Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιουλίου 2018

«Προς στιγμήν Μέγας ο Άγαρ» και μετά τρανός ο Έλληνας - Ρωμιός. Κανείς δεν θα το περιμένει.

- Σήμερα μας απασχολεί ο σκοπιανός που νομίζει ότι έγινε τσολιάς «Μακεδόνας» 
- Μαζί και ο αλβανός που νομίζει ότι επειδή μετοίκησε στην Ελλάδα έγινε και Ευρωπαίος. 
- Αύριο θα μας επιτεθεί αιφνιδιαστικά ο τούρκος και όλα θα πάρουν την συνέχεια τους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτά τα παραπάνω ακούσαμε από ένα γεροντάκι σε φετινή πανήγυρι της μνήμης του Οσίου Παισίου που τον γνώριζε από τότε που ήταν παλληκαράκι ο ΑΓΙΟΣ και μαζί του αισθανόταν τέτοια οικειότητα που δυσκολευόταν ερήμην του λόγου να τον αποκαλεί ΑΓΙΟ. 

- Ήρθε ο καιρός για αυτό σου τα λέω, μας είπε 
- Ήδη πήραν τον δρόμο τους και πρέπει κάποιοι να παρακαλούν να φύγουν από φυσικά αίτια και όχι από άλλη αιτία. 
- Ο ορίζοντας της πατρίδος μπούκωσε με Οργή για αυτό και βρέχει.

Δεν τον ρωτήσαμε πότε θα γίνουν αυτά αλλά από τις συσπάσεις του πόνου για την πατρίδα στο πρόσωπο του, καταλάβαμε σύντομα, συμπληρώνοντας ο ίδιος 
- Οι χρόνοι ανήκουν στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και οι αμαρτίες σε εμάς. 
- Δίνουμε όλοι εξετάσεις πανελλήνιες εν μέσω θέρους. 
- Διακοπές δεν έχει φέτος, μόνο «διακοπές» για προσευχή. 

Δεν χρειάζεται εμείς να σας πούμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αλλά όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους μέσα από πρόσωπα και συγκυρίες.

Πότε δεν μελετήσαμε και αφήσαμε τα σημεία των καιρών να μας προσπερνούν και εμείς να νομίζουμε ότι πέρα βρέχει.

Και όμως όλα βοούν…

«Προς στιγμήν Μέγας ο Άγαρ»

Όταν η προφητεία συμπορεύεται με την γεωπολιτική επικαιρότητα βιώνεται η μοναδική αλήθεια της απανταχού παρουσίας και πληρότητας του αρχηγού και τελειωτή της ανθρώπινης ιστορίας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Ποιον λόγο είχε ο ανώνυμος άγιος ασκητής περί το 1053 μ.Χ κατά άλλους μελετητές το 1503 ή το 1603 μ.Χ να γράψει στα διασωθέντα χειρόγραφα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου συγκλονιστικές προρρήσεις;

Είναι γνωστή η προφητεία αυτή και με τις άλλες επισημάνσεις της έχει μια μεγάλη διαχρονικότητα που διαπερνά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Μεταξύ των άλλων συγκλονιστικών γραφομένων της λέει και το … 

«Προς στιγμήν Μέγας o Άγαρ» 

Κάθε λέξη στην ανωτέρω φράση έχει μια βαρύτητα ιδιαίτερη και φωτογραφίζει γεγονότα που φαίνεται να βιώνουμε. 

«Προς στιγμήν»

Η φράση «προς στιγμήν» φαίνεται να μην υποδηλώνει μόνο περιορισμένο χρόνο (λίγα τα ψωμιά του) αλλά και παρέλευση της εικονικότητας της πραγματικής κατάστασης του Αγαρηνού που μεν δείχνει δυνατός αλλά στην ουσία δεν είναι.

«Μέγας» 

ΜΕΓΑΣ δείχνει γιατί συμπεριφέρεται αλαζονικά. 
ΜΕΓΑΣ δείχνει γιατί Ρώσοι και Αμερικάνοι του κάνουν όλα τα χατίρια.

Φαίνεται να είναι ΜΕΓΑΣ γιατί οι ισχυροί τον κανακεύουν με συμφωνίες και δώρα (S– 400, F– 35, Patriott) με απώτερο σκοπό να τον κομματιάσουν ευγενικά (βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

«ο Άγαρ»

Είναι σήμερα ΑΓΑΡ γιατί η κεμαλική τουρκία που γνωρίζαμε μεταστοιχειώθηκε σε νεοθωμανικό κράτος με ιδιαίτερης βαρύτητας φανατισμό βλ. τελευταίες εκλογές και νέο προεδρο κεντρικό σύστημα στην τουρκία.

Άραγε μήπως ο ανώνυμος ασκητής έγγραψε την παραπάνω φράση «Προς στιγμήν Μέγας Άγαρ» και αναφερόταν σε μια άλλη εποχή διαφορετική από την δική μας και δεν φωτογράφιζε τον Ερντογάν;

Προς στιγμή φαίνεται ΜΕΓΑΣ ο ΑΓΑΡ- Ερντογάν γιατί μετά την γεωπολιτική παγίδα που στήνεται θα γίνει ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.

Η παγίδα που στήθηκε ήδη στηρίζεται στην πλεονεξία και την απληστία του τούρκου και έχει περι -κυκλωτική διάταξη

Στο Μέτωπο της βόρειας Συρίας – Ιράκ – Ευφράτη
Εκεί τον έχουν μπλέξει πολύ άσχημα Ρώσοι- Αμερικάνοι που ούτε αυτός γνωρίζει πως θα ξεμπλέξει. 

