1 Φεβρουαρίου 2024

Σε «αναβρασμό» η Ευρώπη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων: Η «woke» ατζέντα ξεσηκώνει τους αγρότες πλην… Ελλάδος!

Αντιστέκονται στην εξόντωση της παραδοσιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας – Κινητοποιήσεις στην Ελλάδα με μοναδικά αιτήματα την καταβολή επιδομάτων
 
Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
 
Αντίθετα, στην Ελλάδα υπάρχει μία μικρή και άνευρη μέχρι τώρα κινητοποίηση των αγροτών με μοναδικό αίτημα την καταβολή επιδομάτων.
Στην Ευρώπη oι κινητοποιήσεις είναι μαζικές και σε πολλές χώρες.
Στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση σε ότι αφορά το μέγεθος και το εύρος τους καθώς είναι κατά πολύ… υποδεέστερες.
 
Στην Ευρώπη οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για το τι τους περιμένει και ζητούν συγκεκριμένα πράγματα.
Αντίθετα στην Ελλάδα ασχολούνται με επιδοτήσεις 5.000-8.000 ευρώ.
 
Βέβαια πλέον δεν υπάρχει και ο αγροτοσυνδικαλισμός που υπήρχε πριν κάποιες δεκαετίες.
Οι κινητοποιήσεις είναι πλέον περιορισμένες ίσως γιατί οι αγρότες είναι πολύ λιγότεροι από ότι 30 χρόνια πριν και λιγότερο συνειδητοποιημένοι και το μόνο που έχουν μάθει να ζητούν είναι οι επιδοτήσεις.
 
 Άλλωστε οι Βρυξέλλες φρόντισαν να τους «εκπαιδεύσουν» έτσι επί πολλά έτη.
 
Δεν αιτούνται για παράδειγμα την εφαρμογή μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, για την αύξηση και απορρόφηση της παραγωγής τους αν είναι δυνατόν με καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις.
 
Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν άλλο «πόνο» από τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας.
 
Διότι οι Θεσσαλοί αγρότες ουσιαστικά αδυνατούν να καλλιεργούν σε μεγάλο ποσοστό λόγω των καταστροφών που υπέστη η γη τους και θα αρκούνται και τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια σε επιδοτήσεις.
 
Οπότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο να δούμε κινητοποιήσεις όπως αυτές που βλέπουμε στην Ευρώπη.
 
Πάντως πριν από λίγο έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης και στα δύο ρεύματα.
 
Στην Γαλλία έχουν αποκόψει και τις 8 εξόδους του Παρισιού το οποίο και το «πολιορκούν».
 
In France, authorities have begun rolling armored vehicles into the French capital to break up a food blockade of Paris by striking farmers and truckers.
Because, Farmers block highways around Paris pic.twitter.com/mmWbSV6jh6
— Izlamic Terrorist (@raviagrawal3) January 29, 2024
 
— Viory (@Vioryvideo) January 31, 2024
 
Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν υπό τον φόβο της αγροτικής «εξέγερσης» έχει κινητοποιήσει 15.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα για να σταματήσει τις πορείες τους.
 
Macron is afraid and has deployed 15,000 police officers and armored vehicles in many French locations to stop farmers' advance.#Paris #Francefarmers #Belgium #Deutschland #FarmersProtest #farma pic.twitter.com/KYKQtkzjw6
— Short Report (@X_TrendsX) January 31, 2024
 
Οι αγρότες στη Γερμανία έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, κάτι που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, αντιπροτείνοντας μόνο την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης.
 
Χωρίς φθηνή ενέργεια απλά θα καταστραφούν.
Μία σειρά «κινητοποιήσεων» στο σύνολο της Ισπανίας τις «προσεχείς εβδομάδες», ανακοίνωσαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα Ισπανών αγροτών χθες, καθώς θα ενωθούν με το κίνημα οργής των Ευρωπαίων αγροτών.
 
«Ο αγροτικός τομέας στην Ευρώπη και στην Ισπανία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη ματαίωση και δυσφορία», λόγω κυρίως «της ασφυκτικής γραφειοκρατίας που δημιουργείται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», εξήγησαν σε κοινή ανακοίνωση οι ενώσεις, Asaja, UPA και Coag.
 
Την ώρα που οι αγρότες της Γαλλίας, βρίσκονται στην τρίτη ημέρα αποκλεισμού οδικών αξόνων γύρω από το Παρίσι και αλλού στη χώρα εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, και στο γειτονικό Βέλγιο αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση στο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ζεεμπρίγκε.
 
Οι αγρότες του Βελγίου, είναι εξοργισμένοι από τα αυξανόμενα κόστη και αντιδρούν στις περιβαλλοντικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις εισαγωγές φτηνών τροφίμων.
 
Οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εξοργιστεί για τον πληθωρισμό, τους φόρους στα προϊόντα τους, τις κλιμακούμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις υποτίθεται για το… καλό του κλίματος, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής (στην ουσία επιχειρείται να εξαφανιστεί η παραδοσιακή γεωργία-κτηνοτροφία), την έλλειψη κοινωνικής εκτίμησης και την απόφαση των Βρυξελλών να ανασταλούν οι δασμοί στα ουκρανικά προϊόντα.
 
Οι Ευρωπαίοι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειες τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!
 
Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.
 
Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων είναι η αντίθεση στις φιλοδοξίες της ΕΕ για την «Πράσινη Συμφωνία» και τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιρούνι».
 
Τι είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να επιβάλουν οι Βρυξέλλες;
Μείωση κατά το ήμισυ της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς και των πωλήσεων αντιμικροβιακών ουσιών και αύξηση των εκτάσεων που διατίθενται για βιολογική γεωργία.
Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι αγρότες θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα.
 
Σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία είναι σαφής η νέα πολιτική της ΕΕ η οποία θα προωθήσει το λεγόμενο συνθετικό κρέας, κρεατόμαζα δηλαδή που θα έχει δημιουργηθεί εργαστήρια.
 
Ήδη κυκλοφορεί στο εμπόριο και θα προωθηθεί η κυκλοφορία του με το πρόσχημα ότι δεν βλάπτει το περιβάλλον και δεν θα σφάζονται ζώα.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ .
ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕΙ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.