14 Μαρτίου 2019

Ξεκίνησε και Έρχεται... BREXIT- Αλβανία (Δυτ. Βαλκάνια) - Αιγαίο (Κύπρος) - ΣΤΕΝΑ – ΠΟΛΗ.

Αγέλες πολυεθνικών συμφερόντων οργανώνονται για σύγκρουση στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου με δέλεαρ τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ της Πόλης του Μ. Κωνσταντίνου. 
Στόχος τους είναι να αλλάξουν τους χάρτες των Εθνών. Αλλά παράλληλα με αυτούς ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αθόρυβα κτηματογραφεί διαφορετικά σύνορα και παραχωρεί προγονικά δικαιώματα στους φυσικούς κατόχους της ιστορίας. Όλα αυτά μας τα επεσήμαναν κατά επανάληψη οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, αλλά εμείς παραμένουμε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ξεκίνησε και Έρχεται... 

BREXIT είτε γίνει με συμφωνία ( πιθανή παράταση), είτε γίνει ατάκτως συνιστά μια σκληρή πραγματικότητα για την ΕΕ.
Το BREXIT είναι η αφορμή η Μεγ. Βρετανία να χαράξει νέες γεωπολιτικές οριοθεσίες στην εξωτερική πολιτική της, αλλά και εμπορικά να επεκταθεί στις αναδυόμενες αγορές βλ. στην γνωστή της πολυάριθμη Ινδία (πρώην μέλος της κοινοπολιτείας) . 

Όμως για να φτάσει στις αγορές αυτές της Άπω Ανατολής και να υπερκεράσει την Κίνα θα πρέπει να έχει την βοήθεια των ΗΠΑ (και φυσικά την έχει), αλλά και να ανοίξει διόδους στα δυτικά Βαλκάνια, στα εμπορικά λιμάνια της Ελλάδος και μέσα στην Τουρκία. 

Το όλο αυτό σκηνικό έχει παγώσει και ανησυχήσει την δυνατή βιομηχανία της Γερμανίας που έχει άλλους σχεδιασμούς ( ενεργειακούς- μεταφορικούς – εμπορικούς- γεωπολιτικούς). 

8 Φεβρουαρίου 2017 αρθρογραφούμε και επισημαίνουμε: 
«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.» 
Ήδη μετά το brexit σημειώσαμε ότι αλλάζει η πολιτική των Αγγλοσαξόνων στα Δυτικά Βαλκάνια. 
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ και έρχεται από ψηλά 
«αλλάξτε τα σύνορα στην Βαλκανική Χερσόνησο πριν λογαριαστούμε με τον Τούρκο» 
Και παράλληλα έγιναν ήδη βαπτίσεις, δίνοντας νέα ονόματα βλ. στα Σκόπια 
Το καλύτερο όμως φυτίλι στον κόσμο για ανατινάξεις το έχουν ιστορικά τα Βαλκάνια.

Διαβάζουμε το κάτωθι επίκαιρο 
«Η διατήρηση της τεχνητής ύπαρξης εθνοτήτων στα δυτικά Βαλκάνια και εδαφικής οριοθέτησης δεν οδηγεί πουθενά. Θα δημιουργήσει εντάσεις, θα τροφοδοτήσει διάφορους ακραίους εθνικιστές και λαϊκίστες, θα συσσωρεύσει δυναμικό κρίσης, το οποίο είναι ήδη αρκετά μεγάλο. Εν τω μεταξύ υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι οι πιο ενεργοί υποστηρικτές της δημιουργίας «εθνοκεντρικών κρατών», δηλαδή της «μεγάλης» Αλβανίας, της «μεγάλης» Σερβίας και της «μεγάλης» Κροατίας.» Απόσπασμα συνέντευξης του Ναυάρχου Δημητρίου Τσαιλά στο new-economy.gr https://www.analystsforchange.org/2019/03/blog-post_828.html 

Το ανάβουμε λοιπόν το φυτίλι του δυναμίτη στα Βαλκάνια και προσμένουμε να πιάσουμε παράνομες ψαριές στο ΑΙΓΑΙΟ (βλ. ενεργειακά), παράλληλα δε να τσιμπήσει ο πλεονέκτης τούρκος, που αρέσκεται σε τέτοιους είδους πανηγύρια. 

