30 Ιουλίου 2018

Κούφια Ευρωπαίκή “αλληλεγγύη”. 6η μέρα μετά την πύρινη καταστροφή και καμιά ουσιαστική βοήθεια από την ΕΕ

Οι Εταίροι συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Έξι μέρες μετά την πύρινη καταστροφή, καμιά ουσιαστική βοήθεια δεν φαίνεται στον ορίζοντα από την ΕΕ. Το αντίθετο συμβαίνει. Ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξήγγειλε ότι, η Ελλάδα εξαιρείται από την ποσοτική χαλάρωση, γεγονός που στην ουσία σημαίνει πως θα δανειζόμαστε πιο ακριβά από άλλες χώρες, αφού οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρθηκε, η υποχρέωση δημιουργίας πλεονάσματος 3,5% από τον κρατικό προϋπολογισμό και συνολικής εκταμίευσης υπέρ των δανειστών του 15-20% του ΑΕΠ ετησίως συνεχίζεται να ισχύει, οδηγώντας τη χώρα σε αναγκαστικές περικοπές συντάξεων, μισθών, αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού για έκτακτες καταστάσεις όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομικά θέματα Κρίστιαν Σπάαρ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Ιταλικό τύπο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με μείωση των κρατικών δαπανών που επιβάλλουν οι Θεσμοί, ανέφερε με το γνωστό θράσος των αφεντικών που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους υποτακτικούς ότι :«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών».

Ο Ελληνοκύπριος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης,ήρθε στην Αθήνα,μας γέμισε συμβουλές και παχιά λόγεια συμπαράστασης και απήλθε ευχαριστημένος απο τον εαυτό του.
Στην ουρά της παρέλασης-κοροϊδία των Ευρωπαίων, μας επισκέφτηκε και η ευειδής ξανθιά Ρουμάνα Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου, η οποία μας δούλεψε στην κυριολεξία. Το μόνο που υποσχέθηκε είναι η δυνατότητα αναδιανομής των κονδυλίων που έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα από τα Κοινοτικά προγράμματα προς όφελος των πυρόπληκτων!


Μάλιστα, αυτά μας είπε η μεγαλοϋπάλληλος του Βερολίνου κυρία Κρέτσου σε ομιλία της στο Γκάζι στην Αθήνα, που κατέληξε σε επεισοδιακή σύγκρουση με παρευρισκόμενους και ειδικότερα με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος δεν ανέφερε λέξη για άμεση, ουσιαστική έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι το μέγεθος της αναλγησίας της ΕΕ και την ανύπαρκτη αλληλεγγύη της προς τη χώρα μας που γλύφει τις πληγές της από τη φονική πυρκαγιά.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από δύο αεροπλάνα πυρόσβεσης που έστειλαν οι Ισπανοί και 50 πυροσβέστες από την Κύπρο, καμιά απολύτως βοήθεια δεν είχε σταλεί από χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Αλλά και μετά το κλείσιμο της δολοφονικής πύρινης αυλαίας, οι Ευρωπαίοι “Εταίροι” μας φόρτωσαν με σπαραξιδιάρικα παχιά λόγια συμπαράστασης, έβαλαν τις σημαίες τους στι Βρυξέλες να κυματίζουν μεσίστιες, αλλά επι του πρακτέου ουδέν….¨ολα όσα έχουν γραφεί για έμπρακτη βοήθεια χωρών της ΕΕ προς τη χώρα μας είναι χοντρά ψέματα, fake news.


Το γελοίο του θέματος με την ξανθιά Ρουμάνα κυρία Επίτροπο

Το γελοίο του θέματος είναι ότι τα συστημικά ΜΜΕ, μεγάλα και μικρά, παρουσίασαν τις πονηρές δηλώσεις της Ρουμάνας Επιτρόπου, όπως βολεύει το κατοχικό καθεστώς.

Σήκωσαν διθυραμβικούς πηχυαίους τίτλους του τύπου : “Χρηματοδότηση από το Ταμείο συνοχής της ΕΕ ανακοίνωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής”. Και σημείωσαν ότι η “η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% από το Ταμείο Συνοχής για το έργο ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών, τονίζει με δήλωσή της η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Όπως αντιλαμβάνεται όποιος δεν τρώει κουτόχορτο, η Ρουμάνα Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, όπως και ο ανεκδιήγητος Ελληνοκύπριος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Διαχείρισης Κρίσεων κλπ., Χρήστος Στυλιανίδης, δασκαλεμένοι κατάλληλα από τα αφεντικά στο Βερολίνο, απέφυγαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένη έκτακτη βοήθεια εκφρασμένη σε χρηματικές αξίες.

