8 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.

ΗΓΕΤΗΣ: Το κυρίως προνόμιο του Ηγέτη είναι· Να ζωντανεύει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων, μόνο από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, να βουρκώνουν Μάτια και να γεννιέται στην θέα του αυθόρμητα στο πλήθος γιορτή. 

Είναι πράγματι τραγικό, η έλλειψη στη χώρα μας ηγετικών προσώπων, που θα τολμήσουν να δώσουν την Μάχη για την Επιβίωση της Πατρίδος μας, δηλ. του Κράτους σαν οντότητα που απειλείται από την Οικονομική και όχι μόνο Κατάρρευση. 

Η Κυβέρνηση από την μια εξαγγέλλει ριζικές τομές και αλλαγές θεσμών και συστράτευση όλων και από την άλλη κατηγορεί την αντιπολίτευση ως υπεύθυνη για τα χάλια της οικονομίας μας. Δηλ. όπως πάντα η εκάστοτε Κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση και πάει λέγοντας 

Η αλήθεια είναι και πρέπει να γίνει κατανοητή, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ότι όλες οι Κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση, άλλη λίγο άλλη πολύ, φταίνε για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Πρέπει λοιπόν ν’αλλαξουμε ρότα. 

Το διατυμπανίζουν οι ειδήμονες, το αναγνωρίζει και το επικροτεί κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, ότι η χώρα πλέον χρειάζεται μια υπεύθυνη Κυβέρνηση, που θα πάρει όχι σκληρά, αλλά αναγκαία και δίκαια μέτρα με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές. Ασφαλώς δεν είναι αυτές που φαίνονται στον ορίζοντα, οι επιδερμικές και περιστασιακές εισπρακτικές μεθοδεύσεις των φοροφυγάδων που φθάνουν ενίοτε το φαιδρόν, αλλά ουσιαστικές αλλαγές θεσμών, λειτουργίας του Κράτους, ως και μείωση εξόδων λειτουργίας αυτού και Κομμάτων. 

Η Σημερινή Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τον Ελληνικό Λαό, όπως απλόχερα ψηφίστηκε και προ τριετίας η σημερινή αντιπολίτευση, για να κάμει ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές. Αλλά! δυστυχώς δεν τόλμησε να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, συμπαραμαρτούσης και της αλόγιστης σκληρής συμπεριφοράς της τότε αντιπολίτευσης. Και! Περιορίστηκε στην λεγομένη Ήπια οικονομική πολιτική σε μία χώρα που οικονομικά βυθίζεται συνεχώς. Αυτό τι σημαίνει; ή ανικανότητα Διοικήσεως ή η χώρα ελέγχεται από άλλα ισχυρά κέντρα εξουσίας μέσα ή έξω από την Ελλάδα και δεν μπορούν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μας να δώσουν λύσεις. 

Επομένως εάν κι’ αυτή η Κυβέρνηση δεν πάρει τ’ αναγκαία αλλά δίκαια μέτρα, τότε πάλι ο λαός θα τιμωρήσει και αυτήν, αλλά η Ελλάδα, προς μεγάλη θλίψη των σκεπτόμενων Ελλήνων, θα τεθεί πλέον, όπως πάλαι ποτέ, υπό Ευρωπαϊκή κηδεμονία και όχι μόνο Οικονομική αλλά και Εθνική, με κίνδυνο ακόμη και της εδαφικής μας ακεραιότητας. 

Οι σκεπτόμενοι Έλληνες, όπως πιστεύω στην πραγματικότητα και οι πολιτικοί άνδρες του τόπου μας γνωρίζουν ποια είναι τα θεσμικά εκείνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη χώρα μας, για να επανακτήσει την οντότητα του το ιστορικό μας Έθνος. Τώρα! γιατί δεν το τολμούν, αυτό είναι το ερώτημα. Βέβαια! «η αρετή θέλει τόλμη», υπάρχει; 

Εδώ! μαζί με πολλούς άλλους καταξιωμένους πνευματικούς άνδρες και δημοσιογράφους της πατρίδος μας και η ταπεινώτης μου, θα προτείνει μερικές από τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται, κατά την γνώμη μου, ο τόπος μας για να βγει από τα αδιέξοδα: 

ΠΡΩΤΟΝ: Εξαγγελία για την μείωση των Βουλευτών σε 150-200 και περιορισμός προνομίων. 

Είμαστε η μοναδική χώρα που έχουμε συγκριτικά με τον πληθυσμό μας, τους περισσότερους Βουλευτές. Εάν η Κίνα είχα ανάλογα μ’εμάς βουλευτάς, έπρεπε να ήσαν 36.000. Κάτι! Προ ημερών πήγε να κάνει η πρόεδρος της Βουλής και έπεσαν όλοι επάνω της. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πίνακας οργανώσεως προσωπικού ακόμη και υλικού σε κάθε Δημόσιο Κατάστημα. 