Να τι βιώνουμε σήμερα; 
Στην Αλβανία να λειτουργούν τώρα στο φουλ οι μυστικές υπηρεσίες και οι πνευματικοί νόμοι. Ταραχές και διαδηλώσεις. Αύριο δεν ξέρει κανείς τι γίνεται. 
Στην Σερβία ετοιμάζονται για επιστράτευση και ενισχύουν το εθνικό φρόνημα για τα περαιτέρω. 
Η Γερμανία ανησυχεί σφόδρα και στην πρωτεύουσα Σκόπια δεν μπορούν να χαρούν την νέα ονομασία τους. 
Η Βουλγαρία το σκέφτεται και κουνάει το κεφάλι της, λέγοντας που έμπλεξα με όλους αυτούς τους τρελούς ¨δεν έμενα καλύτερα με τον Ρώσο, όπως κάνει ο τούρκος σήμερα¨ 
Η Ελλάδα των «αδιάβαστων» μνημονίων που έστειλε δεκάδες συνανθρώπους μας «αδιάβαστους» τα τελευταία χρόνια ζει στο παροξυσμό των εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ ο τούρκος στήνει παραγάδια στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και ρίχνει άγκυρες στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μονολογεί « δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στα Βαλκάνια» και η χώρα του επιμένει να δώσει αφειδώς την διαστημική τεχνολογία των S-400 στο τούρκο, ταυτόχρονα δε ανέλαβε να προστατεύσει τον σουλτάνο από τον δυτικό κίνδυνο βλ. πιθανό πραξικόπημα. 

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τα ΣΤΕΝΑ δόθηκαν ως μελλοντική αντιπαροχή από τον Ερντογάν στο Ρώσο (βλ. διέλευση Turkish stream) κάτι που εξοργίζει τους δυτικούς που βιάζονται να καταργήσουν το μονοπώλιο του ρωσικού φ. α στην Ευρώπη. 

Αν οι Ρώσοι καταλάβουν ότι χάνουν αυτά τα δικαιώματα τους είτε γιατί θα αλλάξει στρατόπεδο ο Ερντογάν, είτε γιατί παύσουν τον Σουλτάνο, τότε η φόρα με την οποία θα κατεβούν στα ΣΤΕΝΑ θα είναι ανάλογη των τελευταίων όπλων που ανέδειξαν και έκθεσαν πριν λίγο καιρό. 

Σε όλο τον πλανήτη ψυχολόγοι αναλυτές- γεωπολιτικοί προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Ερντογάν για να δούνε αν θα γείρει προς την Ανατολή ή την Δύση. 

Την δουλεία όμως θα την κάνει το άναμμα του φυτιλιού στα Βαλκάνια (Αλβανία). Εκεί θα ξεκινήσει το μεγάλο κακό και θα ολοκληρωθεί στα ΣΤΕΝΑ και την Κωνσταντινούπολη. 
Δύσκολες μέρες ξημερώνουν για όλους. 

Ως Έλληνες και Ελληνίδες βρεθήκαμε θεόγυμνοι στην μπόρα που ξέσπασε γιατί αφήσαμε να διαφεντεύουν τις ζωές μας ότι κανείς είχε άχρηστο στις αποθήκες του. 

Να προσευχόμαστε το φυτίλι που άναψαν στα Βαλκάνια να μη μας κάψει, να περάσει ξυστά από τα Βόρεια σύνορα μας και να βρεθεί εκεί όπου το θέλουν δηλ. στα ΣΤΕΝΑ, αν και το τσουρούφλισμα δεν το γλυτώνουμε στο ΑΙΓΑΙΌ και στην Κύπρο. 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους και ψηλά το κεφάλι. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ θα αναδείξει την ΖΩΟΠΟΙΟ δύναμη της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ που φτιάχνει αυθεντικούς ήρωες και μάρτυρες. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.