30 Ιουλίου 2018

Η συνειδητή τους αντιπαράθεση με τη μεγάλη μάζα του κόσμου έχει κόστος που θα καταβληθεί

Η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να μειώσει το πολιτικό κόστος που έχει η τεράστια εθνική καταστροφή που έπληξε τη χώρα επενδύοντας στο τρίπτυχο «φταίνε οι εχθροί – φταίνε οι προηγούμενοι – φταίνε τα ίδια τα θύματα». Αν και στο παρελθόν αυτή η επιχειρηματολογία είχε λειτουργήσει, λιγότερο ή περισσότερο, αυτήν τη φορά δεν δείχνει να έχει αποτελέσματα και η οργή κατά της κυβέρνησης γιγαντώνεται.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, είναι ότι η πολιτική είναι ένα ενιαίο μέγεθος. Και κάθε εφαρμοζόμενη πολιτική έχει ένα κεντρικό, «πυρηνικό» στοιχείο. Το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής της συγκεκριμένης κυβέρνησης ήταν η συνειδητή αντιπαράθεσή της με τη μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συμφωνίας των Πρεσπών που έγινε ξεκάθαρα ενάντια στη βούληση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού, το οποίο δεν εξέφρασε απλώς κάποια «χαλαρή» διαφωνία, αλλά δείχνει να τη θεωρεί μια καταστρεπτική επιλογή.

Αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Και σε άλλα, μείζονα και ελάσσονα ζητήματα, η παρούσα κυβέρνηση (με το σιγοντάρισμα, είναι αλήθεια, τμημάτων της αντιπολίτευσης, ακόμη και της αξιωματικής), επέλεξε πολιτικές που από το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού θεωρήθηκαν ως εχθρικές απέναντί του.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νόμου Παρασκευόπουλου, όπου η κυβέρνηση έδειξε ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα δικαιώματα των εγκληματιών και αδιαφορεί για το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, όπου η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τα δικαιώματα των προσφύγων – μεταναστών, αδιαφορώντας για τους φόβους των Ελλήνων πολιτών ότι είναι θέμα χρόνου να μετατραπούν σε μειονότητα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Ακόμη και η ταύτιση με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τη στιγμή που αυτή εκφράζει ένα μικροσκοπικό ποσοστό του ελληνικού λαού, εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία. Για να μην μιλήσουμε για την πρωτοφανή αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και στην εφαρμογή μιας εθνοκτόνου οικονομικής πολιτικής.

Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς, να αντιμετωπίσει τον ελληνικό λαό με τέτοιον τρόπο που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του να την αντιλαμβάνεται ως εχθρική δύναμη προς αυτόν και όχι απλώς μια κακή κυβέρνηση.

Και από έναν λαό που τον έχεις κάνει να σε θεωρεί εχθρό του, δεν μπορείς να περιμένεις στήριξη, ούτε καν λογική αντίδραση, όταν προκύπτει κάτι τόσο ακραίο όπως το ολοκαύτωμα στο Μάτι.

Όταν λοιπόν προέκυψε αυτή η τεράστια καταστροφή, όλη αυτή η εχθρότητα απέκτησε υπόσταση και ένα σημείο συμπύκνωσης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζεται πλέον από μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ως μια αλλότρια, εχθρική δύναμη, που επιδιώκει το κακό του. Δεν έχει πλέον σημασία αν η αντίληψη αυτή τεκμηριώνεται λογικά ή όχι. Δεν έχει σημασία για την τραγωδία στο Μάτι αν φταίγανε οι προηγούμενοι, αν υπήρχαν εμπρηστές ή όχι.

Η εχθρότητα και η οργή κατευθύνεται ολοκληρωτικά και απόλυτα στην κυβέρνηση γιατί αυτή το επέλεξε από την αρχή της ανόδου της στην εξουσία όταν αποφάσισε να σταθεί ενάντια στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ώστε να επιβάλλει τις ιδεοληψίες της (κάποιες τις βάφτισε αργότερα σε αυταπάτες για να δικαιολογηθεί…) και να είναι αρεστή στον σκληρό πυρήνα των παλαιών ψηφοφόρων και μελών της, που δεν αντιπροσωπεύουν πάνω από 2 με 3% του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα περιθώριο επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας που ζούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να πιει μέχρι τέλος το πικρό ποτήρι της μετατροπής του στην πιο απεχθή πολιτική δύναμη της Μεταπολίτευσης. Αυτό ήταν δική του επιλογή… 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.