24 Φεβρουαρίου 2024

Η υπέρτατη διεθνής αναγνώριση για την εφημερίδα «δημοκρατία»

Συμβαίνει, όχι πάντοτε, αλλά κάποτε, να αποδίδεται αναγνώριση και δικαιοσύνη, ακόμη και σε περιπτώσεις που θεοί και δαίμονες πασχίζουν να την εμποδίσουν. Αυτό, ακριβώς, συνέβη πρόσφατα με την εφημερίδα ‘δημοκρατία», που επιλέχθηκε ως υποψήφια διεθνής εφημερίδα, και ήδη συναγωνίζεται περήφανα δίπλα σε κολοσσούς, όπως η Monde, η ABC”, η “FAZ” και άλλες ανάλογου βεληνεκούς.
 
Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη  
 
Η «δημοκρατία», φυσικά, αξίζει πλήρως αυτή τη διάκριση, καθώς δεν υστερεί σε τίποτα, σε σύγκριση με εφημερίδες που δεσπόζουν στην υφήλιο. Πρόκειται για εφημερίδα, της οποίας οι ειδήσεις διαπνέονται από αντικειμενικότητα, από σεβασμό στους αναγνώστες της, και που η ποιότητα τους αναβλύζει μέσα από την κάθε λεπτομέρεια. Με σημαίες τον πατριωτισμό και τις βασικές αξίες ζωής, η «δημοκρατία» καυτηριάζει όλες εκείνες τις σκοτεινές πλευρές της πληροφόρησης και της πολιτικής, αρχίζοντας από την υποτέλεια, τη συστηματική απόκρυψη από το λαό όσων συμβαίνουν, παρότι άμεσα τον αφορούν, την ωραιοποίηση καταστάσεων, παρότι νοσούν και απαιτούν άμεση φροντίδα, τον άκρατο μιμητισμό της Δύσης και σωρεία άλλων.
 
Η αναγνώριση, συνεπώς, αυτή για μια εφημερίδα, που επιβάλλεται με την ποιότητά της, και που κρατά σε εγρήγορση τους αναγνώστες της, αποτελεί κορυφαία δικαίωση. Και γιατί η «δημοκρατία» με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει έχει επιβληθεί σε ελάχιστο διάστημα (κυκλοφορεί μόλις από το 2010), ως καθημερινή εφημερίδα που εμφανίζει τα γεγονότα, χωρίς περικοπές, αλλοιώσεις, αποκρύψεις και κριτικές άσχετες με το περιεχόμενό τους. Και γιατί ο τρόπος εμφάνισης των πληροφοριών δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, όπως δυστυχώς συμβαίνει με πολλές περιπτώσεις των «συστημικών ΜΜΕ». Αντιθέτως, από τις στήλες της «δημοκρατίας» οι αναγνώστες πληροφορούνται το τι ακριβώς συμβαίνει στον τόπο μας, και όχι όπως εκάστοτε αποφασίζουν να μας τα παρουσιάσουν ή να τα αποκρύψουν, τα γνωστά συστημικά έντυπα.
 
Συνεπώς, με τα τόσα προσόντα της «δημοκρατίας», δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη η υποψηφιότητά της ως διεθνής εφημερίδα. Ωστόσο, παρά τις αναμφισβήτητες αρετές της, δεν ήταν διόλου δεδομένη αυτή η αναγνώρισή της. Και τούτο, διότι η συγκεκριμένη αυτή εφημερίδα υπέστη σειρά ανείπωτων, φανταστικών φυσικά, κατηγοριών και πολύμορφων διώξεων, στον τόπο μας, και δεν ήταν διόλου σίγουρο ότι θα τις ξεπερνούσε. Και τούτο, επειδή ενοχλούσε και εξακολουθεί να ενοχλεί, αλλά τώρα, ευτυχώς για τον τόπο, φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
 
Με τη διεθνή αυτή επιλογή, εξάλλου, της «δημοκρατίας» αποδεικνύεται η ύπαρξη κέντρων, που δεν υπέκυψαν στην ανερχόμενη διαφθορά, αλλά αντιθέτως παρέμειναν στο χώρο της αντικειμενικής αναγνώρισης αξιών.
 
Εύχομαι στη «δημοκρατία», που αποτελεί κόσμημα έντυπου στη χώρα μας, να κερδίσει τη νίκη στις 26 τρέχ. Αλλά και αν αυτό δεν συμβεί, θα μας επιστρέψει με ανανεωμένες τις πολυάριθμες αρετές της, που από την αρχή της ύπαρξής της έθεσε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.