Επομένως προσλήψεις στο Δημόσιο, πάντοτε με εξετάσεις και για θέσεις που χηρεύουν (συνταξιοδότηση, θάνατος, παραίτηση, αποβολή κ.λπ.). Παράλληλα πρέπει να επανέλθει και η ουσιαστική ιεραρχία στα Δημόσια καταστήματα, χωρίς κομματική επέμβαση. Το Δημόσιο πρέπει να εργάζεται άσχετα και ανεξάρτητα από τις αλλαγές Κυβερνήσεων με τους δικούς του κανόνες και νόμους, οπωσδήποτε όμως με μηχανισμούς ελέγχου παραγωγικότητας κάθε μισθοδοτούμενου από τον Κρατικό κορβανά, με ηγεσίες που θα έχουν πραγματικά δικαιώματα και υποχρεώσεις ουσιαστικές. 

ΤΡΙΤΟΝ: Περικοπή χρηματοδότησης των κομμάτων από τον Κρατικό Κορβανά κατά 50% τουλάχιστον. Υπ’ όψιν! μόνο το 2007 χρηματοδοτήθηκαν τα κόμματα από τον ελλειμματικό σε επικίνδυνη κατάσταση Κρατικό Κορβανά, με 23.000.000 € η ΝΔ, με 21.000.000 το ΠΑΣΟΚ, με 5.000.000 € το Κ.Κ.Ε., με 3.500.000 το ΣΥΝ και με 2.000.000 € το ΛΑΟΣ. Αυτά βέβαια τα ποσά, μπορεί να βουλιάζουμε, δυστυχώς σήμερα έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ο Ηγέτης για ν’ αποκτήσει την εμπιστοσύνη του λαού του, μέχρι ακόμη και θυσίας, πρέπει πρώτα ο ίδιος ν’ αποτελεί το παράδειγμα, άλλως κτίζει στην Άμμο. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Αδρανοποίηση των μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, αρχής γενομένης από τις αμοιβές των πολιτικών. 

Σήμερα για ν’ αντιληφθείτε, το φαινόμενο για την Ελλάδα, πόση αξία έχει για τον μέσο Έλληνα μια θέση στο Δημόσιο (Δημόσιος υπάλληλος), σε διαγωνισμό για 3.500 θέσεις, στο παρελθόν υπέβαλαν δηλώσεις 120.000 υποψήφιοι. 

ΠΕΜΠΤΟΝ: Μέσα στην χρονική περίοδο, αβάσταχτων οικονομικών μέτρων ρωτήθηκε κανείς, πόσο κόστισε στον Κρατικό Κορβανά την περίοδο αυτή της Εκθέσεως, η μετάβαση στην Θεσ/νίκη εκατοντάδων πολιτικών μετά των συμβούλων και των χειροκροτητών των και των 6.500 αστυνομικών; Χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Απλά για να συνεχίσουν οι πολιτικοί μας, την αρρωστημένη πολιτική Νοοτροπία της χώρας μας, που μας καταστρέφει συθέμελα. 

ΕΚΤΟΝ: Τέλος! είναι εθνικό και οικονομικό έγκλημα για τον τόπο μας, η μείωση της θητείας και η σταδιακή αντικατάστασή των από επαγγελματίες στρατιώτες χωρίς ουσιαστική Μελέτη του όλου θέματος. Όταν όλα τα όμορα κράτη της πατρίδος μας, άλλα άμεσα και άλλα έμμεσα επιβουλεύονται τα από αιώνων Ελληνικά εδάφη, η μείωση της θητείας και κατ’ επέκταση, της επιχειρησιακής δυνατότητας του Στρατού μας, σε συνδυασμό με την επικίνδυνη υπογεννητικότητα της Ελλάδος, είναι ή δεν είναι εθνικό έγκλημα; Όταν η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και αντί να δημιουργούμε στους νέους μας προϋποθέσεις για παραγωγικές εργασίες εμείς τους προωθούμε στον κρατικό κορβανά, χωρίς ν’ αναπτύσσεται πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ο Πατριωτισμός που είναι απαραίτητο στοιχείο για το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό είναι ή δεν είναι οικονομικό και εθνικό Έγκλημα; 

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι καθαρά πολιτικό, εάν οι Πολιτικές Δυνάμεις του τόπου μας, δεν αφουγκρασθούν την αλήθεια, δεν αποκολληθούν από την νοοτροπία του άθλιου κομματικού κόστους και δεν μπορέσει σύσσωμος ο πολιτικός χώρος ν’ αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες των, τότε ΕΣΕΙΣ μόνο εσείς θα οδηγήσετε την χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην από πάσης πλευράς υποδούλωση. Επιτέλους συνέλθετε κάποτε. Αυτός ο Λαός και αυτός ο τόπος δεν φταίει σε τίποτε. 

Δεν «κομίζω Γλαύκας εις Αθήνας» είναι χιλιοειπωμένα, λείπουν τ’ αυτιά που πρέπει ν’ ακούν, τα μάτια που πρέπει να βλέπουν και οι αρετές που λείπουν για να συγκινήσουν τις καρδιές των υπευθύνων. 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.