Γνωρίζοντας καλά τα κόλπα των δημοσίων σχέσεων έκαναν δηλώσεις κενές ουσίας, προσφέροντας έδαφος στα συστημικά ΜΜΕ για να προβάλουν μια κάλπικη βοήθεια που δήθεν προσφέρει η ΕΕ για την πυρόπληκτη Ελλάδα.

Η ξανθιά Επίτροπος ανέφερε στις δηλώσεις ότι «Έχω ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρακαι τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ότι τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, βάσει αιτήματος των ελληνικών αρχών. Αυτό θα μας επιτρέψει να ανακατευθύνουμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια και να ξαναρχίσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των ελληνικών αρχών και έχουμε ένα συνεχή διάλογο μαζί τους για να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσβασης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Επί του παρόντος, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, βάσει των οποίων θα αποστείλουν την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε αυτό το ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταβάλουμε προκαταβολή το συντομότερο δυνατό.
Επιπλέον, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο Ταμείο Αλληλεγγύης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για την Ελλάδα να επωφεληθεί σε ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% για εργασίες ανοικοδόμησης που χρηματοδοτούνται μέσω της πολιτικής συνοχής» καταλήγει στην πονηρή της δήλωσή η Κορίνα Κρέτσου.


Με επιστολή του στις 25/7, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και τη λήψη όλων των δυνατών μέτρων για τη στήριξη των πληγεισών περιοχών»
Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η δήθεν αλληλεγγύη των Ευρωπαίων είναι λόγια του αέρα κενά περιεχομένου.


odosdrachmis.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΣΧΟΛΙΟ

Να δούμε πότε θα το συνειδητοποιήσουμε ότι η Ε.Ε. είναι απλά μια ξένη δύναμη κατοχής που περιορίζει απλά την εθνική μας  ανεξαρτησία...

Μην αυταπατάσθε από το ότι δεν κυματίζει το μπλέ βρωμοφλάμπουρό της στην Ακρόπολη και στον Λευκό Πύργο...
Ετσι κι αλλοιώς κυματίζει μέσα στην Βουλή, στις δημόσιες υπηρεσίες, σε δημόσιους χώρους και στα σχολειά μας...
Εξάλλου η σύγχρονες κατοχές δεν γίνονται όπως τα παλιότερα χρόνια με στρατούς κατοχής...
Σήμερα αρκεί να σε κάνω οικονομικό υπόδουλό μου και να σε ελέγχω απόλυτα...

Πρέπει κάποτε να το καταλάβουμε ότι τίποτα καλό δεν προέρχεται από αυτό το φασιστικό έκτρωμα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ναι να είμαστε Ευρωπαίοι αν σέβονται τον πολιτισμό μας που τους έκανε ανθρώπους....
Ναι να είμαστε Ευρωπαίοι αν έχουμε μια χαλαρή οικονομική ένωση που θα σέβεται την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών...
Ναι να είμαστε Ευρωπαίοι αν είναι να έχουμε μια προς όφελός μας οικονομική συνεργασία...

Οχι δεν θέλουμε Ευρώπη Γερμανοκρατούμενη και εβραιομασωνοκρατούμενη...
Οχι δεν θέλουμε Ευρώπη με νόμους ισχυρότερους από τα επιμέρους εθνικά Συντάγματα...
Οχι δεν θέλουμε Ευρώπη υπό την έννοια της ενιαίου ομοσπονδιακού κράτους τύπου Ηνωμένων Πολιτειών με 500 εκατομμύρια κατοίκους... όπου οι μικρές εθνικές μειονότητες σας την ελληνική, δεν θα έχουν καν φωνή και θα αντιμετωπίζονται περίπου όπως οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ...
Οχι δεν θέλουμε ενιαίο νόμισμα που να μας περιορίζει την εθνική μας ανεξαρτησία...

Αυτήν την Ευρώπη δεν την θέλουμε....
Πάρτε λοιπόν το μπλέ λάβαρό σας με τα κίτρινα αστεράκια και δρόμο...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.