30 Ιουλίου 2018

Με μια λέξη: Συντριβή

Του Άγη Βερούτη 

Είμαι συντετριμμένος από τη σπατάλη ανθρώπινων ζωών που κάνει η κοινωνία μας.
Είμαι συντετριμμένος από την έλλειψη προτεραιοτήτων μας. Είμαι συντετριμμένος από την αποποίηση ευθυνών των κάθε λογής πραγματικά υπευθύνων.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε μια παράσταση πινγκ πονγκ, όπου καθένας από εκείνους οι οποίοι έχουν την πραγματική ευθύνη για να διασφαλίσουν τη ζωή των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πετάει το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, προκειμένου να μην καταλογιστεί ευθύνη σε εκείνους.

Η εικόνα του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου στην τηλεόραση να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους ίδιους τους πληγέντες, για το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε, με τη γελοία δικαιολογία ότι πιθανολογεί πως κάποια από τα σπίτια τους δεν είχαν πολεοδομική άδεια, εντείνει τη συντριβή μας ως μη λειτουργική κοινωνία.

Δεν έχει πραγματικά σημασία αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αντιπαρέλθει μια καταστροφή. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να αποφύγεις έναν σεισμό, μια πλημμύρα, μια φυσική καταστροφή. Αυτό που έχει σημασία είναι όμως εκείνα τα εντεταλμένα όργανα της οργανωμένης πολιτείας να φροντίζουν ώστε να ελαχιστοποιούν το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Και μόνο η φήμη και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς, ότι η ίδια η αστυνομία, αντί να ανοίξει τη Μαραθώνος ως δίοδο διαφυγής, έστελνε τον κόσμο στα σοκάκια και τα στενά δρομάκια του Ματιού, για να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο τα λιγοστά πυροσβεστικά που βρίσκονταν στον τόπο της πυρκαγιάς, εντείνει τη συντριβή μας.

Και μόνη η υποψία ότι η φωτιά ξεκίνησε επειδή ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν έκανε καλά τη δουλειά του, για πολλοστή φορά, και δεν έχει πει κανείς κουβέντα για το θέμα αυτό, εντείνει τη συντριβή μας.

Είμαστε συντετριμμένοι.
Όλοι, εκτός από τους πραγματικά υπεύθυνους, που προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο 
Liberal 
το είδαμε ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.