Στο μέτωπο του ενεργειακού ΑΙΓΑΙΟΥ- ΚΥΠΡΟΥ
Σε αυτήν την παγίδα ο τούρκος θα έχει στο ζωνάρι και τα κόλλυβα του (βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

Πριν και μέσα στον Αύγουστο (προσωπική εκτίμηση) δεν θα προλαβαίνουμε τις τουρκικές προκλήσεις.

Η τουρκική οικονομία, ο μεγάλος ασθενής θα ορίζει τις εξελίξεις.

Η διαφημιζομένη έξοδος μας στις αγορές σε τέτοιο περιβάλλον προκλήσεων θα καταστεί δύσκολη και πιθανώς να περάσουν στο επόμενο επίπεδο, αυτό της επέκτασης των μιλίων.
Θα πιαστούμε για τα μίλια γιατί η κατάσταση δεν θα πάει άλλο. 

Στο μέτωπο της Μαύρης Θάλασσας, των ΣΤΕΝΩΝ και της ΠΟΛΗΣ

Η παγίδα αυτή θα είναι απόρροια της προηγούμενης παγίδας στο ΑΙΓΑΙΟ- ΚΥΠΡΟ- ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ γιατί η τουρκική πλεονεξία θα δημιουργήσει προσκόμματα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ρωσικής Ελίτ στην περιοχή αυτή που είναι κρίσιμο γεωπολιτικό μονοπάτι που κατεβαίνει από τον Αρκτικό κύκλο μέχρι το Σουέζ και πιο πέρα.

Στο μέτωπο του Κουρδικού που οι πρωταγωνιστές του έλαβαν άνωθεν εντολή να εφησυχάζουν μέχρι να ανοίξουν για τα καλά οι άλλες παγίδες και τότε …

Και αν όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας που πλέον δεν είναι αλλά έχουν γίνει καθημερινότητα μας..

Τότε 
Ας πάμε στον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που έλεγε για τις μέρες μας: 
η Τουρκία θα ¨τα δει όλα¨ αλλά από κάτω και πιασμένη στα τέσσερα.  

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την είδε πως θα πιαστεί «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»
«Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994», τόμος 1, Σελ 66.

Μπορεί εμείς σαν Έλληνες να μην έχουμε τα στρατηγικά υπερόπλα των ισχυρών της Γης που σήμερα μας τα επιδεικνύουν, αλλά έχουμε σχαστικά πνευματικά όπλα που είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, η ΙΣΤΟΡΙΑ και ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός μας, το γνήσιο Ασκητικό –Πατερικό φρόνημα ζυμωμένο με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της λεβέντικης και ηρωικής επιβίωσης μας σε χαλεπούς καιρούς που ετοιμάζεται πάλι να δώσει τους ίδιους καρπούς με αυτούς που έδινε πάντοτε μοναδικούς στην Παγκόσμια Ιστορία.

Και αυτά τα στρατηγικά πνευματικά όπλα δεν τα έχουμε κρυμμένα σε σιλό πυραύλων αλλά σε εικονοστάσια και ταπεινά προσκυνήματα και κάθε βράδυ τα ¨ ξεσκουριάζουμε¨ με γονυκλισίες και προσευχές.

ΑΥΤΑ θέλουν να μας τα πάρουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι πνευματικά θανατηφόρα για αυτούς και άκρως επικίνδυνα.

ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ¨πυρηνικό όπλο¨ είναι και ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ και ήδη καίει με τα λεγόμενα του δήθεν φίλους και ορκισμένους εχθρούς του γένους μας.

Στο τέλος όμως τι θα πάθουν όλοι αυτοί που με σκοπό την διάλυση της Τουρκίας έχουν στοχοποιήσει την Εθνική μας ύπαρξη; 

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ 

1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  – μαρτυρία Αγίου Παισίου 

«Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…» 
«οι δήθεν «φίλοι» μας ….θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.»
23 Σεπτεμβρίου 2012  ΗΓΓΙΚΕΝ https://topothoumeno.blogspot.gr/

Επίσης έρχεται από πολύ παλαιά ο παραπάνω ανώνυμος ασκητής το 1053 ή το 1603 μ.Χ και στα αναφερθέντα χειρόγραφα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ πως θα την πατήσουν οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι… στα ΣΤΕΝΑ και την στην ΠΟΛΗ 

«Προς στιγμήν ο Αγαρηνός μέγας …. 
Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολη. Τρία ημερόνυκτα σφαγή. 
Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κατά των έξ κρατών. 
Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους, τρία ημερόνυκτα σφαγή. 
Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγαρηνών υπό Ορθοδόξων 
Παύσις πολέμου και παράδοση Πόλεως τοις Ελλησι.»  
http://www.diakonima.gr/26 Ιουνίου 2010 
Μετά ταύτα είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του «προς στιγμήν ΜΕΓΑ αγαρηνού» 
Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον 
Η ΠΟΛΗ θα παρθεί και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθεί 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ 

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Έθνους είναι μια δρασκελιά δρόμος από σήμερα. Ουδείς θα το περιμένει γιατί μας έχουν ήδη τελειωμένους

«Προς στιγμήν Μέγας ο Άγαρ» και μετά τρανός ο Έλληνας - Ρωμιός. 

Με Πίστη και Ελπίδα  

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

2 σχόλια:

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ είπε...

Αυτή την πίστη δεν θα την αφήσουμε ποτέ. Αυτή μας κρατάει και μας στηρίζει. Παρόλο που πολλοί είναι ακόμα στον 'κόσμο' τους και την αδιαφορία τους, βλέπω τις εκκλησίες να γεμίζουν αλλά και την αγανάκτηση και αηδία για τους πολιτικούς να ξεχειλίζει. Εύχομαι να γίνουν αυτά που πρέπει σύντομα!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αμην.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.