28 Φεβρουαρίου 2024

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Τί συμβαίνει στὴν Μητρόπολη Περιστερίου;

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
«ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ»
Τ.Θ. 67250,
Τ.Κ. 15102, Μελίσσια Ἀττικῆς
Τηλ.: 210 5248000
Ἠλ. Διεύθυνσις: info@ethnikoiphylakes.org
Ἱστοσελίς: https://ethnikoiphylakes.org
 
Ἐν Μελισσίοις, τῇ 26ῃ Φεβρουαρίου 2024
Ἀρ. Πρωτ.: Φ3/07/26-02-24
 
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Τί συμβαίνει στὴν Μητρόπολη Περιστερίου;
 
Πρωτοφανῆ, ἀφύσικα καὶ περίεργα περιστατικά, τὰ ὁποῖα δὲν ἔχουμε ξαναβιώσει, συμβαίνουν τὸ τελευταῖο χρονικὸ διάστημα σὲ Μητρόπολη τῆς Ἀττικῆς. Συγκεκριμένα, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Περιστερίου πραγματοποίησε ἐκδήλωσι στὸν χῶρο τοῦ Ἐπισκοπείου της, μὲ τὴν συμμετοχὴ κάποιων σχολείων τῆς περιοχῆς της, ὅπου, ἐνώπιον πλήθους πιστῶν, δυστυχῶς καὶ πολλῶν παιδιῶν, ἀλλὰ καὶ παρουσίᾳ τοῦ Μητροπολίτου, ἔλαβε χώρα ἕνα ἀπαράδεκτο γεγονός.
 
Στὴν ἐκδήλωσι ἐξετέθησαν ἑορταστικὰ κείμενα, μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ μία ἐπιεικῶς βλάσφημη «εἰκόνα» τῆς Παναγίας τοῦ Χάρου, στὴν ὁποία ἡ Θεοτόκος, ἀντὶ τοῦ μικροῦ Χριστοῦ κρατᾷ ἕνα βιολί!
 
Ὅπως ἀναφέρθηκε σὲ σχετικὰ δημοσιεύματα, ἡ εἰκόνα συνοδευόταν ἀπὸ τοὺς στίχους ἑνὸς τραγουδιοῦ μὲ τίτλο «Τί μ’ ὀφελοῦν οἱ Ἄνοιξες», τοῦ Μάρκου Βαμβακάρη καὶ στὸ τέλος παρουσιάσθηκε καὶ βίντεο μὲ τὴν ἐνορχήστρωσι τοῦ τραγουδιοῦ. 
 
Πίστεψαν οἱ ἁρμόδιοι ἐκπαιδευτικοὶ ὅτι ἔτσι τιμοῦν τοὺς Τρεῖς Ἱεράρχες καὶ ὅτι τὰ παιδιὰ θὰ διδαχθοῦν ἀπὸ τὸ παράδειγμα τους;
 
Προέβησαν ἄραγε οἱ ὑπεύθυνοι τῆς ἐκδηλώσεως στὸν προσήκοντα ἔλεγχο τοῦ περιεχομένου ὅσων θὰ παρουσιάζονταν στὸ κοινό; Κι ἂν ὄχι, γιατί δὲν ἀντέδρασαν ὅταν προβλήθηκε ἡ βλάσφημη εἰκόνα; Γιατί δὲν ἀντέδρασε ὁ Μητροπολίτης;
 
Πολλοὶ πιστοὶ πάντως, συνέδεσαν τὸ γεγονὸς μὲ τὴν ἀπόφασι τοῦ Ἐπισκόπου νὰ ἀφαιρεθῇ ὁ Σταυρὸς τοῦ Κυρίου μας ἀπὸ τὸ Ἅγιο Βῆμα καὶ νὰ ἀντικατασταθῇ ἀπὸ τὸ Σύνθρονο καὶ λίγα καθίσματα πίσω ἀπὸ τὴν Ἁγία Τράπεζα.
 
Διερωτῶνται πολλοὶ Χριστιανοὶ ποιός περίεργος νοῦς μπορεῖ νὰ συνέλαβε καὶ ποιός νοσηρὸς νοῦς νὰ ὑλοποίησε μιὰ τόσο βαθέως ἀρρωστημένη καὶ ὀλέθρια παραχάραξι.
 
Δὲν θὰ παραβλέψουμε βεβαίως καὶ τὴν ἠχηρότατη καὶ ἀνεξήγητη ἀφωνία ὅσων γονέων παρηκολούθησαν τὴν ἐκδήλωσι.
 
Τέλος, ἀπορία προκαλεῖ ἡ ἀνυπαρξία ἀπὸ πλευρᾶς Μητροπόλεως μιᾶς συγγνώμης πρὸς ὅλους καὶ μιᾶς ξεκάθαρης καταδίκης γιὰ ὅ,τι ἔγινε, ἀλλὰ πρωτίστως μιᾶς βαθειᾶς καὶ εἰλικρινοῦς μετανοίας ἀπέναντι στὸν Θεό.
 
Ἐκ τοῦ Γραφείου ΤύπουShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.