σε αξίες που περνούσαν από γενιά σε γενιά. Τώρα όμως ήρθε η σειρά των έξυπνων, των «προοδευτικών», των «ριζοσπαστών». Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και ταυτόχρονα πάρτε μια βαθιά εισπνοή «προόδου»…

Αγαπήστε ξανά την πατρίδα σας, τα χώματά της, τα χρώματά της, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις της. Και επειδή έχει ένα κάρο ελαττώματα, βάλτε τα δυνατά σας ώστε σιγά – σιγά να γίνουν λιγότερα. Αγαπήστε αυτούς που έχουν διαφορετική καταγωγή και πιστεύουν σε άλλη θρησκεία από τη δική σας. Τραβήξτε όμως μια χοντρή κόκκινη γραμμή σε όσους έρχονται να σας κουνήσουν το δάχτυλο, να σας επιβάλουν τι πρέπει να πιστεύετε και αν δεν συμφωνείτε μαζί τους να σας πουν «φασίστες». Αυτοί είναι οι πραγματικοί φασίστες και τέτοιους δεν τους χώρεσε ποτέ αυτός ο τόπος…

ΥΓ. Το FWS.GR δεν ήρθε για να χαϊδέψει αυτιά, αλλά για να τα ξεβουλώσει… 

fws.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.