26 Φεβρουαρίου 2024

Ο απολογισμός 2 χρόνων αιματηρού πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας με στοιχεία και χάρτες- Γ.Ρωμανός (βίντεο)

από το κανάλι Militaire News  
 
Ρωσία-Ουκρανία εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται στα όπλα και το κόστος αυτής της σύγκρουσης είναι μεγάλο σε αριθμό χαμένων ζωών. Το τίμημα είναι πολύ βαρύτερο για την Ουκρανία, η οποία μαζί με τον κόσμο που χάνει φαίνεται ότι έχασε ένα μεγάλο μέρος εδαφών της. Πολλοί έσπευσαν επιπόλαια αυτά τα δύο χρόνια να προσεγγίσουν αυτόν τον πόλεμο με λογική...κερκίδας, από την οποία ο καθένας υποστήριζε την «ομάδα» του. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί πάντα σε λάθος συμπεράσματα. 
 
Ο Γιώργος Ρωμανός, Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής , αυτά τα δύο χρόνια αναλύει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες κυρίως από δυτικές πηγές. Γι΄ αυτό και οι αναλύσεις του έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα. 
 
Με χάρτες, πληροφορίες και αριθμητικά στοιχεία ο κ. Γιώργος Ρωμανός κάνει το διετή απολογισμό του πολέμου και καταλήγει όπως πάντα στην λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη. Όπως επισημαίνει στον πόλεμο οδήγησαν τα εξής κορυφαία γεγονότα: Η αθέτηση των υποσχέσεων των ΗΠΑ για μη επέκταση του ΝΑΤΟ πέραν της Γερμανίας. Ο χλευασμός και η εξαπάτηση της Ρωσίας η οποία δια του προέδρου της Β. Β. Πούτιν συζητούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για μια ειδική σχέση Ρωσίας-ΝΑΤΟ. 
 
Τα αλλεπάλληλα αμερικανικά πραξικοπήματα, μετά το 2014, στην Ουκρανία από τους Μπάιντεν, Νούλαν, Πάιατ και η τοποθέτηση σε αυτήν απόλυτα ελεγχόμενης ουκρανικής ηγεσίας και κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί εκ μέρους των Ουκρανών η αθέτηση και μη τήρηση των «Συμφωνιών του Μινσκ Ι και ΙΙ», 2013-2015, για τις οποίες η π. Καγκελάριος της Γερμανίας, Μέρκελ δήλωσε κυνικά ότι υπεγράφησαν προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία να εξοπλιστεί εναντίον των Ρώσων.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.